Verrijkende wildbeleving in Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • Overnachten in een stijlvol safari-huis, helemaal voor uzelf
  • Verken de 'stad van goud' Johannesburg
  • Actief bijdragen aan natuurbeheer
  • Op safari in het malariavrije Madikwe Game Reserve
  • Voortreffelijke diners onder een fonkelende sterrenhemel
  • Verrijkende activiteiten onder begeleiding van experts

Vanuit uw eigen bijzondere safari-huis beleeft u een onvergetelijk avontuur in het wildrijke Madikwe Game Reserve. U geniet hier niet alleen van spannende safari’s, maar u heeft ook het voorrecht om deel te nemen aan exclusieve activiteiten gericht op de natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten in het reservaat.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw accommodatie AtholPlace gebracht in de chique wijk Atholl. Tijd om bij te komen van een lange vlucht en u voor te bereiden op het avontuur dat u de komende dagen te wachten staat.

Dag 2: Johannesburg - Madikwe Game Reserve

Geniet van een uitgebreid ontbijt alvorens u met een privé transfer naar Madikwe Game Reserve reist. Zodra u de stad verlaat onthuld zich een schilderachtig landschap met weidse uitzichten dat overgaat in uitgestrekte bushvelden, graslanden en rotspartijen op een dieprode ondergrond; u bent in het Madikwe Game Reserve. De komende dagen fungeert dit gebied als decor van uw exclusieve safari waarbij u niet alleen toeschouwer bent van het natuurspektakel, maar ook een actieve deelnemer aan de verschillende natuurbeschermings- en gemeenschapsprojecten in het reservaat. Dit alles beleeft u vanuit uw eigen luxe safari-huis gelegen op een prachtige en rustige locatie opdat u in alle privacy van uw avontuur en gezelschap kunt genieten. Een team van acht personen, waaronder een kok, butler en ranger, staan op elk moment van de dag voor u klaar. Welkom bij de Morukuru Family!

Dag 3-5: Madikwe Game Reserve

Het Madikwe Game Reserve beslaat 75.000 hectare en is de thuisbasis van niet alleen de Big Five, maar ook wilde honden en cheeta’s gedijen hier goed. Vogellaars kunnen uitkijken naar ruim 340 vogelsoorten. Morukuru opereert vanuit een ‘vrijheid, blijheid’ concept: er zijn geen vastgestelde tijden voor maaltijden of (standaard) aangeboden activiteiten. Zo kunt u doen wat u wilt doen, wanneer u dat wilt. In de privéconcessie van Morukuru Family bevindt zich ook een ‘hide’ op een verhoogd platform dat een fantastisch uitzicht op de omgeving biedt. Het is mogelijk om hier tijdens uw verblijf een nacht door te brengen en ongestoord te genieten van de Afrikaanse wildernis en een fonkelende sterrenhemel. Naast activiteiten als safari’s per 4x4 voertuig of te voet, vissen en vogelspotten staan er drie exclusieve natuur- en gemeenschapsactiviteiten voor u op het programma die elk een half dagdeel in beslag nemen. Zo bent u met enkel uw eigen gezelschap getuige van een cruciaal onderzoek van een olifant, neushoorn of leeuw. Onder begeleiding van deskundigen en een dierenarts woont u de procedure van begin tot eind bij en krijgt u de mogelijkheid te assisteren. Om stroopacties te voorkomen krijgen de dieren ook een radio-band. U ontmoet de directeur van de lokale school in het dorp Molatedi die op meerdere vlakken door de Morukuru Goodwill Foundation gesteund wordt. Hij zal u rondleiden en vertellen over de verschillende projecten. Bovendien krijgt u een tijdens een privé presentatie van Rob Harrison White of een andere lokale onderzoeker een goed beeld van het belangrijke werk dat zij uitvoeren in een van de grootste natuurreservaten van Zuid-Afrika.

Dag 6: Madikwe Game Reserve - Johannesburg

U neemt afscheid van Madikwe Game Reserve en reist met een privétransfer terug naar Johannesburg. Hier wordt u opnieuw hartelijk ontvangen door AtholPlace. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u de nabijgelegen metropool Sandton City verkennen of laat uw opgedane ervaringen bezinken aan het zwembad. In de avond geniet u van een voortreffelijk à-la-carte diner in het gerenommeerde restaurant van AtholPlace, natuurlijk gecomplimenteerd met uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen.

Dag 7: Johannesburg - Amsterdam

Daar uw vlucht in de avond pas vertrekt, heeft u nog een volledige dag de tijd om Johannesburg te ontdekken. Deze in razend tempo opkomende stad staat bekend als ‘stad van goud’ en herbergt diverse interessante bezienswaardigheden. Een goede indruk van Johannesburg is niet compleet zonder een rondleiding door Afrika’s grootste stedelijke nederzetting Soweto. Deze voormalige township vertegenwoordigt de zwaarbevochten strijd tegen apartheid en is tevens lange tijd de woonplaats van Nelson Mandela geweest. Een bezoek aan het Apartheid Museum, dat de opkomst en ondergang van de apartheid illustreert, is een goede aanvulling op Soweto. Vanuit AtholPlace worden begeleide wandelingen door de opkomende wijken Newtown en Maboneng georganiseerd.

Dag 8: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol nieuwe indrukken en bijzondere herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt in Johannesburg, overnachtingen op basis van all inclusive in Madikwe Game Reserve, privétransfers en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Madikwe Game Reserve het op vier na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika is?

Zuid-Afrika - Safari - Nijlpaarden
Morukuru Owner's House - Restaurant
Morukuru Owner's House - Badkamer - Buiten
Wildbeleving - Zuid-Afrika - Kamer
Morukuru Owner's House - Kamer
Zuid-Afrika - Safari - Jeep - Wilde honden
Zuid-Afrika - Safari - Jeep - Leeuw
Wildbeleving - Speciaal diner - Buiten - Uitzicht
Zuid-Afrika - Safari - Nijlpaarden
Morukuru Owner's House - Restaurant
Morukuru Owner's House - Badkamer - Buiten
Wildbeleving - Zuid-Afrika - Kamer
Morukuru Owner's House - Kamer
Zuid-Afrika - Safari - Jeep - Wilde honden
Zuid-Afrika - Safari - Jeep - Leeuw
Wildbeleving - Speciaal diner - Buiten - Uitzicht

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl