De Gouden Driehoek

Hoogtepunten van deze reis

  • Stadstour door New-Delhi
  • Per riksja door Old-Delhi
  • Bezoek wereldwonder Taj Mahal
  • Op safari in Ranthambore
  • Overnacht in een Fort uit 1645
  • Bezoek het Amber Fort in Jaipur

Ontdek het bijzondere Rajasthan in slechts 12 dagen, waarbij u kennis maakt met de miljoenenstad Delhi en een bezoek brengt aan het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal. U gaat op safari in het Ranthambore National Park, overnacht in een fort dat dateert uit 1645 en ervaart het lokale leven op het platteland. Sluit uw onvergetelijke reis door de Golden Triangle af in de 'Pink City' Jaipur.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.

Dag 2: Delhi

Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust. Delhi is de hoofdstad van India en vaak het begin van een onvergetelijke rondreis door het noorden. Vandaag gaat u op pad voor een eerste kennismaken met Delhi. U verkent onder begeleiding van een gids het oude en het nieuwe deel van de stad Delhi. In de ochtend bezoekt u Old Delhi, allereerst de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde marktstraat Chandni Chowk. In de middag bezoekt u het nieuwe gedeelte van de stad en rijdt u langs onder meer het Presedentieel paleis en Gandhi Smirti, het voormalige huis van de Indische ondernemersfamilie Birla. Hierna bezoekt u de prachtige Humayun’s tombe en de minaret van Qutab Minar. Na deze dag heeft u een goed beeld van de enorme verschillen binnen deze indrukwekkende stad.

Dag 3: Delhi - Agra

Vandaag brengt uw privéchauffeur u naar Agra waar u in de middag aankomt. Agra is gelegen aan de Yamuna rivier en staat voornamelijk bekend om de schitterende Taj Mahal, waar dagelijks duizenden bezoekers op af komen. De Taj Mahal behoort tot een van de moderne zeven wereldwonderen en is onmisbaar tijdens uw bezoek aan het noorden van India. Agra behoort tot een van de drie steden in de bekende gouden driehoek. 

Dag 4: Agra

Er staat vandaag een onvergetelijke dag op het programma. U bezoekt het van wit marmer ontworpen mausoleum, de Taj Mahal. De Taj Mahal werd in de zeventiende eeuw door keizer Shah Jahan gebouwd voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die in het kraambed was gestorven. Zowel de graftombe van de keizerin, als van de keizer bevinden zich in de hoofdkoepel van het monument die maar liefst 13000 ton weegt. De schitterende aangelegde tuinen maken het prachtige complex compleet. In de middag bezoekt u het Rode Fort dat gebouwd werd tussen 1565 en 1573 door de drie generaties van keizer Mughal. Het Rode Fort is een van de mooiste en best bewaard gebleven forten in India. Na deze onvergetelijke dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 5: Agra – Ramathra

Onderweg naar Ramathra bezoekt u onder begeleiding van uw gids de stad Fatehpur Sikri. Deze stad werd in de 16e eeuw werd gebouwd door Akbar de Grote en na 14 jaar alweer verlaten door gebrek aan drinkwater dat resulteerde in een spookstad. Fatehpur Sikri  bestaat uit diverse paleizen, die werden gebouwd voor de vrouwen van de toenmalige heerser. Enorme muren omringen het geheel om vijandige aanvallen te kunnen afslaan. De stad is vele vierkante kilometers groot en opgetrokken uit rood zandsteen. Het tempelcomplex behoort sinds 1986 tot het Unesco Werelderfgoed en is in buitengewoon goede staat. Na uw bezoek aan Fatehpur Sikgri gaat de reis verder naar Ramathra, waar u verblijft in Ramathra Fort. Dit Fort dateert uit 1645 en is een intiem Heritage hotel. Het is het eigendom van Thakur Brijendra Raj Pal en zijn familie, die het huis hebben gerestaureerd en opengesteld voor gasten. Het fort hotel ligt midden in de natuur op 15 kilometer van Kailadevi National Park.

Dag 6: Ramathra

Na het ontbijt gaat u te voet het dorpje Ramathra verkennen. Maak kennis met de gastvrije bevolking. Tijdens deze wandeling ziet u herders die met hun vee onderweg of op het land bezig zijn. De vrouwen met kleurrijke sari’s zijn thuis aan het koken of doen de was. Hier geen drukke winkelstraten of grote mensenmassa's. Bij zonsondergang gaat u aan boord van een boot en vaart u over het Kalisilmeer, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Voor de vogelliefhebbers is dit een prima plek om te vertoeven. Daarnaast kunt u per jeepsafari de ongerepte omgeving verkennen en een bezoek te brengen aan Utgir Fort en de Chuaki kloof.

Dag 7: Ramathra - Ranthambore National Park

Vandaag gaat de reis verder naar Ranthambore National Park. Dit park bestaat uit prachtige oude bomen, rotspartijen, meertjes, grasvlakten, een zeer afwisselend landschap. Dieren als pauwen, herten, apen en tijgers komen in het Ranthambore National Park voor. Het park is voornamelijk bekend om de tijgers, waarvan er momenteel naar schatting nog ongeveer 66 rondlopen.

Dag 8: Ranthambore National Park

Vandaag maakt u een ochtend en namiddag een safari per jeep. Warme kleding wordt aangeraden, want in de ochtend en namiddag kan het fris zijn.

Dag 9: Ranthambore National Park - Jaipur

U vervolgt uw rondreis naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel 'de roze stad' genoemd, omdat deze kleur in 1883 ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert werd aangebracht op de gebouwen in het oude centrum. Het fascinerende Jaipur met haar romantische charme is een stad waar u zich niet hoeft te vervelen.

Dag 10: Jaipur

Vandaag verkent u de hoogtepunten van Jaipur. In de ochtend bezoekt u het Amber Fort dat op ongeveer twaalf kilometer van Jaipur ligt. In Amber was in vroeger tijden de hoofdstad gevestigd, voordat deze werd verplaatst naar Jaipur. Het Amber Fort is een kasteel dat vroeger gebruikt werd als verblijfplaats van de keizers Ajmer. Het fort is gebouwd van roze zandsteen in combinatie met marmeren elementen. In de middag verkent u de binnenstad van Jaipur met het Stadspaleis, het Astrologisch Observatorium en het Paleis der Winden. Dit laatste is een paleis met honderden kleine raampjes, die de vele vrouwen van de maharadja vroeger gebruikten om ongezien de processies in de stad gade te slaan.

Dag 11: Jaipur – Delhi

Na uw ontbijt reist u terug naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag 12: Delhi - Amsterdam

U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, overnachtingen, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Op elke hoek bij de Taj Mahal een minaret staat die licht naar buiten buigen? Dit is gedaan om te voorkomen dat in het geval van een eventuele aardbeving de minaretten niet op het gebouw zelf vallen

Taj Mahal - India
Taj Mahal - India

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl