Intense vrijheid in Namibië & Botswana

Hoogtepunten van deze reis

  • Schitterende natuur
  • Spotten van indrukwekkende dieren
  • Safari in het Etosha National Parka
  • Ontmoet de bushmen
  • Wereldberoemde Victoria Falls
  • Boottocht in het Chobe National Park

Tijdens deze 20-daagse reis maakt u niet alleen kennis met de prachtige natuur van Namibië, maar neemt u ook een kijkje in het hart van Botswana. U zult niets van deze landen missen! Uw reis begint in Windhoek en vervolgt uw reis via Etosha National Park naar Botswana waar u kennis maakt met het Chobe National Park. U eindigt uw rondreis bij de majestueuze Victoria Falls in Zimbabwe!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

In de ochtend vliegt u met KLM naar Johannesburg. Hier maakt u een tussenstop en verblijft u in een hotel bij de luchthaven. De volgende ochtend vliegt u door naar Windhoek.

Dag 2: Johannesburg - Windhoek

Op de internationale luchthaven Hosea Kutako wordt u welkom geheten door onze lokale agent. U ontvangt hier de op maat gemaakte routebeschrijving en vervolgens haalt u de huurauto op. Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen rijdt u w eerste overnachtingshotel, het Olive Grove Guesthouse, in Windhoek rijden. Gaat u daarna nog op ontdekkingstocht in de hoofdstad? Tip: mocht u tijd hebben dan kunt u een bezoek brengen aan de Old Breweries Craft Market waar onder andere traditionele handgemaakte sieraden en kleding te koop zijn.

Dag 3: Windhoek - Waterberg Plateau

Voordat u begint aan het safari-gedeelte van de reis brengt u een bezoek aan het Waterberg Plateau waar u kunt genieten van de prachtige natuur. Het Waterberg Plateau is een tafelberg die hoog boven het landschap uitrijst. Bovenop de berg vindt u een schitterend Nationaal Park van maar liefst 48 kilometer lang en 15 kilometer breed. Op de berg kunt u op zoek gaan naar de voetsporen van dinosaurussen van 200 miljoen jaar geleden.

Dag 4: Waterberg Plateau

Breng vandaag een bezoek aan het Waterberg Plateau dat door de ligging moeilijk toegankelijk was voor stropers. Hier werden bedreigde diersoorten neergezet zodat zij beschermd werden tegen de roofdieren en stroperij. Ga in het park onder meer op zoek naar de vele vogelsoorten, de sabelantilope en de witte- en zwarte neushoorns. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de faciliteiten bij uw fijne accommodatie.

Dag 5: Waterberg Plateau - Etosha National Park

U gaat op weg naar het meest bekende wildpark van Namibië, namelijk Etosha National Park. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een enorme zoutpan omgeven door bushveld. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken. U komt hier veel diersoorten tegen en met name in de droge periode trekken grote groepen naar de waterdrinkplaatsen. U overnacht de komende nacht in Okaukuejo in het zuiden van dit park.

Dag 6: Etosha National Park

U rijdt vandaag verder naar het oosten van het Etosha National Park. Onderweg geniet u van het prachtige landschap en de vele diersoorten. De waterdrinkplaats is dé plek waar u kuddes olifanten, springbokken, koedoes, gemsbokken en zelfs leeuwen met uw camera kunt vastleggen. Soms heeft u even geduld nodig, maar het wachten wordt bovendien vaak beloond met een prachtig uitzicht. Onguma is het ideale uitgangspunt als u Etosha National Park wilt bezoeken. Het diner wordt geserveerd in een open ruimte aan een kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. De keuken biedt u een perfecte mix tussen Europese en Afrikaanse gerechten.

Dag 7-8: Etosha National Park

Deze dagen komt u wellicht oog in oog te staan met een aantal dieren uit de Big Five. In Etosha leven vrijwel alle dieren die ook elders in Afrika voorkomen. U kunt met uw eigen auto door dit ruige en ongerepte natuurgebied op safari gaan of u kiest voor een gamedrive met een ervaren gids. Onderweg kunt u maar liefst 114 verschillende diersoorten tegenkomen. Na een dag-safari kunt u heerlijk relaxen in of aan het zwembad en genieten van het adembenemende uitzicht.

Dag 9: Etosha National Park - Rundu

Vandaag rijdt u via Grootfontein naar Rundu. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Bushmen. Naast de bekendheid van de Bosjesmannen rondom Grootfontein komt u in dit gebied ook veel wilde honden tegen. Een perfecte tussenstop op weg naar de Caprivi is een verblijf in de Taranga Safari Lodge aan de Okavango River, net buiten Rundu. Geniet van de rust of ontdek deze spectaculaire waterwereld middels een boottocht. Vanuit het restaurant ziet u de zon ondergaan aan de overkant van de rivier in Angola.

Dag 10: Rundu - Mahango National Park

U reist vandaag naar het plaatsje Divundu aan het begin van het Mahango National Park. Als u op zoek bent naar het "off the beaten track" met een echt wildernis gevoel, dan zit u goed in het Mahango gebied. Gelegen in het noordoosten van Namibië op de grens met Botswana, wordt dit park door de contrasterende vegetatie beschouwd als een van de meest fascinerende natuurgebieden.

Dag 11: Mahango National Park

Het Mahango National Park is een klein reservaat in het oosten van Namibië en is onderdeel van de Caprivi strook. Vanwege de droogte in het Mahango National Park komen in dit gebied veel vogelsoorten voor. Mahango is de thuisbasis van vele antilopen, als u geluk heeft ziet u ter plaatse; de roan, sable, reedbuck, tsessebe, sitatunga, rode lechwe, kudu, Chobe bushbuck, duiker en steenbok. Maar naast de vele antilopen komt u hier ook de olifant, leeuw en luipaard tegen.

Dag 12: Mahango National Park - Mudumu National Park

U rijdt vandaag een prachtige route door de bush naar het Mudumu National Park. Het park dateert uit 1990. De Kwando rivier is de levensader en loopt 15 kilometer parallel aan de weg. De wildstand is er, sinds het park in 1990 tot nationaal park is uitgeroepen, langzaam op vooruit gegaan. Rondom de Kwando & Linyanthi rivieren komt het meeste wild voor zoals de buffel, sabel antilopen, impala en olifant.

Dag 13: Mudumu National Park

Nambwa Tented Lodge ligt net buiten het Mudumu National Park aan de Kwando River. In voor avontuur? Neem dan deel aan de activiteiten die vanuit het kamp worden georganiseerd. Maak bijvoorbeeld een mokoro tocht over rivier of ga op safari in de nabijgelegen wildreservaten. Of kom volledig tot rust met een goed boek op uw veranda die uitkijkt op de rivier. Wellicht zwemmen er krokodillen en nijlpaarden voorbij!

Dag 14: Mudumu National Park - Chobe National Park

Chobe National Park staat ook op het programma. U rijdt eerst richting de grens van Namibië en Botswana om de auto vervolgens in te leveren bij Kasana Airport. U krijgt vervolgens vanaf de luchthaven een transfer naar het Chobe National Park. Een bijzonder park met afwisseling in zijn landschappen. Dieren kunnen vrij migreren tussen dit park en andere parken zonder daarbij rekening te houden met de landsgrenzen van Namibië en Zimbabwe. U verblijft in een accommodatie aan de Chobe rivier. Bij aankomst kunt u prachtige wandelingen maken en u laten verbazen door de schoonheid van deze regio. Met een beetje geluk ziet u grote kuddes olifanten, buffels en antilopen.

Dag 15-16: Chobe National Park

Het 1200 vierkante kilometer grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Ook hier gaat u op safari en raakt u onder de indruk van de groten getale wilde dieren. Vooral aan het einde van de dag kunt u hier schitterende boottochten maken, omdat dan veel wild aan de rand van de rivier hun dorst komt lessen.

Dag 17: Chobe National Park - Victoria Falls

U sluit uw reis af bij de Victoria Falls in Zimbabwe: één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Met een privétransfer wordt u naar uw hotel gebracht vlakbij de watervallen. Vang vandaag alvast een glimp op van de adembenemende watervallen die zich op loopafstand van het hotel bevinden. Een bezoek aan de Victoria Falls is een absoluut hoogtepunt van uw rondreis. Gelegen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe aan de Zambezi rivier is dit een van de mooiste watervallen ter wereld. Het water valt van maar liefst 128 meter hoogte vanaf de breedste waterval van Afrika.

Dag 18: Victoria Falls

U heeft deze dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld de watervallen van bovenaf te aanschouwen of wellicht per kano de benedenstroomse loop van de Zambezi te volgen. Voor de echte avonturiers onder ons is er de mogelijkheid om te raften. Ontdek de prachtige uitkijkpunten vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de majestueuze Victoria Falls die in 1855 ontdekt zijn door ontdekkingsreiziger David Livingstone.

Dag 19-20: Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Namibië en Botswana. U heeft een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. U vliegt vervolgens, via Johannesburg, terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden, autohuur en safari activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Dat Botswana een land is voor vogelliefhebbers zal niet verwonderlijk zijn, maar ook in Namibië komen honderden verschillende soorten voor in onder meer Etosha National Park.

Olifant - Namibie - Botswana - Afrika
Jeepsafari - Jeep - Wilde honden - Namibie
Bushman - Botswana - Bosjesmannen
Olifant - Namibie - Botswana - Afrika
Jeepsafari - Jeep - Wilde honden - Namibie
Bushman - Botswana - Bosjesmannen
Olifant - Namibie - Botswana - Afrika

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl