Als een vorst door Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

  • Land op een van de hoogstgelegen luchthavens in Paro
  • Verblijf in luxe Amankora Lodges
  • Wandel door de Haa vallei
  • Prachtige Punakha Dzong
  • Tempel van de vruchtbaarheid Chimi Lhakhang
  • Trekking naar het Tiger’s Nest

Er gaat een wereld voor u open wanneer u het geïsoleerde Bhutan betreedt. Bewonder de prachtige natuur, bergen, bijzondere kloosters en bezienswaardige Dzongs. U verblijft in prachtig gelegen Amankora Lodges. Deze reis tovert gegarandeerd en glimlach op uw gezicht!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Delhi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi, waar u de volgende dag net na middernacht aankomt. 

Dag 2: Delhi - Paro - Thimpu

U verlaat India en vliegt via de Himalaya de Paro Vallei binnen in Bhutan. U verblijft in Bhutan in luxe Aman Lodges op prachtige locaties. U wordt door uw gids en chauffeur naar uw eerste Aman Lodge gebracht. Onderweg maakt u een stop bij het oudste gebouw in Bhutan‚ de Simtokha Dzong. In de middag bezoekt u het Memorial Chorten en Buddha Point.

Dag 3: Thimphu

Bezoek de National Library met zijn mooie collectie boeddhistische geschriften. Ook bezoekt u een van de oudste kloosters van Bhutan waar boeddhisten leren over de boeddhistische filosofie. Ook bezoekt u King’s Memorial Chorten. Dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren. Het is een gebouw van vier verdiepingen hoog met beelden en portretten van goden die geëerd worden door de bewoners van Thimphu. In het weekend kunt u een kijkje nemen op de lokale markt.

Dag 4: Thimphu - Punakha

Een mooie rit met uitzicht op de Himalaya leidt naar Punahka. U bezoekt de prachtig aan een rivier gelegen Punakha Dzong die wordt gezien als de mooiste Dzong van het land.

Dag 5: Punakha

Vandaag bezoekt u de Chimi Lhakhang. U wandelt via de rijstvelden naar deze bijzondere tempel toe. Chimi Lhakhang is de tempel van de vruchtbaarheid. Dit complex is op een heuvelrug gebouwd ter nagedachtenis aan de heilige Drukpa Kunley. Drukpa Kunley is een van de meest aanbeden heiligen van Bhutan. De zogenaamde heilige van 5.000 vrouwen, die het boeddhisme in Bhutan introduceerde. De tempel is het middelpunt voor diegenen die een zegen voor vruchtbaarheid willen van een inwonende monnik. De populariteit heeft een bijzondere oorsprong; een excentrieke levenswandel vol muziek, humor en extreem obscene opvattingen.

Dag 6: Phunaka - Gangtey

U reist verder in oostelijke richting naar Gangtey. De vruchtbare Phobjikhavallei, goed verscholen tussen de bergen, is een pareltje. Dat vinden ook de zeldzame zwarthalskraanvogels die hier tussen november en maart neerstrijken om de ijskou in Tibet te ontvluchten. Maak een wandeling naar de Pele La-pas in het voorjaar, wanneer de rododendrons en magnolia’s in bloei staan. Een paar kilometer hiervandaan vindt u het Gangtey klooster en in de vallei zelf ligt het dorpje Phobjikha. Door de vallei stromen twee mooie rivieren, de Nakay Chhu en de Gay Chhu. Volgens de lokale legende staan de twee rivieren symbool voor een slang en een beer.

Dag 7: Gangtey - Bumthang

Via een kronkelende weg met prachtige uitzichten reist u vanuit de prachtige Gangtey Vallei naar Bumthang, dat bestaat uit verschillende valleien: Chokhor, Tang, Chhume en Ura. Naast prachtig natuurschoon zijn de vier valleien gezegend met enkele van de oudste boeddhistische tempels van het koninkrijk. Het was hier dat het boeddhisme voor het eerst in Bhutan werd geïntroduceerd. U verblijft de komende nachten in Bumthang om te genieten van alles wat de valleien te bieden hebben. Het is een van de beste plaatsen om er te voet op uit te trekken, met wandelingen voor elk wat wils.

Dag 8: Bumthang

Vandaag gaat u de Bumthang vallei verkennen. Bhumthang is het culturele middelpunt van Bhutan en heeft een lange geschiedenis. Bezoek het Kurjey Ihakhang, het Jambay Lhakhang, de Tamshingtempel en de Jakar Dzong. Aan deze laatstgenoemde plek bracht Guru Rinpoche in het jaar 746, voor de eerste keer, een bezoek aan Bhutan. Hierbij bracht hij het boeddhisme naar Bhutan. De dorpsstraat van Jakar dateert uit de 17e eeuw. Het hooggelegen Kuenzangdrak Goemba ligt tegen een rots geplakt. Deze afgelegen plek, en de afwezigheid van andere toeristen, maakt dit klooster tot een van de meest bijzondere in Bhutan. Wees niet verbaasd als uw gids minutenlang in het water staart van het Membartshomeer: alleen hij of zij die verlicht is, kan de tempel zien. 

Dag 9: Bumthang - Paro

Vandaag vliegt u terug naar Paro. Maak ook kennis met de Haa Vallei, een van de meest ongerepte gebieden van Bhutan. De vallei grenst aan Tibet en is nog niet lang opengesteld voor toeristen. De tocht voert langs bijzondere dorpjes waar kleurrijke gebedsvlaggen wapperen, langs Dzongs en door landschappen waar in de weides jaks grazen.

Dag 10: Paro

Vandaag staat het Tiger's Nest op het programma. Dit is misschien wel een van de meest bijzondere kloosters ter wereld. Het heeft een onwaarschijnlijke ligging tegen een klif op 900 meter boven de Paro vallei. De originele naam luidt Taktsang, maar er gaat een legende dat Guru Rinpoche bij het klooster arriveerde op de rug van een tijger om hier te mediteren, waardoor het de bijnaam Tiger's Nest heeft gekregen. In 1998 woedde er een grote brand, maar gelukkig is het inmiddels weer in oude staat hersteld. Het is al sinds 17e eeuw een heilige plaats en wordt nog altijd minstens een maal per jaar door alle Bhutanezen bezocht.

Dag 11: Paro - Delhi

Na uw ontbijt vliegt u terug naar Delhi. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht nabij de luchthaven. U kunt gebruik maken van uw kamer totdat u rond middernacht naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. 

Dag 12: Delhi - Amsterdam

U vliegt midden in de nacht met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u vroeg in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Bhutan meet het nationale welzijn aan de hand van het Bruto Nationale Geluk.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl