Compleet Zimbabwe

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis langs alle hoogtepunten
  • Verblijf in bijzondere kampen op unieke locaties
  • Vervoer per vliegtuigje
  • Wandelen, kanoën, boottochten en jeepsafari's
  • Watervallen, bossen, savannes en rivieren
  • Volledig verzorgd

Zimbabwe is het land van de onvergetelijke safari's in een prachtige Afrikaanse wildernis. Dit ervaart u tijdens deze exclusieve 14-daagse reis. U verblijft in mooie kleinschalige accommodaties op de mooiste plekjes waar u op verschillende manieren op safari gaat. De reis door Zimbabwe wordt compleet gemaakt met een verblijf bij de Victoria Falls. Kortom, een reis die u nog lang bij zal blijven!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

U vliegt met KLM naar Johannesburg, waar u een nacht verblijft en de volgende dag doorvliegt naar Victoria Falls.

Dag 2: Johannesburg - Victoria Falls

U vliegt door naar Victoria Falls, per transfer wordt u naar uw accommodatie aan de Zambezi Rivier gebracht. De Victoria Falls zijn onbeschrijfelijk mooi, zeker na het regenseizoen in april en mei als het water het hoogste niveau bereikt.

Dag 3: Victoria Falls

De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het park bij de watervallen. Maar ook activiteiten die door de lodge worden georganiseerd zijn mogelijk, zoals safari's in het Zambezi National Park of een boottocht bij zonsopgang of -ondergang.

Dag 4: Victoria Falls - Hwange National Parkrk

Per transfer wordt u naar het grootste beschermde natuurpark van Zimbabwe gebracht, het Hwange National Park. Dit park heeft geen natuurlijk grenzen en beslaat samen met Botswana meer dan 14.000 vierkante kilometer. Hwange National Park is ondanks de enorme concentratie olifanten, leeuwen en impala's een ongerepte bestemming gebleven. Het park is, mede door de omvang, nog steeds ongerept en er zijn geen geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat garant staat voor een interessante safari.

Dag 5-6: Hwange National Park

Hwange biedt een enorme variatie aan wild met veel vogelsoorten en zoogdieren zoals antilopen, giraffen, leeuwen, luipaarden, neushoorns en nog veel meer. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de populatie behoort tot de grootste in de wereld.

Dag 7: Hwange - Matusadona National Park

Uw volgende bestemming is het Matusadona National Park waar u verblijft in het luxe Changa Camp aan het meer van Kariba. Hier kunt u kiezen uit een variatie aan rustgevende als spannende activiteiten.

Dag 8-9: Matusadona National Park

Of u nu het water op gaat en probeert de beroemde Tiger Fish aan de haak te slaan, een wandeling door de bush maakt met een ervaren gids of een jeepsafari maakt op zoek naar het grotere wild, voor iedereen is er iets te kiezen. Tussendoor kunt u op het strandje plaatsnemen en het uitzicht op Lake Kariba in u opnemen.

Dag 10: Matusadona National Park - Mana Pools National Park

U sluit uw reis af in het mooiste park van Afrika: Het Mana Pools National Park dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. De schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren is verbluffend. De afgelegen ligging zorgt voor weinig bezoekers en staat garant voor een authentieke safari-beleving. Niet alleen tijdens safari's maar ook rond uw kamp heeft u de kans om olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden te zien.

Dag 11-12: Mana Pools National Park

Mana Pools ligt aan de machtige Zambezi Rivier. De rivier stort bij Victoria Falls naar beneden in een kloof vol stroomversnellingen. De dam van Lake Kariba zorgt er echt voor dat de rivier verder meandert door de vallei waardoor er eilanden en zandbanken zijn ontstaan. Het gebied is dankzij de rivier rijk aan open grasvlakten en verschillende boomsoorten. Het park wordt gekenmerkt door het grote aantal krokodillen en nijlpaarden. U heeft kans om ook leeuwen, cheeta's, hyena's en ander wild te spotten. Het park is bovendien het leefgebied van de zeldzame wilde hond. Uw dagen zijn gevuld met safari-activiteiten zoals een wandelsafari, gamedrive of een tocht per kano over de rivier. Tussen de safari's door kunt u ontspannen in het kamp en genieten van het heerlijke eten en de uitstekende service.

Dag 13-14: Mana Pools - Harare - Johannesburg - Amsterdam

Uw prachtige reis komt helaas ten einde. U vliegt vanuit Mana Pools naar Harare. Hier checkt u in voor de vlucht via Johannesburg naar Amsterdam. De volgende dag landt u met een koffer vol ervaringen weer op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat


Kanosafari Zimbabwe Mana Pools
Botswana Livingstone
Kanosafari Zimbabwe Mana Pools
Botswana Livingstone

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl