Het verrassende zuiden van India

Hoogtepunten van deze reis

  • Hindoe tempels in Chikmagalur
  • Ongerept Nagarhole National Park
  • Scenic treinrit door bergen van Ooty
  • Kleurrijke Meenakshi tempel Madurai
  • Verken de backwaters per houseboat
  • Koloniale sfeer in Cochin

Het zuiden van India is vruchtbaar, tropisch en ontzettend veelzijdig. Geniet van prachtige Hindoetempels, vaar met een traditionele ‘houseboat’ door Kerala en ga op safari in het Nagarhole National Park. Een heerlijke reis door het andere India!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Abu Dhabi - Bangalore

U vliegt vandaag met Etihad met een overstap in Abu Dhabi naar Bangalore, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.

Dag 2: Bangalore – Chikmagalur

Na aankomst net na middernacht in Bangalore wordt u naar uw hotel gebracht voor uw overnachting. Na uw ontbijt reist u na een korte sightseeing Bangalore verder naar Chikamagalur. Onderweg bezoekt u Sravanabelagola, een enorm beeld van 17 meter hoog. Het granieten beeld werd in 981 na Christus gebouwd en wordt als heilig beschouwd.

Dag 3: Chikmagalur

U brengt vandaag een bezoek aan de Hoysala tempels in Belur en Halebid. Deze hindoetempels zijn bekend om de fijne beeldhouwwerken die het hele bouwwerk beslaan. Een uniek voorkomen!

Dag 4: Chikmagalur – Mysore

Op weg naar Mysore, een aangename stad met veel geschiedenis en charme. U vindt er vele paleizen, mooie boulevards en historische gebouwen.

Dag 5: Mysore

Met uw gids verkent u de stad. U gaat onder meer naar de kunstgalerie in het Jag Mohan Palace waar een interessante schilderijencollectie hangt.

Dag 6: Mysore – Nagarhole National Park

De reis gaat verder naar het Nagarhole National Park gebracht. In dit gebied leeft een klein aantal tijgers. U heeft een grotere kans op het zien van olifanten, herten en krokodillen en verblijft hier in een prachtige lodge.

Dag 7: Nagarhole National Park

Deze dag maakt u in de ochtend en middag game drives door het park. (in dit gebied zijn privésafari’s niet toegestaan; u maakt de game drives dus met andere gasten). Als u van vogels houdt dan is de bootsafari die door de lodge wordt aangeboden een aanrader.

Dag 8: Nagarhole National Park – Ooty

Ooty is een bergdorpje bekend om de theeplantages, gelegen op een hoogte van 2300 meter. Dankzij de aangename temperaturen en de vruchtbare omgeving is het hier eigenlijk altijd goed toeven.

Dag 9: Ooty

U wordt naar het station gebracht voor een bezienswaardige rit per Toy Train naar Coonor. Onderweg ziet u theeplantages en beboste groene heuvels. Na aankomst op het station bezoekt u de lokale markt.

Dag 10: Ooty – Pollachi

Om de lange rit naar Madurai op te breken, verblijft u een nacht in Pollachi. Dit plaatsje is bekend om de export van kokosnoten. U overnacht hier in een homestay met een persoonlijke service.

Dag 11: Pollachi – Madurai

Madurai wordt wel het ‘Athene van het Oosten’ genoemd omdat hier een aantal klassieke, eeuwenoude bouwwerken te vinden zijn. Het is een van India's meest populaire hindoeïstische pelgrimsoorden. De oude stad ligt aan de oevers van Vaigai rivier.

Dag 12: Madurai

Verken met uw gids de bijzondere architectuur van Madurai. U gaat onder meer naar het paleis van Tirumalai Nayak, wat met al haar zuilen een prachtig plaatje is. Ook bezoekt u de Meenakshi tempel, een van de bekendste tempels van Zuid-India. Het is gewijd aan de Hindoegoden Meenakshi en Shiva. De tempel telt twaalf rijkelijk met Hindoebeelden versierde torens.

Dag 13: Madurai – Thekkady

Na het ontbijt rijdt u naar Thekaddy, ook wel de specerijenhoofdstad van India genoemd. In de heuvels in de omgeving vindt u plantages waar onder meer kardemom, kaneel, koffie, vanille, thee en knoflook worden verbouwd. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Dag 14: Thekkady – Kumarakom

De reis gaat verder naar Kumarakom, een prachtige bestemming met mangroves, rijstvelden en kokosnootplantages. Kumarakom is eigenlijk een cluster van kleine eilandjes in het Vembanadmeer, verbonden door lieflijke waterwegen, ook wel de backwaters genoemd.

Dag 15: Kumarakom – Alleppey

U gaat aan boord van een typisch Indiase house boat, een Kettuvallam. Dit is een traditionele houten boot die vroeger als transportmiddel werd gebruikt. U vaart over de waterwegen en kanalen van Kerala die dorpjes langs het water met elkaar verbinden. U overnacht aan boord van de house boat. Aan boord geniet u van een smakelijke lunch en diner. 

Dag 16: Alleppey – Cochin

U gaat van boord en wordt naar Cochin gebracht, de commerciële hoofdplaats van Kerala. U vindt hier nog veel Portugese en Hollandse invloeden. De VOC gebruikte Cochin lange tijd als uitvoerhaven voor de kruiden en specerijen die in Kerala werden geoogst en per boot naar Nederland werden vervoerd. 

Dag 17: Cochin

U verkent vandaag Fort Cochin met uw gids. Bezoek ook vooral de 400 jaar oude synagoge en het museum. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Kochi zijn de Chinese visnetten, houten stellages van meer dan tien meter hoog. Deze hoge netten in Fort Kochi werden in de veertiende eeuw gemaakt door Chinese handelaren en werden handmatig neergelaten en opgehaald. In de avond gaat u naar een Kathakali dansvoorstelling, waar u getuige zult zijn van deze traditionele lokale dans.

Dag 18: Cochin – Amsterdam

U vliegt ’s ochtends van Cochin via Abu Dhabi naar Amsterdam. U landt dezelfde dag Schiphol. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met Etihad, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies, overnachtingen en entreegelden inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zuidelijke bewoners lieten de plaats Ooty, de ‘queen of hillstations’ links liggen, waardoor de Britten het in 1800 ontwikkelden.

Meer - India - Bomen
Meer - India - Bomen

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl