Ontdek spectaculair China

Hoogtepunten van deze reis

  • Reuzenpanda's van Chengdu
  • Wandelen in het stenen woud
  • Fietsen langs Erhai meer
  • Minderheden Dali en Lijiang
  • Mythische Tiger Leaping Gorge
  • Verrassend Pudacuao National Park

Grillige bergpieken, oogverblindend heldere bergmeren en kolkende rivieren; qua natuur heeft deze 15-daagse reis veel te bieden. Maar ook de geschiedenis en cultuur komen tot leven en dat alles natuurlijk geheel in luxe en stijl. Het zal u aan niets ontbreken tijdens deze reis!


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Chengdu

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Chengdu, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door uw gids die u naar uw hotel in Chengdu brengt. Chengdu is de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan en de oude hoofdstad van het machtige Shu-koninkrijk. Ondanks de enorme wolkenkrabbers is het toch een stad met charme, prachtige tempels, veel groene parken, karakteristieke wijkjes en een relaxte sfeer.

Dag 3: Chengdu

Deze dag begint met een bezoek aan het grootste en indrukwekkende Boeddhabeeld van China, welke te vinden is in Leshan, op ongeveer 2 uur rijafstand van Chengdu. De boeddha is meer dan 1200 jaar oud en is uitgehouwen in een klif langs het water. De Giant Buddha is maar liefst 71 meter hoog en 28 meter breed. De bouw van de zittende reuzenboeddha begon tijdens de Tang-dyanstie en was het idee van een Chinese monnik genaamd Haitong. Haitong hoopte op deze manier dat de Boeddha de turbulente wateren van de scheepvaartschepen zou kalmeren die langs de rivier trokken. Zorg dat u begint aan zijn voeten, en klim vanaf daar helemaal omhoog tot u op diverse plekken uitzicht hebt op onder meer het hoofd en de armen van de Boeddha.

Dag 4: Chengdu – Kunming

Vandaag bezoekt u het Panda Breeding Center, dat zich op korte afstand van het centrum van Chengdu bevindt. De reuzenpanda is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld en is uitgegroeid tot het symbool van internationale natuurbescherming. Hij komt nog steeds voor in delen van de provincie Sichuan, maar is in het wild zeer moeilijk te bewonderen. Het centrum creëert en imiteert het natuurlijke leefgebied van de reuzenpanda’s, zodat ze de best mogelijke omgeving hebben om te paren en te broeden. In de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan.

Dag 5: Kunming - Dali

Vandaag bezoekt u Shilin Stone Forest, beter bekend als het Stenen Woud. Het Stenen Woud is een schilderachtig gebied met een reeks fascinerende kalksteenformaties. Het prachtige en steile landschap creëert talloze vergezichten in verschillende formaties. Om te ontsnappen aan de drukte, gaat u naar het rustigere en minder bezochte Black Stone Forest. Dit woud ligt op korte afstand van de hoofdlocatie, maar is zeker net zo indrukwekkend. Vervolgens reist u door naar Dali. Dali is de thuisbasis van de Bai-minderheid, een bevolkingsgroep in de Chinese provincie Yunnan. De bevolkingsgroep is te onderscheiden door voornamelijk hun witte kleding en kenmerkende huizen.

Dag 6: Dali

U bezoekt vandaag de Drie Pagodes bij de Chongsheng tempel. De tempel is een mysterieus symbool van de stad en staat trots aan de voet van de Changshan Mountains. De drie pagodes maakten deel uit van een groot kloostercentrum, dat helaas bijna volledig werd verwoest door een aardbeving. De overgebleven tempel werd gerestaureerd en omgetoverd tot een museum. Na het pagodebezoek gaat u terug naar het oude centrum van Dali en verkent u enkele typische Bai huizen. De huizen stralen een warme sfeer uit, zijn vaak versierd met schilderijen en hun voorportaal, beroemd in het hele land en onderscheiden zich door hun prachtig gebeeldhouwde bogen.

Dag 7: Dali - Lijiang

In de ochtend bezoekt u Shibaoshan, een indrukwekkende verzameling tempels, grotten en stenen sculpturen uit de 9e eeuw. Maak een korte wandeling en geniet van het uitzicht op omringende dorpjes en valleien. In de middag reist u naar Lijiang, het schitterende dorpje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Lijiang is een doolhof van traditionele redwood- en bakstenen huizen, kanalen, bruggen en smalle straatjes; een waar paradijs in het hart van de Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden en vallen vooral op door hun expertise op het gebied van kanaalbouw, wat ervoor zorgt dat elk huis stromend water heeft. Overweldigd door de rust en stilte van Lijiang, komt u aan bij de Lion Hill, waar u een fantastisch uitzicht heeft over het dorp. Daarna brengt u een bezoek aan het Mu Paleis. Het paleis is een goed voorbeeld van de Ming en Qing architectuur, gebaseerd op dezelfde stijl van architectuur als de Verboden Stad in Beijing. Vanaf hier gaat u verder naar het Black Dragon Pond Park in het noorden van de stad, met een panoramisch uitzicht op de beroemde Jade Dragon Mountain.

Dag 8: Lijiang

U maakt een fietstocht door de oude binnenstad van Baisha. Baisha Old Town is een van de oudste steden in Lijiang. In de stad vindt u veel oude gebouwen die tijdens de Ming-dynastie zijn gebouwd, waaronder het Dabaoji Paleis, Liuli Tempel en Wenchang Paleis. De bekende Baisha Fresco’s bevinden zich in het Dabaoji Paleis. Vanwege het witte zand op de grond wordt de stad Baisha genoemd, wat ‘wit zand’ betekent. Het architectonische complex bestaat uit twee delen; een volksresidentie en culturele bezienswaardigheden. In het centrum van de oude stad is er een plein waar drie doorgangen elkaar kruisen. Wandel langs het kristalheldere riviertje en bewonder de pittoreske huizen en kleine winkels.

Dag 9: Lijiang

Vandaag heeft u ter vrije besteding. U kunt optioneel een dagtocht maken naar de Jade Dragon Mountain, die majestueus ten noorden van de stad ligt. Jade Dragon Mountain is de meest zuidelijke besneeuwde berg op het noordelijk halfrond en beroemd vanwege zijn prachtige natuurlijke landschap. Om het grote aantal bezoekers te vermijden, bezoekt u in plaats daarvan een minder bekend, maar stiller en landelijker gebied, de Yak Prairie. Het uitzicht vanaf hier over de gletsjer is net zo schitterend als vanaf de andere, populairdere en drukkere, uitzichtpunten.

Dag 10: Lijiang – Zhongdian

Onderweg naar Zhongdian stopt u langs de oude Tea Horse Road; een belangrijke, voormalige handelsroute voor de Tibetanen en Chinezen. Zhongdian maakt ook deel uit van ‘Shangri-la’, het mythische paradijs van de Tibetaanse boeddhisten en denkbeeldige wereld die door de romanschrijver James Hilton wordt beschreven. Tot op de dag van vandaag is het Zhongdiaanse gebied nog steeds sterk beïnvloed door de fascinerende cultuur van Tibet. Een ander belangrijk hoogtepunt van uw reis door Yunnan is de Tiger Leaping Gorge. Het is een van de diepste kloven ter wereld met enorme hoogteverschillen van bijna 4000 meter.

Dag 11: Zhongdian

Onderweg naar Zhongdian stopt u langs de oude Tea Horse Road; een belangrijke, voormalige handelsroute voor de Tibetanen en Chinezen. Zhongdian maakt ook deel uit van ‘Shangri-la’, het mythische paradijs van de Tibetaanse boeddhisten en denkbeeldige wereld die door de romanschrijver James Hilton wordt beschreven. Tot op de dag van vandaag is het Zhongdiaanse gebied nog steeds sterk beïnvloed door de fascinerende cultuur van Tibet. Een ander belangrijk hoogtepunt van uw reis door Yunnan is de Tiger Leaping Gorge. Het is een van de diepste kloven ter wereld met enorme hoogteverschillen van bijna 4000 meter.

Dag 12: Zhongdian - Hong Kong

U wordt naar het vliegveld van Zhongdian gebracht voor uw binnenlandse vlucht, via Kunming, naar Hong Kong. Eenmaal aangekomen in de stad bent heeft u de dag ter vrije besteding om deze drukke metropool te verkennen. U zult ontdekken dat de stad een fascinerende plek is dat erg veel te bieden heeft. Hong Kong verwelkomt u met een iconische skyline, een legendarische keuken, levendige shoppingcentra, het bruisende nachtleven en de weelderige natuur.

Dag 13 – 14: Hong Kong

De komende twee dagen in Hong Kong heeft u ter vrije besteding waarbij u zelf de stad kunt ontdekken. Bezoek de leuke wijk Tsim Sha Tsui op Kowloon, hét centrum van Hong Kon met talloze winkels, restaurants, eettentjes, wolkenkrabbers en een fenomenaal uitzicht op de skyline van het tegenover gelegen zakelijke district op Hong Kong Island. Achter die skyline laat Hong Kongs groene gezicht zichzelf zien. Vanaf de Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong, heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Wandel door de hipste wijk van de stad, SOHO (South Hollywood) met allerlei kunstgaleries, antiekwinkels en kleine pop-up zaakjes die allerlei maaltijden serveren. Of ontdek de groene kant van Hong Kong en bezoek een van de parken die de stad te bieden heeft, zoals Cheung Kong Park en Hong Kong Park.

Dag 15: Hong Kong - Amsterdam

Er komt een einde aan deze unieke rondreis door China. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Hong Kong gebracht. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Reuzenpanda’s eten de hele dag door bamboe en weten dan wel zo’n 40 kilo weg te werken.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl