Beleef de Pushkar Fair in India

Hoogtepunten van deze reis

  • Per riksja door Old-Delhi
  • Bewonder de Taj Mahal
  • Uniek festival de Pushkar Fair
  • Forten, tempels en paleizen
  • Luipaarden in Bera
  • De romantische stad Udaipur

Eens per jaar verandert het doorgaans rustige Pushkar in een groots, kleurrijk spektakel. De Pushkar Fair is een van de meest unieke festivals in India. Tijdens deze 17-daagse ‘once in a lifetime’ reis, bezoekt u dit kleurrijke festijn én maakt u kennis met verschillende diverse steden en het platteland in Rajasthan.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.

Dag 2: Delhi

Na aankomst wordt u direct naar uw hotel, waar u incheckt voor uw overnachting. Vandaag maakt u kennis met Delhi. U start de dag met een tour door Old Delhi. Op de levendige markt Chandni Chowk stapt u op een riksja voor een tocht langs de drukke straten met tal van leuke winkeltjes. Gevolgd door een tour door New Delhi in de middag.

Dag 3: Delhi - Agra

U reist verder naar uw volgende bestemming. De rit naar Agra duurt ongeveer vier uur. In de namiddag brengt u een bezoek aan het Rode Fort dat gebouwd werd tussen 1565 en 1573 door de drie generaties van keizer Mughal. Het Rode Fort is een van de mooiste en best bewaard gebleven forten in India.

Dag 4: Agra

In de vroege ochtend voor uw ontbijt bezoekt u tijdens de zonsopkomst het Wereldwonder de Taj Mahal. De Taj Mahal werd in de zeventiende eeuw door keizer Shah Jahan gebouwd voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die in het kraambed was gestorven. Zowel de graftombe van de keizerin, als van de keizer bevinden zich in de hoofdkoepel van het monument die maar liefst 13000 ton weegt. De schitterende aangelegde tuinen maken het prachtige complex compleet. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 5: Agra - Fathepur Sikri - Jaipur

Op weg van Agra naar Jaipur bezoekt u de spookstad Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri  bestaat uit diverse paleizen die werden gebouwd voor de vrouwen van de toenmalige heerser. Enorme muren omringen het geheel om vijandige aanvallen te kunnen afslaan. De stad is vele vierkante kilometers groot en opgetrokken uit rood zandsteen. Het tempelcomplex behoort sinds 1986 tot het Unesco Werelderfgoed en is in buitengewoon goede staat. Na uw bezoek aan Fatehpur Sikgri gaat de reis verder naar Jaipur. Jaipur staat bekend als de roze stad door de vele gebouwen met typische roze kleur.

Dag 6: Jaipur

Vandaag verkent u de hoogtepunten van Jaipur. In de ochtend bezoekt u het Amber Fort dat op ongeveer twaalf kilometer van Jaipur ligt. In Amber was in vroegere tijden de hoofdstad gevestigd, voordat deze werd verplaatst naar Jaipur. Het Amber Fort is een kasteel dat vroeger gebruikt werd als verblijfplaats van de keizers in Ajmer. Het fort is gebouwd van roze zandsteen in combinatie met marmeren elementen. In de middag verkent u de binnenstad van Jaipur met het Stadspaleis, het Astrologisch Observatorium en het Paleis der Winden. Dit laatste is een paleis met honderden kleine raampjes, die de vele vrouwen van de maharadja vroeger gebruikten om ongezien de processies in de stad gade te slaan.

Dag 7: Jaipur – Pushkar

Op naar Pushkar, een van de hoogtepunten van deze reis. De stad ligt aan een klein meer, omringd met tempels en ghats, trappen die uitlopen in het meer. Pushkar is voor Hindoes een zeer heilige plaats en een belangrijk pelgrimsoord. Het meer wordt omringd door 52 ghats en meer dan 400 tempels, wat voor een schitterend plaatje zorgt. Hindoes baden in het heilige Pushkar meer. 
Hier maakt u de uitbundige Pushkar Fair mee. Naast de veehandel is dit festival een bont festijn van kleuren, geuren, tulbanden, sari's en prachtig versierde kamelen. U zult uw ogen uitkijken. U overnacht hier in een tent, volledig in de stijl van het festival.

Belangrijk: De markt vindt ieder jaar in november plaats. De reis dient zo gepland te worden dat u tijdens deze data dan in Pushkar bent.

Dag 8: Pushkar

Ervaar en beleef vandaag de festiviteiten van de Pushkar Fair.

Dag 9: Pushkar – Nimaj

U reist vandaag verder naar het prachtige Raas Camp Chhatra Sagar een plaatje. Dit is een bijzonder verblijf aan de rand van een groot waterbassin, waar het wemelt van de volgens en pelikanen. Aan het begin van de twintigste eeuw had Chhatra Sagar zich ontwikkeld tot een weelderige, groene oase. 
Met zijn betoverende uitzichten en open ruimtes werd Chhatrasagar de plek waar in vroegere tijden een select gezelschap in alle rust kon feesten. Voor elk gezelschap werd een luxueuze tent gemaakt, zodat iedereen kon overnachten en zo ontstond deze bijzondere accommodatie.

Dag 10: Jaisalmer

Vandaag neemt u deel aan de activiteiten van Raas. Een jeepsafari, boottocht, natuurwandeling, volgens spotten of een bezoek aan een dorpje behoren tot de mogelijkheden.

Dag 11: Nimaj – Jodhpur

U vervolgt uw route naar Jodhpur. Deze blauwe stad is gelegen aan de rand van Thar woestijn.

Dag 12: Jodhpur

Vanochtend bezoekt u met een gids het indrukwekkende Mehrengarh Fort dat op een steile heuvel ligt en een van de bekendste en grootste vestingwerken in India is. De bouw begon in 1459 onder het bewind van Rao Jodha, de stichter van Jodhpur. Het grootste gedeelte van het fort dateert echter uit de tijd van maharadja Jaswant Singh. De muren zijn op sommige plaatsen 36 meter hoog en 21 meter breed. Rondom de Kloktoren in het centrum van Jodhpur vindt u de grootste kleurrijke bazaar. U kunt hier van alles vinden van traditionele kleding, schoenen, specerijen, sieraden, tapijten tot speelgoed. U rijdt hier per tuc tuc doorheen, een belevenis om te zien hoe er bij alle kleurrijke marktkramen van alles verhandeld wordt.

Dag 13: Jodhpur – Bera

U reist vandaag verder naar Bera. U verblijft hier in de Bera Safari Lodge een Luxe Homestay. Dit is het leefgebied van het luipaard. In de namiddag gaat u dan ook per jeep op zoek naar dit dier. Ontmoet in dit gebied ook de Rabari herders met hun kuddes geiten. De Rabaris is een van de nomadische stammen van Rajasthan.

Dag 14: Udaipur

U laat het rustgevende Bera achter u om uw reis te vervolgen naar Udaipur, de stad die bekend staat als het Venetië van Rajasthan. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde Jain tempels. Dit indrukwekkende tempelcomplex dateert uit de vijftiende eeuw en is uit wit marmer uitgehouwen. De tempel heeft 1444 zuilen waarvan er niet een hetzelfde is! Hierna reist u verder naar Udaipur. Udaipur wordt omringd door verschillende meren. In een van die meren ligt een marmeren paleis op een rots. Dit gebouw is zeer geliefd bij fotografen.

Dag 15: Udaipur

U brengt een bezoek aan de stad, haar bijzondere paleis, de Jagdish Temple en maakt een wandeling over de kleurrijke specerijen markt. In de middag maakt u een boottocht over Lake Pichola.

Dag 16: Udaipur – Delhi

Het einde van een uiterst bijzondere reis door India. U wordt in de ochtend opgehaald en naar het vliegveld van Udaipur gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Delhi. U wordt naar een hotel nabij de luchthaven gebracht en tegen de avond per transfer wederom naar de luchthaven gebracht.

Dag 17: Delhi – Amsterdam

Met een koffer vol ervaringen en bijzondere herinneringen, start u aan uw reis terug richting Amsterdam. U landt dezelfde dag in de ochtend op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, overnachtingen, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies en de binnenlandse vlucht inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De kamelenparade tijdens de Pushkar Fair is een kleurrijke optocht, waarbij de dieren uitgedost zijn in de meest extravagante versieringen en kleden.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl