De geheimen van China

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandelen over de Chinese Muur
  • Ontdek uniek Pingyao
  • Zie het Terracotta Leger
  • Pieken en kliffen van Zhangjiajie NP
  • Shanghai’s art district
  • Harmonieus Hangzhou

Ontdek China op een manier zoals nog maar weinigen China zagen. Tijdens deze 21-daagse reis gaat u onder meer naar het nog relatief onbekende stadje Pingyao en zullen de uitzichten in het met steile pieken, kliffen en rotsen bezaaide Zhangjiajie National Park u versteld doen staan.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Beijing

U vliegt met KLM naar Beijing waar u de volgende ochtend aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door uw gids die u naar uw hotel in deze miljoenenstad brengt. Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u heerlijk uitrusten of de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Dag 3: Beijing

In de ochtend vertrekt u naar de Verboden Stad welke de jeugdige en levendige kleuren van zijn oude glorie teruggewonnen heeft. Neem de tijd tijdens dit bezoek en breng u tijd door in de meer serene omliggende binnenplaatsen. Ook gaat u langs bij een van de grootste stadspleinen ter wereld, namelijk Tiananmen Square. Dit plein wordt ook wel het Plein van de Hemelse Vrede genoemd. Daarna bezoekt u de beroemde hutongs, de smalle steegjes en straten in de buurt van Houhai Lake en gaat u langs bij de rode Drum Tower, die werd gebruikt door de stad om tijdens de Ming Dynasty de tijd aan te geven. De ochtend sluit u af bij een lokale familie om te genieten van een lunch.

Dag 4: Beijing

De Chinese Muur is een van de belangrijkste symbolen van het land en een bezoek hieraan mag daarom ook niet ontbreken. De uit aarde en stenen gebouwde verdedigingsmuur ligt in het noorden van China en was bedoeld om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Door oorlogen of plunderingen zijn sommige delen van de Chinese Muur beschadigd of afgebroken. U bezoekt vandaag het gedeelte bij Mutianyu, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing. Het landschap hier mooier en groener en kunt u dit zelf waarnemen met een kabelbaan die omhoog- en omlaag gaat of een rodelbaan die u naar beneden brengt.

Dag 5: Beijing

U staat al vroeg in de morgen op om een bezoek te brengen aan de Tempel van de Hemel. Op dit tijdstip van de dag ziet u de verschillende activiteiten die de lokale bevolking in het park uitvoeren zoals Kung Fu, meditatie en gymnastiek. De Chinezen bereiden zich graag voor op hun dag met lichamelijke oefeningen die ze als essentieel ervaren voor hun gezondheid. Vervolgens verkent u het prachtige Zomerpaleis. Dit was ooit een eenvoudige keizerlijke tuin, maar in de 18e eeuw werd het geheel opnieuw ontworpen en is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad geworden. Een mix van tempels, paviljoens, meren, pagodes en mooie tuinen vormen een weergave van de Chinese cultuur en architectuur.

Dag 6: Beijing – Pingyao

Vandaag wordt u naar het station gebracht waar u per hogesnelheidstrein naar Taiyuan reist. Bij aankomst zal uw lokale gids u verwelkomen en naar Pingyao brengen. Onderweg bezoekt u de Jinci, een opmerkelijk gebouw ter ere van Prins Shuyu, welke u inzicht geeft in de fundamentele praktijk van de Chinese cultuur die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Neem de tijd om de prachtige houten drakensculpturen van The Hall of the Holy Mother te onderzoeken, die de tempel omringen. Na dit bezoek wordt u naar uw accommodatie gebracht in Pingyao waar u de rest van de dag ter vrij invulling heeft.

Dag 7: Pingyao

Pingyao is gelegen op de voormalige handelsroute tussen Beijing en Xi’an waardoor het tijdens de Ming & Qing dynastie een welvarende handelsstad werd. Veel lokale handelaren bouwden met hun vermogen vorstelijke huizen tijdens de Ming en Qing Dynastie. Na het ontbijt bezoekt u een perfect voorbeeld van een van deze huizen, het Wang Family Residence. Deze residentie bestaat uit een wirwar van kleine binnenpleinen, tempels, tuinen en smalle straatjes- en trappen. Op de weg terug naar Pingyao stopt u in Zhangbicun, een klein dorp dat bekend is geworden om het ondergrondse kasteel en het indrukwekkende gangenstelsel. Uw dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Shuanglin Boeddhistische Tempel, net buiten Pingyao. Deze tempel staat bekend om zijn verfijnde sculpturen die goed bewaard zijn gebleven en de orinigele kleuren hebben weten te behouden. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 8: Pingyao – Xi’an

Wandel in de ochtend over de grote, oude stadsmuren van Pingyao voor een bijzondere kijk op de stad. Vervolgens wordt u naar het station gebracht waar u per hogesnelheidstrein naar Xi’an reist. Zodra u in Xi’an arriveert, wordt u ontvangen door de lokale gids die u naar uw hotel brengt. U bezoekt de Chinese Moskee en de levendige buurt eromheen met een aantal slagerijen en verschillende soorten winkels waar mannen witte traditionele skull caps en vrouwen kleurrijke hoofddoeken dragen.

Dag 9: Xi'an

China’s grootste archeologische vondst werd pas in 1974 bij toeval gedaan. Landbouwers ontdekten toen duizenden beelden van soldaten opgesteld in een frontlinie: het inmiddels beroemde Terracotta Leger. U gaat dit wonder vandaag met eigen ogen aanschouwen.Verder is er een klein museum dat twee prachtige bronzen strijdwagens herbergt die in 1980 ten westen van het mausoleum werden gevonden. Tot slot maakt u een fietstocht van ongeveer een uur om Xi’an te ontdekken waarbij u zonder files en drukte door de stad beweegt.

Dag 10: Xi’an – Zhangjiajie

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Zhangjiajie. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een lokale gids en vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het sprookjesachtige Zhangjiajie is een van de meest mysterieuze en bijzondere landschappen van China. De indrukwekkende rotspartijen worden omgeven door groene gewassen, riviertjes en watervallen, welke zorgen voor een adembenemend uitzicht. Het landschap van Zhangjiajie werd volgens velen ooit gebruikt als inspiratiebron voor de film Avatar.

Dag 11: Zhangjiajie

U start de dag in het Zhangjiajie National Park, waar u van een hoog gelegen platform een prachtig uitzicht heeft over de steile, begroeide rotspilaren. Al deze torenhoge pilaren en rotsen vormen een mysterieus landschap. Vervolgens gaat u op weg naar The Son of Heaven Moutain. Beklim de berg via een kabelbaan en geniet bovenaan van het adembenemende uitzicht. Wandel langs de Golden Whip Stream, een rivier die ook omgeven is door de prachtige karstbergtoppen. De wandeling eindigt in het Suoxi Valley Nature Reserve vol kliffen, rotsen, waterpartijen en bergen. Het kan niet anders dan dat u vandaag compleet overweldigd wordt door de onbeschrijfelijke schoonheid en rust van dit gebied.

Dag 12: Zhangjiajie

Ook deze dag staat in het teken van de bijzondere natuur. Wandel door de Zhangjiajie Grand Canyon met zijn typische landvorm, adembenemende kliffen, weelderige bossen, oude grotten, kleurrijke vijvers en een rivier die door de canyon stroomt. De transparante Zhangjiajie Glass Bridge is de hoogste en langste glazen brug ter wereld. Gemeten op 430 meter in totale lengte en 6 meter in de breedte, is de brug 300 meter boven de grond opgehangen en daardoor ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dag 13: Zhangjiajie – Shanghai

In de vroege ochtend reist u naar een andere belangrijke attractie in de regio: Heavenly Door Mountain of Tianmenshan. De reis per kabelbaan naar de top van de berg duurt ongeveer 20 minuten waarbij u onderweg geniet van een spectaculair uitzicht. Daarna maakt u een wandeling door Ghost Valley over een glazen voetpad. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Tianman Cave en Tianmenshan Tempel, die sinds de Ming-dynastie een centrum voor boeddhisten in het westen van Hunan is geweest. Van de kalmte van de natuur naar de drukte van een moderne wereldstad: u vliegt vandaag naar Shanghai. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 14: Shanghai

Met uw gids verkent u vandaag de stad. Wandel door Fuxing Park in de Franse wijk waar locals hun dag beginnen met tai chi of beginnen aan het eerste potje mahjong van de dag. U zult in deze wijk Frans ogende koloniale panden zien die nu omgetoverd zijn tot restaurants, bars en verschillende boetieks. U gaat verder naar Xintiandi, een volledig gerenoveerd gebied dat wordt beschouwd als een van de levendigste delen van de stad. Tevens neemt u een kijkje in een hippe kunstbuurt van Shanghai, Tianzifang, een doolhof van geanimeerde steegjes vol met kleine kunstgalerijen en boetiekjes, waar uw wandeling langzaam op zijn einde loopt.

Dag 15: Shanghai – Suzhou - Wuzhen

U laat de stad achter u en bezoekt het charmante stadje Suzhou, bekend als het ‘Venetië van China’, door de verzameling van een netwerk van kanalen en oude stenen bruggen. De wereldberoemde tuinen van Suzhou worden beschouwd als een van de mooiste van het land. Per fiets, rijdend door de smalle straatjes van de oude stad, verkent u Suzhou. De laatste stop van vandaag is Wuzhen, eveneens bekend om de vele waterwegen, maar in een andere stijl dan die van Suzhou. Het is de thuisbasis van houten huizen en prachtig gebeeldhouwde stenen bruggen. Als de tijd het toelaat, kunt u ’s avonds langs de oude huizen wandelen die verlicht zijn met rode lantaarns.

Dag 16: Wuzhen – Hangzhou

’s Ochtends heeft u de tijd om Wuzhen verder te verkennen, afhankelijk van uw interesses. Doe mee met een rondleiding in de Gongsheng Distillery gevolgd door een optionele wijnproeverij, woon een voorstelling bij om de oude Chinese kunstvorm te bewonderen of als u een fan bent van literatuur, breng dan een bezoek aan het voorouderlijk huis van Mao Dun, een beroemde 20e eeuwse, revolutionaire schrijver. Vervolgens vertrekt u naar Anji, waar u wandelt door het serene bamboebos. In de omgeving liggen ook een aantal theeplantages die u bezoekt. Daarna gaat u naar Hangzhou, wat tevens ook uw eindbestemming is voor vandaag.

Dag 17: Hangzhou

Ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreef Hangzhou ooit als ‘heaven on earth’. De rustige, serene sfeer is te danken aan het prachtige West Lake, waar tijdens de lente bomen vol bloesem staan en in de zomer de waterlelies het meer extra harmonieus doen ogen. Een rustige fietstocht door het gebied leidt u naar pagodes, tempels en perfect onderhouden tuinen. De gebogen bruggen leiden u naar kleine eilandjes in het hart van het meer, waar u onder andere de romantische tuinen van Quyuan ontdekt.

Dag 18 - 19: Hangzhou

De komende twee dagen heeft u vrij te besteden. Geniet in Hangzhou van de aangename sfeer, de prachtige natuur en de vele historische bouwwerken. Rond West Lake heeft u tientallen attracties die het bezoeken meer dan waard zijn. Een van de hoogtepunten is de Lingyin-tempel. Dit is een van de meest grote en bijzondere tempels in China met zijn lange geschiedenis en charmante landschap. Met een kabelbaan kunt u naar de top van de berg, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Ontspan in een rustige omgeving met prachtige waterpartijen, kleurrijke bloemen en andere planten in het Xixi National Wetland Park of slenter aan het einde van de dag door de toeristische straat Qinghefang. Het staat bekend om zijn diversiteit aan kleine winkeltjes en het enorme aanbod aan eettentjes.

Dag 20: Hangzhou – Shanghai

Vandaag wordt u naar het treinstation gebracht vanwaar u per trein naar Shanghai reist. Bij aankomst in Shanghai wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 21: Shanghai – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door China. U wordt in de ochtend bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Shanghai gebracht. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag op Schiphol aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Chinese Muur ruim is 6000 kilometer lang en loopt van de Gobi woestijn tot voorbij Beijing.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl