Buitengewoon Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

  • Land op een van de hoogstgelegen luchthavens in Paro
  • Verblijf in de Bhutaanse hoofdstad Thimpu
  • Fiets door de Phobjikha vallei
  • Ochtendgebed bij in een klooster in Gantey
  • Bezoek de oudste en mooiste Dzong in Punakha
  • Trekking naar het Tiger’s Nest

Het Koninkrijk Bhutan ligt als een soort tijdcapsule weggestopt tussen de imposante buurlanden India en China. In dit kleine land worden boeddhistische tradities gemengd met een eigen invulling van de moderne wereld. Terwijl hier en daar oude, haast mythische paleizen opdoemen, kronkelen smalle wegen door het sensationele landschap van de Himalaya.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt.

Dag 2: Delhi - Paro - Thimphu

U vliegt via de Himalaya de Paro Vallei binnen in Bhutan. U wordt door uw gids en chauffeur naar de Bhutaanse hoofdstad Thimphu gebracht. Het heeft niet de uitstraling van een typische hoofdstad. Deze hoofdstad van Bhutan is omringd met bergen. Het stadje heeft nog de traditionele laagbouwarchitectuur. Stoplichten zijn er niet, het verkeer wordt geregeld door een verkeersagent. Tijdens een wandeling over de ambachtelijke markt kunt u zien hoe de traditionele kunsten in ere worden gehouden.

Dag 3: Thimphu

Na het ontbijt gaat u eropuit. In de Thimphu vallei brengt u een bezoek aan de nationale bibliotheek waar een uitgebreide collectie aan waardevolle boeddhistische manuscripten ligt opgeslagen. Bij de volgende stop, de zogenaamde Schilderschool ziet u hoe studenten een zes jaar lange opleiding ondergaan om meester te worden in de Bhutaanse kunst. In het Takin reservaat ziet u de takin, het nationale dier van Bhutan en een kruising tussen een koe en een geit. Het komt alleen voor in deze contreien. Een bezoek aan King’s Memorial Chorten mag niet ontbreken, dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren.

Dag 4: Thimphu – Phunaka

U reist via de Dochu La pass op weg naar een van de mooiste plekken in Bhutan. Punakha ligt op 1300 meter hoogte en kent mede hierdoor een gematigd klimaat. Daarbij stromen er een aantal rivieren door de vallei wat het een vruchtbaar landbouwgebied maakt. Het uitzicht op de Himalaya in de verte is spectaculair.

Dag 5: Punakha

U bezoekt de Punakha Dzong (een Dzong is een karakteristiek Bhutaans fort of tempel). Deze tempel is in 1637 gebouwd en is de tweede oudste en mooiste Dzong van Bhutan. Vanmiddag brengt u een bezoek aan de Chimi Lhakhang. U wandelt via de rijstvelden naar deze bijzondere tempel toe. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Deze tempel wordt met name bezocht door vrouwen met een kinderwens.

Dag 6: Punakha - Paro

De route terug naar Paro gaat wederom door een bergpas met vaak indrukwekkende uitzichten op de Himalaya. Onderweg brengt u een bezoek aan Simotka Dzong. Paro ligt in een van de meest vruchtbare valleien van het koninkrijk wat zichtbaar is in de hoeveelheid rijstterrassen. In Paro zelf vindt u prachtige, oude tempels en kloosters. U bezoekt onder meer Ta Dzong, wat nu het Nationaal Museum huisvest en wandelt naar Rinpung Dzong, dat een lange en boeiende geschiedenis kent.

Dag 7: Paro

Vandaag kunt u diverse uitstapjes maken in de fotogenieke Paro Vallei, of u kunt ontspannen bij uw comfortabele accommodatie. Als u echt nog eens de hoogte in wilt kunt u via de Chele La Pass naar het traditionele Haa rijden. Vanaf de hoogste pas in Bhutan heeft u een grandioos uitzicht over de Himalaya, natuurlijk als het weer het toelaat. De Haa vallei is nog niet zo lang open voor toeristen en daardoor nog erg traditioneel.

Dag 8: Paro

Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktsang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om hier te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht.

Dag 9: Paro – Delhi

Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag 10: Delhi - Amsterdam

U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In Bhutan is het Bruto Nationaal Geluk uitgevonden. De koning meende in de jaren '70 dat geestelijke ontwikkeling en geluk belangrijke criteria zijn om welvaart te kunnen meten naast rijkdom.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl