15-Daagse Historische Hooghly Cruise

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken Kolkata
  • Neem een kijkje in het heilige Sarnath
  • Boottocht over de Ganges rivier
  • Cruise rond Kolkata
  • Ontdek Old & New Delhi
  • Bezoek het wereldberoemde Taj Mahal in Agra

Deze 15-daagse reis begint in het bruisende Kolkata waar u een bezoek brengt aan diverse historische bezienswaardigheden. Vervolgens stapt u aan boord van een cruiseschip voor een tocht rondom Kolkata, waarbij u kunt genieten van een weids uitzicht en het comfort aan boord. Hierna neemt u een kijkje in het heilige Sarnath en maakt u een boottocht op de Ganges rivier. In Delhi verkent u zowel Old als New Delhi en bewondert u een aantal geneugten van de stad. Een excursie naar Agra onthult de majestueuze Taj Mahal en het imposante Red Fort, waarna u terugkeert naar Delhi.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Kolkata

Vanuit Amsterdam vliegt u met overstap naar Kolkata, waar u per privé transfer naar uw hotel gebracht. In de namiddag gaat u de stad verkennen, beginnend met een bezoek aan Victoria Memorial. Dit is een van de meest prominente gebouwen van de stad en werd gebouwd ter gedachtenis van koningin Victoria. In het gebouw is een kunstmuseum gevestigd dat beschikt over een rijke collectie, variërend van documenten tot schilderijen en artefacten. Vervolgens bezoekt u de religieuze St. Pauls Cathedral, het Marble Palace in Chore Bagan en de Howrah Bridge die Kolkata en Howrah met elkaar verbindt.  

Dag 3: Historische Hooghly Cruise: Kolkata

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Kolkata, om vervolgens aan boord te gaan van het ABN Rajmahal cruiseschip. Vaar via de oude Deense kolonie Serampore naar Barrackpore. Nadat het schip is aangemeerd, kunt u een wandeling maken langs de Semaphore Tower, het Government House, de Temple of Fame en het Flagstaff House. Onderweg krijgt u meer inzichten in de geschiedenis van de onafhankelijkheid van India. Hierna vaart de boot richting Chandernagore, dat tot 1950 in bezit was van Frankrijk.

Dag 4: Historische Hooghly Cruise: Chuchura

Vandaag brengt u een bezoek aan een 18e-eeuwse kerk en het Dupleix Palace, dat ooit de residentie van de voormalige gouverneur-generaal van Frans-Indië was. De boot vaart vervolgens stroomopwaarts langs de oude Nederlandse nederzetting Chuchura op weg naar de imposante Imambara bij Hooghly. Hier maakt u een stap terug in de tijd en maakt u kennis met de islamitische geschiedenis in Bengalen. 's Avonds vaart het schip naar een ligplaats in de buurt van Kalna.

Dag 5: Historische Hooghly Cruise: Kalna

Na het ontbijt meert het schip aan bij het plattenlandsstadje Kalna, waar u prachtige terracottatempels kunt bewonderen. Hierna neemt u in het centrum een kijkje bij het wevingproces van mousseline, waarna u via het plattenland naar Mayapur reist. De skyline wordt gedomineerd door de enorme ISKCON-tempel, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. ‘s Nachts meert het schip aan in de buurt van Matiari.

Dag 6: Historische Hooghly Cruise: Matiari

Begin de dag met een bezoek aan het charmante dorpje Matiari aan de rivier, dat bekend staat om zijn koperbewerking. U maakt kennis met de dorpelingen en aanschouwt hoe het traditionele proces van het uitslaan van koperen waterpotten en vaten te werk gaat. Vervolgens verkent u het slagveld van Plassey, waar Robert Clive, de opperbevelhebber van Brits-Indië, in 1757 de laatste onafhankelijke Nawab van Bengalen versloeg. In de nacht legt het schip zijn anker uit in de buurt van Kushbagh.

Dag 7: Historische Hooghly Cruise: Khushbagh

Maak deze ochtend een wandeling door Khushbagh, een vredige tuin in Mughal-stijl die de graven van Siraj-ud-Daulah en zijn familie omsluit. De boot zal verder stroomopwaarts varen, waar het grote Hazarduari-paleis de waterkant domineert. Het paleis werd in 1837 gebouwd door een Engelse architect en herbergt een uitgebreide collectie foto's, porselein en wapens. Voordat u naar het Katgola-paleis reist, bezoekt u de grote Katra-moskee. Het Katgola-paleis heeft een klassieke Georgische stijl die werd geïntroduceerd door rijke lokale kooplieden. Het gebouw vertegenwoordigt de andere kant van de medaille van de White Mughal-periode, toen de Engelse en Indiase culturen bijna samensmolten. Het schip meert 's nachts aan bij de oever van de rivier tegenover de stad Baranagar.

Dag 8: Historische Hooghly Cruise: Baranagar

Wandel door de velden van het slaperige Baranagar en aanschouw de miniatuur terracotta tempels. Hier maakt u kennis met het landelijke India op zijn meest idyllisch. Het schip vaart verder over de Hooghly Ganges, die langzaam verandert in een pittoreske waterweg, kronkelend en draaiend tussen oevers omzoomd met mosterdvelden en mangoboomgaarden. Via het lange kanaalgedeelte arriveert u bij de ligplaats in de buurt van de Farakka Barrage. 

Dag 9: Historische Hooghly Cruise: Guar

Vandaag gaat u op dagexcursie naar Guar, in de buurt van de stad Malda of English Bazar. Deze rustige, verlaten plek was een van de grotere steden van India onder de hindoes in de 12e-eeuw en als moslimhoofdstad van Oost-India in de 14e- tot 16e-eeuw. Er zijn dan ook een tal van overblijfselen van moskeeën, paleizen en poorten die interessant zijn om te bezoeken.

Dag 10: Historische Hooghly Cruise: Kolkata

Vanuit Farakka reist u per trein in ongeveer vier uur naar Kolkata. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag heeft u ter eigen besteding om uit te rusten in het hotel of om op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigheden te bewonderen.  

Dag 11: Kolkata - Varanasi

Na het ontbijt gaat u per transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Varanasi, waar u rond 11:00 zult arriveren. Onderweg naar uw hotel bezoekt u Sarnath, een van de heiligste boeddhistische plaatsen ter wereld. Naar verluidt predikte Boeddha hier zijn eerste preek in 590 voor Chr. Tegenwoordig is er een museum vol sculpturen die gevonden zijn op de site. Om 16:00 staat er een avondboottocht over de Ganges rivier op het programma, waarbij u getuige bent van een beroemde Aaarti-ceremonie.  

Dag 12: Varanasi - Delhi

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de Ganges rivier en aanschouwt u de zonsopkomst. Onderweg ziet u hoe de hindoeïstische pelgrims massaal naar de Ghats gaan om een ritueel bad te nemen, yoga te beoefenen en 'puja’ uit te voeren in de opkomende zon. Hoewel alle rituelen gemoderniseerd zijn, zijn ze afgeleid van duizenden jaren van aanbidding en tradities. Wandel vervolgens door de talloze smalle straatjes van de oude stad, langs vele tempels, heiligdommen en winkeltjes. In het hotel geniet u van een overheerlijk ontbijt, waarna u naar Delhi vliegt. Wanneer u rond 14:30 arriveert wordt u per transfer naar uw hotel gebracht.  

Dag 13: Delhi

Begin uw dag met een ontbijt in het hotel om vervolgens een korte rondleiding door Old Delhi te krijgen. U brengt een bezoek aan Red Fort, Jama Masjid en het Chandni Chowk board Cycle rickshaw. Maar ook de bruisende straatjes beschikken over verborgen parels, unieke winkels en oude poorten. In de middag krijgt u een rondleiding door New Delhi en rijdt u langs statige overheidsgebouwen uit het Britse tijdperk, waaronder de India Gate, het presidentieel paleis en het graf van Humayun uit het Mughal-tijdperk.  

Dag 14: Delhi - Agra - Delhi

Reis per transfer of trein af naar Agra, waar u een bezoek brengt aan de wereldberoemde Taj Mahal en het Red Fort. De Taj Mahal werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz Mahal. Het Red Fort werd gebouwd in opdracht van drie generaties Mughal-keizers tussen 1565 en 1573. Aan het eind van de dag gaat u per transfer en trein terug naar uw hotel. 

Dag 15: Delhi - Amsterdam

Per transfer gaat u naar het vliegveld van Delhi voor uw terugvlucht naar Nederland. U komt dezelfde dag na een vlucht van ongeveer 9,5 uur weer op Amsterdam Schiphol Airport aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Hindoeïsme de oudste religie ter wereld is?

ritueel india
burning candle boat ganges river india
taj mahal india
Victoria Memorial India
Red fort delhi
ritueel india
burning candle boat ganges river india
taj mahal india
Victoria Memorial India
Red fort delhi

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl