Earth Icoontje Groen
01 Jan 1970

ExperienceTravel,

Impact

Mantis streeft er wereldwijd in negen verschillende landen naar om hun gasten in harmonie met de omgeving te laten overnachten in verantwoorde en duurzame hotels en lodges. Met uw verblijf geeft u iets terug aan mens, dier en natuur. Sinds de oprichting in het jaar 2000 staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Mantis. Voornaamste uitgangspunt is om duurzame lodges te laten verrijzen op aangetaste landbouwgrond en deze te herstellen waardoor het gebied onder meer weer aantrekkelijk en veilig wordt voor wildlife. Ook de mensen die woonachtig zijn in het gebied en de omliggende dorpjes profiteren hiervan. Zo zijn ze niet langer gedwongen tot een boerenbestaan, maar krijgen zet de mogelijkheid om een functie te vervullen binnen de lodge.  

Natuurbehoud
Biologische keukentuin. Men produceert zoveel mogelijk zelf, zodat de gerechten met verse en zelf geteelde ingrediënten worden bereid. Voorts is er een protocol om zo min mogelijk plastic te gebruiken. De lodges worden gebouwd op plekken waar de natuur kwetsbaar of aangetast is, opdat het gebied de kans krijgt om te herstellen door de aanwezigheid van de lodge en de intensieve zorg van de mensen die de lodge runnen.  

Werkgelegenheid 
Functies binnen de lodge, zoals bijvoorbeeld gids, spotter, receptionist, ober en kamermeisje worden veelal vervuld door locals die hiermee een baan en inkomsten vergaren en zodoende een stabielere toekomst tegemoet kunnen zien. 

Klimaat/milieu 
Oplaadstation voor elektrische voertuigen om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren. Voor het plastic dat toch gebruikt wordt, is een speciaal programma voor het recyclen van plastic. 


Over de auteur

Earth Icoontje Groen
ExperienceTravel,

Bekijk de 7-pijlers via https://www.experiencetravel.nl/over-ons/duurzaam.

Gerelateerde accommodaties
Mantis No 5 Boutique Art Hotel

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN