Inspirerende rondreis India

Hoogtepunten van deze reis

  • Uitgebalanceerd reisprogramma met de hoogtepunten van India
  • Bezoek de Golden Triangle; Delhi, Agra en Jaipur
  • Overnacht in een voormalig maharadja-paleis
  • Vaar over de Ganges in de heilige stad Varanasi
  • Ga op zoek naar tijgers in twee natuurreservaten
  • Proef de gastvrijheid thuis bij een lokale Indiase familie

Eigenlijk is India te groot om in één reis te zien. Maar u kunt in twee weken toch een hele goede indruk krijgen, mits het programma goed in elkaar zit. En laten wij daar nou specialist in zijn. U aanschouwt imposante maharadjaforten, verwondert zich over de schoonheid van de Taj Mahal en begeeft zich in het leefgebied van de Bengaalse tijger. Voor een spirituele ervaring maakt u een boottocht over de Ganges in de heilige stad Varanasi.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Delhi

Na aankomst in de hoofdstad van India, wordt u vriendelijk welkom geheten op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. The Imperial is een van de meest iconische hotels in Azië, gebouwd in de jaren '30 van de vorige eeuw. Het toont het keizerlijke verleden van Delhi en ademt de elegantie van het koloniale tijdperk. Hier kunt u acclimatiseren zodat u uitgerust aan uw India avontuur begint.

Dag 2: Delhi

Na een rijk ontbijt maakt u kennis met de levendige oude stad. U duikt in het verleden naar de bloeiperiode van het Mogol-rijk dat in India veel sporen heeft nagelaten. Onder meer de grootste en meest esthetisch ontworpen moskee van India, de Jama Masjid, staat op het programma. Daarna wandelt u door de straten en over de onstuimige specerijenmarkten van deze 17e-eeuwse keizerlijke Mogol-hoofdstad. Een riksja-rit door het labyrint van steegjes maakt de ervaring compleet. Na de lunch is het tijd voor een bezichtiging van New Delhi, gesticht door de Britse regering die de hoofdstad wilden verplaatsen uit Kolkata (het voormalige Calcutta).

Dag 3: Delhi – Agra

Het is tijd om het land verder te gaan ontdekken. Agra kent eveneens een roerig verleden. Met name in de 16e en 17e eeuw werd er driftig gebouwd wat onder meer heeft geleid tot de wereldberoemde Taj Mahal. Maar vanmiddag bezoekt u eerst Mehatab Bagh. Het is een tuinencomplex, dat vrij vertaald zoveel betekent als Maanlicht Tuin, en perfect uitgelijnd met de Taj Mahal aan de overkant van de Yamuna-rivier.

Dag 4: Agra – Jaipur

De wekker gaat vroeg af zodat u de legendarische Taj Mahal badend in het eerste zonlicht aantreft. Dat biedt niet alleen de beste fotografische mogelijkheden, het is dan ook een stuk rustiger dan overdag. De witmarmeren Taj Mahal is gebouwd door Shah Jahan als gedenkteken aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Na dit liefdessprookje krijgt u het ontbijt geserveerd in uw hotel om vervolgens uw reis voort te zetten naar Jaipur, de hoofdstad van de regio Rajahstan. Naast culturele bezienswaardigheden staat deze ‘Roze Stad’ bekend om de stoffen, edelstenen, sieraden en het handwerk. De ambachtslieden hanteren nog steeds traditionele methoden. U zult dit met eigen ogen zien tijdens de vroege avondwandeling door de bazaars. Observeer zilversmeden en armbandmakers en ontmoet een lokale familie die u de Indiase gastvrijheid laat ervaren. Maak contact met de lokale bevolking en proef enkele culinaire hoogstandjes van de regio zoals Samosa Kachori, Kulfi en Lassi. Het is een geweldige manier om Jaipur te verkennen zoals de lokale bevolking dat doet en meer te weten te komen over de rijke kunsttradities. U brengt de nacht door in een oogverblindend voormalig maharadja-paleis.

Dag 5: Jaipur

In de omgeving van Jaipur staat het iconische Amber Fort. Per jeep gaat u naar de top van de heuvel waarop het fort prijkt. In het paleiscomplex zijn zalen, tuinen en tempels te zien. Daarna maakt u een tour met een riksja waarbij u inzicht krijgt in de sociaaleconomische aspecten van de ommuurde stad. Bij terugkeer in Jaipur gaat de verwondering verder tijdens een gedenkwaardige rondleiding door het Stadspaleis, de residentie van de huidige koninklijke familie. Zij hebben hun poorten geopend voor bezoekers en een deel van hun paleis tot museum omgedoopt. Eindig uw bezoek in het Observatorium Jantar Mantar, dat pronkt met de grootste zonnewijzer ter wereld.

Dag 6: Jaipur – Varanasi

Na een binnenlandse vlucht arriveert u in Varanasi, een van de oudste steden ter wereld. Hier ervaart u India in zijn puurste vorm. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor hindoes en ligt aan de oevers van de heilige Ganges. Al meer dan 2000 jaar wassen mensen hier hun zonden weg in de rivier en klinken de gebeden van sadhu’s in de tempels (terwijl rhesusaapjes ervandoor gaan met de offers). In de avond bent u getuige van de imponerende Aarti (gebeds)ceremonie. Brandende lampen verlichten de afbeelding van een god of een persoon die geëerd wordt. Ondertussen klinken gebeden en het gezang van hymnes. Bij het vallen van de avond maakt u een cruise over de Ganges. Terwijl de zon achter de horizon zakt, aanschouwt u de opvallende religieuze rituelen. Varanasi bezorgt u kippenvel. 

Dag 7: Varanasi – Bandhavgarh National Park

Sta op bij het krieken van de dag voor een ‘spirituele’ boottocht. De rivier wordt alweer bezocht voor de ochtendaanbidding. Ondertussen krijgt u uitleg over de geschiedenis en de invloed van de maharadja’s. De route leidt door het mystieke landschap van dichters, heilige tempels en heilige vijvers bij Assighat, de meest zuidelijke oever van de heilige rivier de Ganges. De reis zet zich vervolgens over land verder naar Bandhavgarh National Park.

Dag 8 – 9: Bandhavgarh National Park

Na een week vol cultuur vindt u zichzelf ineens terug in een jeep. Het is vroeg in de ochtend, de lucht is helder en er heerst een serene rust. Plots schallen alarmkreten door het woud, langoerapen en axisherten waarschuwen elkaar voor naderend onheil. Ook uw zintuigen staan op scherp. Uit het gewas kan immers een tijger opduiken. Bandhavgarh National Park bestaat uit een gemengd bos van bamboe, grasland en loofbossen. Er leven minstens 150 soorten vogels in het gebied, naast zoogdieren als lippenberen, mangoesten, apen, herten en de legendarische gestreepte roofkat. Bandhavgarh is het decor geweest van talloze natuurdocumentaires waarin tijgerinnen meer dan 20 welpen tot volwassenheid hebben grootgebracht. Het natuurgebied heeft een van de hoogste dichtheden van tijgers ter wereld. Een ideale omgeving om er met 4WD-safariwagens en lokale natuuronderzoekers meerdere keren per dag op uit te trekken.

Dag 10: Bandhavgarh National Park – Kanha National Park

De jungleontdekkingen zetten zich de komende dagen voort in Kanha National Park, op ongeveer vier uur rijden van Bandhavgarh. U overnacht in een vijfsterren safarikamp aan de oever van een rivier. Hier kunt u heerlijk ontspannen tussen alle belevenissen door.

Dag 11 – 12: Kanha National Park

Kanha is een van de grootste en meest schilderachtige nationale parken van India en een ideale habitat voor zowel tijgers als hun prooidieren. De weelderige zout- en bamboebossen, grasweiden doorsneden door beken en ravijnen herbergen een aanzienlijke populatie van zeldzame diersoorten, waaronder naast de tijger ook de luipaard, lippenbeer, barasingha-moerashert en de wilde hond. U gaat meerdere keren op pad, maar geen game drive zal hetzelfde zijn. 

Dag 13: Kanha National Park – Delhi

Na het ontbijt wordt u naar Raipur gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Delhi. Hier brengt u nog een nacht door in een comfortabel hotel.

Dag 14: Delhi - Amsterdam

Tijd om afscheid te nemen van India. Wees niet verbaasd als u alle ervaringen van de afgelopen twee weken nog even moet verwerken, maar daar heeft u de rest van uw leven de tijd voor.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, overnachtingen, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Ganges-rivier is al eeuwen een pelgrimsplaats waar hindoes hun zonden van zich afwassen, maar de bevolking is er tevens van afhankelijk voor drinkwater en irrigatie. Helaas is de rivier ernstig vervuild, hoewel de bron in de Himalaya uit kristalhelder water bestaat. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl