Rondreis cultureel Rajasthan

Hoogtepunten van deze reis

  • Zie de zon opkomen bij de Taj Mahal
  • Overnacht in Maharadja-paleizen en het zomerhuis van de koninklijke familie
  • Laat u verwonderen door de rijkdom in Jaipur, Udaipur en Jodhpur
  • Ga op zoek naar luipaarden op het platteland
  • Leer de bevolking écht kennen tijdens unieke excursies
  • Ontdek Rajasthan

Rajasthan is India’s meest bekende en meest geliefde provincie. Op deze reis ontdekt u waarom. U bent te gast in oosterse tempels en weelderige paleizen en ontmoet prachtige mensen in kleurrijke gewaden. Aanvullend bezoekt u een luipaardpopulatie die letterlijk onder de mensen leeft, ziet u stuwmeren boordevol vogels en kunt u een fietstocht maken door de imponerende omgeving. ’s Avonds droomt u weg bij de klanken van het sufi-bandje dat in de open lucht de sterren van de hemel speelt, om de volgende dag weer aan een nieuwe dag vol verrassingen te beginnen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Delhi

Welkom in de hoofdstad van India. Delhi is de derde grootste stad van het land en een van de snelst groeiende in Azië. De stad loopt over van cultuur en verandert steeds met de tijd, zonder het rijke verleden te verbergen.

Dag 2: Delhi

Bij het ontwaken van de stad, wordt u opgehaald voor enerverend bezoek aan Old Delhi. U reist terug in de tijd naar het Mogol-rijk, de meest glorieuze monarchie van het Indisch continent dat zijn bloeiperiode in de 17e eeuw beleefde. Verschillende oude ruïnes zijn stille getuigen van de lange geschiedenis. De huidige bewoners zijn echter alles behalve stil en dompelen u onder in een kakafonie aan geluiden, geuren en kleuren. Op uw route ziet u de Jama Masjid moskee, overvloedige kruiden- en sieradenmarkten en vangt u een glimp op van de eens zo glorieuze havelis (koninklijke herenhuizen) van Old Delhi. Al wandelend en per riksja’s slingert u door de smalle steegjes op zoek naar verborgen juweeltjes. In de middag gaat u naar New Delhi, een ietwat misleidende naam, want het biedt meer historische bezienswaardigheden dan Old Delhi. Variërend van gebouwen uit de tijd van de Britse overheersing tot het Werelderfgoed Humayun's tombe, daterend van halverwege de 16e eeuw. 

Dag 3: Delhi - Agra

Na het ontbijt wordt u naar Agra gebracht, een rit van ca 4 uur. Deze stad werd in 1475 gesticht en maakte een waanzinnige bouwactiviteit mee op het hoogtepunt van het Mogol imperium. Het meest beroemde gebouw dat in deze tijd als symbool van de liefde werd opgericht is de Taj Mahal. Deze ode van keizer Shahjahan aan zijn overleden vrouw is begin deze eeuw verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Dag 4: Agra - Jaipur

De Taj Mahal komt het best tot haar recht bij zonsophang en dus zorgen we ervoor dat u bij dit architecturale wonder bent als de eerste zonnestralen aan de horizon verschijnen en de ochtendzon de marmeren façades van de Taj Mahal in een roze gloed zet. Afgezien van de verbluffende ontwerpbalans en perfecte symmetrie, staat de Taj Mahal ook vooral bekend om zijn elegante koepels. Na het vroege ochtendbezoek keert u terug naar het hotel voor uw ontbijt. Later op de dag wordt u naar Jaipur gereden dat op zo’n 240 kilometer afstand ligt.

Dag 5: Jaipur

Jaipur, de hoofdstad van de staat Rajasthan, staat bekend als de ‘Roze Stad’ en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Als u wilt, kunt u (optioneel) in de vroege ochtend (of late namiddag) opstijgen in een luchtballon om de spectaculaire forten, verborgen paleizen en het omliggende landschap vanuit een heel uniek perspectief te bekijken. Weer met beide benen op de grond volgt u de Amber Heritage Trail. Amber is een ruim 100 jaar oude nederzetting met tal van historische tempels. Het Amber Fort is een van de hoogtepunten, maar daardoor ook drukbezocht. Aangezien het tweede deel van deze reis u naar Jodhpur brengt, zal een bezoek aan Mehrangarh Fort een veel bijzondere ervaring zijn. Daarom slaan we het Amber Fort over en maakt u een wandeling langs het rijke erfgoed van de stad en door de heuvels van het Aravali-gebergte, weg van de toeristenmassa. Vooral voor liefhebbers van het pure buitenleven, prachtige landschappen en frisse lucht is deze rustige trekking een verademing. Bezoek oa een verwoest fort en ontmoet de lokale Meena-gemeenschap. Na deze wandeling heeft u de gelegenheid het stadspaleis van Jaipur te bezoeken, en vooral in de privévertrekken te snuffelen die slechts voor een enkeling open zijn.Als u India echt wilt leren kennen, raden we een optionele lunch aan waarbij u thuis te gast bent bij Thakur Durga Singh, een trotse, aristocratische Rajput en tevens een uitzonderlijke verteller en gastheer. U mag een handje helpen bij het bereiden van een Indische maaltijd als u dat leuk vindt. In de middag kunt u uw ogen weer de kost geven in Jaipur tijdens een rondleiding. Afgezien van de gebruikelijke bezienswaardigheden kan er voor u een aparte rondleiding worden geregeld door het paleispersoneel als u nieuwsgierig bent naar de binnenste vertrekken van de Chandra Mahal, het meest indrukwekkende gebouw in het City Palace-complex.

Dag 6: Jaipur - Shahpura

Na een rit van ca anderhalf uur checkt u in in Shahpura Bagh, het zomerhuis van de koninklijke familie. Negen elegante suites bevinden zich in 40 hectare natuur. Er is een royaal zwembad met verleidelijke terrassen.

Dag 7: Shahpura

Vanuit het herenhuis zijn diverse excursies te ondernemen, waaronder een fietstocht. Shahpura ligt in een afgelegen en daarmee zeer authentiek gedeelte van Rajasthan. De mooiste manier om deze groene regio te verkennen is per fiets. U bent zeker van veel bijzondere ontmoetingen met nieuwsgierige dorpsbewoners! Na de tocht wordt uw fiets gedoneerd aan de dorpelingen.  

Dag 8: Shahpura - Udaipur

U vervolgt uw reis via het dorp Delwara, waar u een kleine wandeling maakt. Deze wandeling is een initiatief van de non-profitorganisatie Seva Mandir. Seva Mandir werkt sinds 1988 samen met de mensen van Delwara. Samen hebben ze echte en duurzame verbeteringen aangebracht in kastenrelaties, vrouwenrechten, toegang tot water, levensonderhoud, sanitaire voorzieningen, bestuur en behoud van erfgoed. Tijdens deze wandeling ziet u het 18e-eeuwse paleis, duizend jaar oude tempels, trapputten en de koninklijke jachttoren. Eindbestemming van vandaag is de betoverende stad Udaipur, ook wel ‘Het Venetië van het Oosten’ genoemd. Uw overnachtingslocatie is er een uit de boekjes. Het Taj Lake Palace in Udaipur is het meest romantische hotel ter wereld en te zien geweest in vele films en tv-series zoals ‘Octopussy’ en ‘The Jewel in the Crown’. Het werd in 1746 gebouwd als het plezierpaleis van de toenmalige heerser Maharana Udai Singh.

Dag 9: Udaipur

Deze dag zal besteed worden aan het verkennen van de vele bezienswaardigheden in het paleiscomplex van Udaipur, rustig gelegen aan de oevers van Lake Pichola. Het is het grootste paleiscomplex in Rajasthan met elf uitbundige paleizen aangelegd door verschillende heersers. U struint over binnenplaatsen en terrassen en door paviljoens, gangen, kamers en hangende tuinen en krijgt een geweldig inzicht in het leven van de royalty's.

Dag 10: Udaipur – Jawai

Na alle pracht en praal is het tijd om te ontnuchteren op het platteland waar u uw intrek neemt in Jawai Camp. De komende dagen brengt u door in een natuurlijke omgeving waar luipaarden leven. In deze regio kan het zomaar gebeuren dat u een luipaard fotografeert terwijl achter u een boer zijn akker omploegt. Luipaardfamilies leven hier namelijk tussen de lokale stammen. Jawai Camp heeft een eigen onderzoekscentrum. Hier leert u meer over dit unieke samenleven van mens en jachtdier. De beste tijd om deze roofkatten waar te nemen is 's ochtends en laat in de avond. Daarom gaat u op die momenten op safari en besteedt u de dag met dorpsbezoeken en wandelingen in de nabijgelegen heuvels. Naast luipaarden zijn er talloze andere dieren waar te nemen waaronder krokodillen, nilgai (soort antilope), kraanvogels, visarenden, pelikanen, zwarte ibissen en vele andere vogelsoorten.

Dag 11: Jawai

Voor de zon opkomt, zit u al in de 4WD-jeep met een gids en naturalist op zoek naar luipaarden. Een bloeiende populatie van deze katachtigen heeft zich over deze regio verspreid en leeft nu in harmonie met de lokale bevolking. Ook in de avond trekt u eropuit om de mysterieuze dieren te spotten en meer te leren over deze unieke situatie.

Dag 12: Jawai - Jodhpur

Na de ochtendsafari rijdt u in drie uur naar Jodhpur. Deze stad werd gebouwd als resultaat van rivaliserende broers. Jodhpur en zijn historische oorsprong worden het best onthuld door talloze culturele vieringen die hier plaatsvinden. Een verscheidenheid aan Rajasthani-volksmuziek en dansvoorstellingen introducerenhet publiek met de lokale folklore. U overnacht in een sfeervol boetiekhotel midden in de stad. In de directe omgeving vindt u het luxueuze nieuwe Moon House Haveli, dat de thuisbasis is van enkele van de meest trendy boetieks in India. Een goed voorbeeld is de winkel Good Earth, ingericht in de sfeer van een typische soek van de Zijderoute. U kunt deze boetiekjes zelfstandig verkennen. Dineren kunt u uitstekend in uw hotel dat over een aantal geweldige restaurants beschikt.

Dag 13: Jodhpur

We beloofden u al eerder een bezoek aan het Mehrangarh Fort. Vandaag is het zover. Dit grootste fort van het land ligt op een heuveltop en torent hoog boven de stad uit. Vervolgens daalt u weer af naar de stad die haar middeleeuwse sfeer heeft behouden met talrijke trapputten, oude tempels, historische haveli's en blauwe huizen. Tijdens uw bezoek hoort u interessante legendes uit het verleden en neemt u een kijkje in het leven van de lokale bevolking. Ontmoet en communiceer met de inwoners, wonend in smalle steegjes bezaaid met indigokleurige huizen. Al struinend door de kleurrijke, drukke straten van Jodhpur kunt u trek krijgen. Zeker als u de geur van een warme, huisgemaakte maaltijd opsnuift. Dat treft, want ook hier kunt u optioneel de lunch nuttigen bij een Indiase familie thuis. U krijgt dan tevens een uniek inkijkje in hoe een typische Rajashtani-huis eruit ziet. ‘s Middags stapt u in een tuktuk naar Maharani Textiles. Jodhpur is een belangrijk exportcentrum voor handwerk en textiel. Deze textielhuizen zijn familie erfgoed en hebben in de loop van de tijd stoffen geleverd aan modehuizen zoals Chanel, MiuMiu, Prada, Kenzo en Armani. Deze kleine bescheiden winkel is voor veel ontwerpers een exportcentrum geweest. Wandel in hun voetsporen door het labyrinth van stoffen, sjaals en tapijten (van vloer tot plafond). 

Dag 14: Jodhpur - Delhi

De ochtend kunt u vrij besteden. Geniet van het comfort van uw hotel of bezoek nog een boetiekje voor een mooi souvenir. Vervolgens gaat u naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht terug naar Delhi.

Dag 15: Delhi - Amsterdam

Na alle rijkdom van India te hebben aanschouwd, zult u ongetwijfeld als een verrijkt mens huiswaarts keren.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Hoewel de Taj Mahal een liefdevol icoon is, doet het verhaal de ronde dat Shahjahan de handen van alle arbeiders liet afhakken na voltooiing zodat ze nooit meer een ander, eventueel nóg mooier monument konden bouwen. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl