Koningspinguïns

Met hun geel-oranje borst, donkerblauwe rug en zilvergrijze nek zijn koningspinguïns de kleurrijkste pinguïns. Deze op één na grootste pinguïnsoort leeft op de stranden van de Falklandeilanden en South Georgia, waar u haar in alle rust kunt bewonderen. Het landschap wordt gekleurd door zwarte koppen met geel-oranje borsten en zwart-witte lijven. De bruine vlekjes die u ziet zijn de telgen van deze gigantische koningspinguïnkolonies. Het is tijd om u klaar te maken voor een bijzondere strandwandeling.

Terwijl u rijdt over de zachte turf kijkt u uit over de prachtige kuststrook. Uw eindbestemming is Volunteer Point, beroemd vanwege de grote broedkolonie van de koningspinguïns. Het laatste stukje van uw tocht legt u te voet af. Door het gras wandelt u naar het strand dat deze prachtige vogels kleur geven. Zoek een rustig plekje en wacht tot er een nieuwsgierige pinguïn naar u toe komt. Een ideaal moment voor een mooie foto!

Pebble Island
De koningspinguïns zijn regelmatige bezoekers van Pebble Island. In het hoge gras zoeken zij hier naar een rustige broedplaats. Dat kan soms even duren, want ze delen deze plek met ezels-, magelhaen-, rockhopper- en macaronipinguïns. De zandstranden van dit eiland worden afgewisseld met grillige rotskusten. Een ideale omgeving voor zeeleeuwen om uit te rusten en hun jongen te baren.

Zuid Georgië
Uw gids brengt u met een zodiac, een speciale rubberboot, naar het strand van Salisbury Plain en andere landingsplekken. De nieuwsgierige pinguïns staan al op u te wachten. De komende uren wandelt u tussen duizenden koningspinguïns. Het is een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij te zien,  horen en ruiken. Zoek een rustig plekje en wacht tot er een nieuwsgierige pinguïn op u afkomt. Dat is het ideale moment voor een foto!