Als een vorst door Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

  • Land op een van de hoogstgelegen luchthavens in Paro
  • Verblijf in luxe Amankora Lodges
  • Wandel door de Haa vallei
  • Prachtige Punakha Dzong
  • Tempel van de vruchtbaarheid Chimi Lhakhang
  • Trekking naar het Tiger’s Nest

Er gaat een wereld voor u open wanneer u het geïsoleerde Bhutan betreedt. Bewonder de prachtige natuur, bergen, bijzondere kloosters en bezienswaardige Dzongs. U verblijft in prachtig gelegen Amankora Lodges. Deze reis tovert gegarandeerd en glimlach op uw gezicht!


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomst. Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust. In de middag bezoekt u het nieuwe gedeelte van de stad en rijdt u langs onder meer het Presendentieel paleis en Gandhi Smirti, het voormalige huis van de Indische ondernemersfamilie Birla. Hierna bezoekt u de prachtige Humayun’s tombe en de minaret van Qutab Minar.

Dag 3: Delhi – Paro

U verlaat India en vliegt via de Himalaya de Paro Vallei binnen in Bhutan. U verblijft in Bhutan in luxe Aman Lodges op prachtige locaties U wordt door uw gids en chauffeur naar uw eerste Aman Lodge gebracht. In de middag bezoekt u de Ta Dzong en Rinpung Dzong die beiden een lange en interessante geschiedenis kennen.

Dag 4: Paro

Maak kennis met de Haa Vallei, een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan. De vallei grenst aan Tibet en is nog niet lang opengesteld voor toeristen. De tocht voert langs bijzondere dorpjes waar kleurrijke gebedsvlaggen wapperen, langs Dzongs en door landschappen waar in de weides jaks grazen.

Dag 5: Paro – Thimphu

Thimphu is uw volgende bestemming. Bij aankomst bezoekt u het Memorial Chorten en Buddha Point.

Dag 6: Thimphu

Bezoek de National Library met zijn mooie collectie boeddhistische geschriften. Ook bezoekt u een van de oudste kloosters van Bhutan waar boeddhisten leren over de boeddhistische filosofie. Ook bezoekt u King’s Memorial Chorten. Dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren. Het is een gebouw van vier verdiepingen hoog met beelden en portretten van goden die geëerd worden door de bewoners van Thimphu. In het weekend kunt u een kijkje nemen op de lokale markt.

Dag 7: Thimphu – Punakha

Een mooie rit met uitzicht op de Himalaya leidt naar Punahka. U bezoekt de prachtig aan een rivier gelegen Punakha Dzong die wordt gezien als de mooiste Dzong van het land.

Dag 8: Punakha

Vandaag bezoekt u de Chimi Lhakhang. U wandelt via de rijstvelden naar deze bijzondere tempel toe. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Dit complex is op een heuvelrug gebouwd ter nagedachtenis aan de heilige Drukpa Kunley. Drukpa Kunley is een van de meest aanbeden heiligen van Bhutan. De zogenaamde heilige van 5.000 vrouwen, die het boeddhisme in Bhutan introduceerde. De tempel is het middelpunt voor diegenen die een zegen voor vruchtbaarheid willen van een inwonende monnik. De populariteit heeft een bijzondere oorsprong; een excentrieke levenswandel vol muziek, humor en extreem obscene opvattingen.

Dag 9: Punakha – Paro

U keert terug naar Paro. Onderweg maakt u een stop bij het oudste gebouw in Bhutan‚ de Simtokha Dzong.

Dag 10: Paro

Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktsang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om hier te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht.

Dag 11: Paro – Delhi

Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Na aankomst gaat u Old Delhi verkennen. U brengt allereerst een bezoek aan de Jama Masjid moskee van Shah Jahan. Vervolgens verkent u per traditionele riksja de beroemde marktstraat Chandni Chowk. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dag 12: Delhi - Amsterdam

U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Bhutan meet het nationale welzijn aan de hand van het Bruto Nationale Geluk.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl