Actief familieavontuur in Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • Malaria vrije safarigebieden
  • Kindvriendelijk programma
  • Ontdek de ruige Wild Coast
  • Spot de befaamde Big 5
  • Familievriendelijke accommodaties
  • Verblijf in bruisend Kaapstad

Beleef een onvergetelijke familiereis in de malaria-vrije safarigebieden van Zuid-Afrika! Bezoek de imponerende Drakensbergen, ga op familiesafari in het Nambiti privéreservaat, ontdek de ruige Wild Coast en sluit uw reis af in het altijd bruisende Kaapstad.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Uw familieavontuur staat op het punt van beginnen! U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. In de avond landt u op de luchthaven en wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. U checkt vervolgens in bij het hotel nabij de luchthaven waar u bij kunt komen van de lange vlucht.

Dag 2: Johannesburg – Nambiti Game Reserve

In de ochtend haalt u uw huurauto op bij het verhuurstation op de luchthaven van Johannesburg en hierna gaat uw avontuur beginnen. U rijdt naar het Nambiti Game Reserve, ten zuidoosten van Johannesburg. Dit malaria-vrije privéreservaat ligt in het noorden van de veelzijdige provincie KwaZulu-Natal. Maak bij aankomst in de middag uw eerste kennismaking met een Afrikaanse safari!

Dag 3-4: Nambiti Game Reserve

Deze dagen maakt u kennis met de wildernis van het Nambiti Game Reserve. Door de unieke biodiversiteit van het reservaat leven hier maar liefst 40 wildsoorten en is het een vogelparadijs bij uitstek. Tevens, en niet geheel onbelangrijk, kunt u hier de ‘big 5’ spotten. Maak diverse game drives tijdens uw verblijf en beleef een onvergetelijke tijd.

Dag 5: Namibiti Game Reserve – Drakensbergen

U rijdt vandaag in de richting van de imponerende Drakensbergen, één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika. Met een breedte van duizend kilometer en toppen hoger dan drieduizend meter is het de grootste bergketen van het land. Het massief vormt de natuurlijke grens met het koninkrijk Lesotho en staat sinds december 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Drakensbergen zijn een waar paradijs voor liefhebbers van buitenactiviteiten. U kunt hier onder andere wandelen, paardrijden, forel vissen, mountainbiken en golfen.

Dag 6: Drakensbergen

U heeft vandaag de dag ter vrije besteding om de Drakensbergen te verkennen. Het park beslaat maar liefst 243 duizend hectare en herbergt vele soorten indrukwekkende landschappen. Hoge bergpieken worden afgewisseld met uitgestrekte vlaktes, kunstzinnige rotsformaties, steile kliffen, graslanden, bossen en kristalheldere rivieren. Het park staat bekend om zijn vele diverse soorten (inheemse) flora en fauna, zoals elanden, kraanvogels en lammergieren. Bovendien heeft het park de hoogste concentratie rotsschilderingen ter wereld. Hier vindt u op meer dan 550 plaatsen meer dan 40 duizend rotsschilderingen van de Bushmen, het oudste volk van Zuidelijk Afrika.

Dag 7: Drakensbergen – Umngazi

U vervolgt uw reis naar de spectaculaire en ongerepte Wild Coast. Het is een lange rit en maar indien gewenst kunnen we u adviseren omtrent een tussenstop naar dit gebied. De ruige kustlijn, inheems bossen, afgelegen baaien en riviermondingen kenmerken dit bijzondere gebied. U verblijft hier drie nachten om dit bijzondere gebied te ervaren.

Dag 8-9: Umngazi

Geniet van de rustige stranden of maak een wandeling onder begeleiding. Ontdek de mangroven of ga kanoën op de rivier. Geniet van de vele vogelsoorten en de totaal ongerepte natuurlijke schoonheid die deze kustlijn u te bieden heeft. Kleine dorpjes in het glooiende heuvellandschap en een indrukwekkende, ruige kustlijn waarbij kleine baaien afwisselen met steile kliffen en imposante rotspartijen. Vergeet niet te genieten van de ultieme rust, tijdens een massage in de ruime spa of van de prachtige schoonheid van het landschap.

Dag 10: Umngazi – Chintsa Bay

U verlaat dit ongerepte gedeelte en rijdt verder door de Oost-Kaap naar East London. Onderweg kunt u in Umtata/Mthatha het Nelson Mandela Museum bezoeken. U verblijft aan de Chintsa Bay in het zuiden van de Wild Coast. Het wordt omringd door glooiende heuvels en weelderige, tropische bossen. U heeft directe toegang tot het privé strand waar u onder andere van de prachtige zonsondergang kunt genieten.

Dag 11: Chintsa Bay

Geniet van uw verblijf in een kleinschalige accommodatie aan het privéstrand. Vertoef heerlijk aan het zwembad of in de tuin of ontdek de prachtige omgeving. De accommodatie biedt de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het geboorteland van Nelson Mandela. Daarnaast kunt u in de omgeving verschillende activiteiten ondernemen, zoals paardrijden of vissen op het strand.

Dag 12: Chintsa Bay - Kaapstad

U laat de Wild Coast achter u en levert uw huurauto in op de luchthaven van Port Elizabeth. Hiervandaan vliegt u naar Kaapstad. Bij aankomst in Kaapstad wordt u ontvangen en per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. U heeft de komende dagen de tijd om Kaapstad en haar omgeving te verkennen. Kaapstad is in de 17e eeuw ontstaan toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) op deze plek een handelspost vestigde. In de eeuwen daarna vestigden mensen met verschillende nationaliteiten zich in deze regio, waardoor er een smeltkroes aan culturen is ontstaan wat nog steeds terug te vinden is in de stad.

Dag 13-14: Kaapstad

U verblijft deze dagen in het One&Only Resort aan het V&A Waterfront. Zowel in Kaapstad als omgeving kunt u diverse dagtochten en excursies ondernemen. Zo kunt u onder andere de Tafelberg beklimmen, de Botanical Gardens in Kirstenbosch bekijken of een bezoek brengen aan de pinguïns in Simons Town. Ook Kaap de Goede Hoop en uiteraard Robben eiland, de plek waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten zijn plekken die u tijdens uw verblijf niet mag missen.

Dag 15-16: Kaapstad – Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan uw familieavontuur in Zuid-Afrika. U wordt in de avond opgehaald bij uw accommodatie voor uw privétransfer naar de luchthaven van Kaapstad. U vliegt aan het einde van de avond rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam. U landt de volgende dag met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Reissom is op basis van 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen. Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, autohuur transfers van en naar het hotel in Kaapstad, overnachtingen met maaltijden en vermelde safari-activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In Zuid-Afrika maar liefst 11 verschillende talen worden gesproken?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl