Over Schotland

Schotland heeft de reputatie erg nat te zijn, hetgeen maar deels waar is, het land van William Wallace en whisky heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, frisse  zomers en evenredig over het jaar verspreide neerslag. Met name in de Schotse Hooglanden valt veel neerslag, tot wel  250 dagen per jaar, waarvan een aanzienlijk deel in de wintermaanden in de vorm van sneeuw. Ook het bergland in het Zuiden van Schotland kan vrij nat zijn. Het cetrale laagland, van Glasgow in het Westen tot Dundee en  de winderige hoofdstad Edinburgh in het oosten, is echter aanzienlijk minder nat. 

Eten in Schotland
Vlees, vis, aardappelen en deegproducten typeren de Schotse keuken. Daarnaast houden de Schotten ervan om de producten in een krokant jasje te stoppen.  

Een typisch Schots ontbijt bestaat uit geroosterd brood met beleg, yoghurt met cereals, eieren, bacon, worstjes, tomaten, witte bonen in tomatensaus en gerookte zalm. Bij het ontbijt wordt dan vaak zwarte thee gedronken, deze thee is voor ons aan de sterke kant.  

 

Typische Schotse specialiteiten zijn: 

  • Fish and chips, een typisch gerecht die je kan eten in een gezellige pub. Daarnaast zijn er in Schotland veel fish and chips kraampjes of kleine eetgelegenheden. 

  • Haggis, voor dit gerecht heb je een sterke maag nodig. Haggis is namelijk een schapenmaag of runderdarm gevuld met andere organen. U kunt dit ook als voorafje eten. 

  • Scottish Broth is een Schotse soep gevuld met groentes en schapenvlees.  

  • Pie, een stoofschotel geserveerd met aardappelen en verse groentes.  

  • Schotse zalm 

  • Black pudding, oftewel bloedworst 

 

Drinken in Schotland 
Als u in Schotland bent moet u zeker de bekende Whisky proeven. Het klimaat leent zich uitstekend voor het leveren van grondstoffen. Hoe natter en kouder de weersomstandigheden hoe beter de Whisky smaakt. Het is toegestaan om er een beetje koud water bij de gooien, maar de aroma’s werken het beste als u de Whisky puur drinkt.  

Het drinkwater in Schotland is van uitstekende kwaliteit en kan zonder problemen gedronken worden.  

Sabrina Iriks ReisspecialistDesire Schaper ReisspecialistKirsten Vluggen ReisspecialistKatrijn Berends ReisspecialistCorine den Hartog ReisspecialistDionne van Vugt ReisspecialistReisspecialist JulietReisspecialist NatasjaReisspecialist ManonClemens Kroonen Reisspecialist

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl