The Best of Rwanda

De hoogtepunten van deze reis

  • Oog in oog met de berggorilla's
  • Chimpansee trekking
  • De Golden Monkeys van Volcanoes National Park
  • Genieten van bijzondere en exclusieve accommodaties
  • Wandelen op 70 meter boven de jungle
  • Op zoek naar de Big 5

Ervaar de veelzijdigheid van Rwanda tijdens deze 13-daagse exclusieve rondreis waarbij u verblijft in stijlvolle en kleinschalige lodges, kampen en hotels die de beste service bieden. Uiteraard mag een gorillatrekking niet ontbreken in uw reis. Maar Rwanda heeft nog veel meer te bieden. Zo maakt u safari's op zoek naar de Big5 in het Akagera National Park en gaat ook op zoek naar andere primaten: de chimpansees in Nyungwe Forest en de golden monkeys in het Volcanoes National Park. Ten slotte maakt u ook nog een wandeling over een brug op 70 meter boven de jungle.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Kigali

U vliegt met de KLM naar Kigali. Hier komt u in de avond aan. Een Engelssprekende gids verwelkomt u en brengt u naar uw hotel.

Dag 2: Kigali

Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens het zakelijke hart van het land. In de stad vindt u kleurrijke markten met souvenirs en lokaal handwerk. Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en maakt u een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. Tevens brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial.

Dag 3: Kigali - Akagera National Park

In de ochtend wordt u opgehaald en naar Akagera National Park gebracht. Bij de gate wordt u opgewacht door een chauffeur van uw accommodatie die u middels een gamedrive naar uw kamp brengt in het noordoostelijke deel van het park.

Dag 4-5: Agakera National Park

Vanuit Magashi gaat u deze dagen zowel 's ochtends als 's middags op safari in het park. Dit kan in een jeep, maar u kunt ook een boottocht maken. Ook een jeepsafari in het donker is mogelijk. Het park is relatief klein maar door de verscheidenheid aan landschappen komt er een grote diversiteit aan dieren voor. Zo kunt er onder andere olifanten, zebra’s, giraffen en luipaarden spotten. Ook herbergt het park ruim 500 vogelsoorten dankzij de aanwezigheid van moerassen en meren.

Dag 6: Akagera National Park - Volcanoes National Park

U laat vandaag Akagera achter u. U wordt teruggebracht naar Kigali (u krijgt een lunchpakket mee) voor uw aansluitende transfer naar Ruhengeri in het noorden van het land. Hier verblijft u nabij het Volcanoes National Park, een prachtig landschap met vijf vulkanen - de Virungas - als achtergrond. U bent op tijd in uw lodge voor de lunch en heeft de middag de tijd om te genieten van het uitzicht en alles wat uw fantastisch verblijf te bieden heeft.

Dag 7: Volcanoes National Park

Vandaag wordt een bijzondere dag. De gorilla trekking staat namelijk op het programma. Al vroeg wordt u naar het hoofdkwartier van het park gebracht waar kennis maakt met uw gids. Hij vertelt u over de groep gorilla's die u gaat opsporen en wat u allemaal te wachten staat. Afhankelijk van de groep waar u op wordt ingedeeld, maakt u een korte of lange wandeling het park in en de helling van de vulkaan op. Zodra u bij de groep gorilla's aankomt, heeft u een uur de tijd om er bij te blijven. Dit uur is een van de meest adembenemende ervaringen die u ooit zult beleven. U komt zo dichtbij deze gigantische primaten en staart oog in oog naar elkaar zonder te weten wie het eerst de stilte verbreekt! Dit uur zult u nooit vergeten! Eenmaal terug in uw lodge worden uw wandelschoenen schoongemaakt en heeft u de rest van de middag de tijd om na te genieten van de belevenis.

Dag 8: Volcanoes National Park

Ook de Golden Monkey trekking is een absolute highlight in uw reis. Met een gids gaat u op zoek naar een van de twee groepen van 80 apen. De Golden Monkeys verblijven wat lager op de heuvels van de vulkaan, zodat u vandaag niet veel bergop hoeft te wandelen. Net als bij de gorilla's mag u een uur bij de groep verblijven. Geniet van deze actieve apen die van boom naar boom springen, van de bamboe eten en spelen. Wederom een dag om nooit te vergeten.

Dag 9: Volcanoes National Park - Nyungwe Forest National Park

Het is alweer tijd om door te reizen naar uw volgende bijzondere locatie. Uw gids neemt u mee voor een rit langs Lake Kivu naar het Nyungwe National Park. Onderweg stopt u voor de lunch in Kibuye met uitzicht over het meer. U verblijft de komende dagen in het One & Only Nyungwe House. Dichter bij de jungle kunt u niet verblijven. Nyungwe is een ongerepte regenwoud met een bijzondere biodiversiteit. Deze dagen heeft u volop tijd om de jungle te verkennen, maar uiteraard ook om te genieten van uw bijzonder mooie accommodatie en de uitzichten.

Dag 10: Nyungwe Forest National Park

Vroeg in de morgen rijdt u naar het vertrekpunt van de chimpansee trekking. Na een briefing neemt uw gids u mee de jungle in. Vaak hoort u de luide kreten van de chimpansees al van grote afstand. Het is een belevenis om de chimpansees in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen.

Dag 11: Nyungwe Forest National Park

Nog een dag met een bijzondere activiteit. U maakt namelijk een wandeling over een 150 meter lange brug op 70 meter boven de grond. Op deze manier kijkt u als een vogel over de jungle uit. Het uitzicht over de boomtoppen is fenomenaal, vooral als bewolking tussen de heuvels trekt!

Dag 12-13: Nyungwe Forest National Park - Kigali - Amsterdam

Helaas komt er aan deze prachtige reis een einde. Uw gids brengt u terug naar Kigali voor uw aansluitende vlucht terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Meer dan de helft van het parlement uit vrouwen bestaat?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl