Bijzondere rondreis Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • Safaribeleving in Tswalu
  • Reis per exclusieve Rovos Rail
  • Ontdek bruisend Kaapstad
  • Bewonder de immense Victoria Falls
  • Verblijf in luxueuze accommodaties
  • Wijn proeven in de Kaapse wijnlanden

Zuid-Afrika verkennen in stijl. Met een privégids de stad en haar omgeving verkennen, Kaapse wijn proeven in de wijnlanden en de ultieme safaribeleving in Tswalu. Deze 16-daagse exclusieve rondreis door Zuid-Afrika bestaat uit louter bijzondere ervaringen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de treinreis naar de Victoriawatervallen in Zimbabwe. Want wat dacht u van wakker worden in een bijzondere boomhut, met uitzicht op het wild onder u?


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Kaapstad waar u in de avond arriveert. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht bij het V&A Waterfront in het centrum van Kaapstad. U verblijft de komende nachten in het stadscentrum van Kaapstad om deze bruisende stad op uw gemak te verkennen. 

Dag 2 – 5: Kaapstad

Kaapstad is een geweldige stad om uw reis te beginnen, met haar gezellige promenade, sfeervolle pleinen en historische binnenstad. Begin met een ontbijtje aan het Seafront en verken bijvooorbeeld het Kaapse Schiereiland per jacht. Vaar langs de rotseilandjes met zeehonden, aalscholvers en pinguïns. Gooi het anker uit en snorkel in het turquoise water voor de kust van Camps Bay. Gedurende uw verblijf in Kaapstad gaat u twee keer met een privégids op pad om de omgeving van Kaapstad te verkennen en ook een bezoek aan de beroemde wijnlanden mag niet ontbreken. U proeft hier tevens de beste Afrikaanse wijnen en kunt u proosten op een onvergetelijke reis door Zuid-Afrika.

Dag 6: Kaapstad – Tswalu Game Reserve

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar Tswalu vliegt. Tswalu is een uitgestrekt, magisch landschap met oneindige mogelijkheden. Hier ervaart u weidse vergezichten en een gevoel van ruimte. Terwijl de piloot langzaam de daling inzet, wordt duidelijk dat u op een speciale plek bent aangekomen. Vannacht overnacht u middenin de Kalahariwoestijn. Nog vóór de overdonderend mooie zonsopgang gaat u op zoek naar bijzondere diersoorten als de pangolin, het aardvarken en de tsessebe. Zij leven tussen de rode zandduinen en op de weidse vlaktes.  

Dag 7 – 8: Tswalu Game Reserve

Na een ochtendsafari in deze prachtige omgeving gaat er niets boven een stevig bush breakfast! Dit adembenemende landschap, dat duizenden jaren lang als belangrijk werd beschouwd, probeert men nu voor toekomstige generaties te behouden. Hier ervaart u een ongeëvenaarde safaribeleving en wordt er alles aan gedaan om de wereld beter achter te laten dan hoe men hem aantrof. U heeft deze dagen zelfs uw eigen privé safarivoertuig met ranger tot u beschikking zodat u volledig uw dag in kunt delen aan de hand van úw wensen.  

Dag 9: Tswalu Game Reserve – Johannesburg

Het is tijd om Tswalu achter u te laten en uw reis voort te zetten. U reist naar Johannesburg. Deze eigentijdse en typisch Afrikaanse stad biedt historische locaties en het indrukwekkende Soweto. Een groot deel van Nelson Mandela's leven heeft zich afgespeeld in en om Johannesburg. In Johannesburg is het interessant op een bezoek te brengen aan het Apartheid museum, Constitution Hill en het voormalige township Soweto. 

Dag 10: Johannesburg – Rovos Rail

U wordt in de ochtend naar het treinstation van Pretoria gebracht waar u aan boord stapt van de prachtige Rovos Rail. Rovos staat voor klasse, stijl en luxe. Ieder rijtuig is tot in detail gerestaureerd en ademt de sfeer van vervlogen tijden uit. De komende dagen reis u per Rovos Rail vanuit Pretoria naar de Victoria Falls. Bewonder onderweg van het adembenemende landschap wat aan u voorbijgaat en geniet van de luxueuze faciliteiten aan boord van de trein.  

Dag 11 –12: Rovos Rail

De geur van verse koffie komt u tegemoet. U zit op mahoniehouten, met jacquard overtrokken stoelen, een butler biedt u uw toast aan. Of gaat u voor een full fry-up breakfast? Een historische stoomlocomotief trekt uw trein voort, de zon komt op. Langzaam rijdt de trein naar Victoria Falls. Door uw raam ziet u de meest uiteenlopende landschappen en kleuren elkaar opvolgen. In Hwange maakt u tevens een game drive om een ultieme safaribeleving mee te maken. 

Dag 13: Rovos Rail – Victoria Falls

In de ochtend rolt de Rovos Rail het treinstation binnen nabij de Victoria Falls in Zimbabwe. Na aankomst is het tijd om van boord te gaan. U wordt opgewacht en vervolgens naar uw hotel gebracht op steenworp afstand van de wereldberoemde Victoria Falls. Deze watervallen werden ontdekt door 19e-eeuwse Schotse ontdekkingsreiziger en missionaris Dr. David Livingstone. Hij vernoemde de watervallen naar Victoria, de voormalige koningin van het Verenigd Koninkrijk. De Victoria Falls liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanuit beide landen te bereiken. 

Dag 14: Victoria Falls

U kunt deze dag vrij besteden. Vanuit uw accommodatie zijn er excursies mogelijk naar de Victoriawatervallen. Maar ook een safari in het Zambezi National Park behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een bezoek aan Falls Crafts Village, waar u meer te weten kunt komen over de cultuur van zes verschillende Afrikaanse stammen. Voor de avonturier zijn er vele mogelijkheden in de omgeving van de Victoria Falls. Zo kunt u raften op een van de wildste rivieren ter wereld, riverboarden, bungeejumpen of een helikopervlucht boven de watervallen maken. Sluit uw laatste avond in Afrika af met een diner in de ‘boma’, een bijzondere afsluiting van uw reis. Dit is een ware culturele ervaring, waar u de keuze heeft uit vele soorten Zimbabwaanse gerechten, onder het genot van traditionele dans, drums en muziek.  

Dag 15 – 16: Victoria Falls – Amsterdam

Aan al het moois komt een eind, en zo ook aan uw luxueuze rondreis langs de pareltjes van Zuidelijk-Afrika. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. Hiervandaan vliegt u, met een tussenstop, terug naar Amsterdam. Hier komt een einde aan een onvergetelijk reis, welkom thuis! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen, 4-daagse Rovos Rail en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Tswalu het grootste privéwildreservaat is van Zuid-Afrika? 

Lion Sands Treesleepout Zuid-Afrika
Walvis - Zuid-Afrika - small
Lion Sands Treesleepout Zuid-Afrika
Walvis - Zuid-Afrika - small

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl