Regio's in Rusland

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.

Filter op regio

Gouden Ring

In 1967 gaf de krant Sovetskaya Kultura (‘Sovjetcultuur’) kunsthistoricus Yuri Bychkov de opdracht om een reisverslag te schrijven over de steden in de regio Vladimirskaya. Op de terugweg koos Yuri ervoor om niet dezelfde weg te gaan, maar via Yaroslavl te rijden. Deze spontane roadtrip resulteerde in een aantal artikelen die door Sovetskaya Kultura werden gepubliceerd onder ee..


Karelië

Ten noorden van Sint-Petersburg, vlak bij de Finse grens en aan de Witte Zee, ligt Karelië, een land van bossen, rotsen en water, met een bewogen verleden en gemengde identiteit. De Karelische Republiek is vaderland zowel van Russen als Karelen, wier grondgebied is verdeeld over Russisch en Fins Karelië. Peter de Grote heeft zijn stempel ook hierop gedrukt: hij stichtte de huid..


Siberië

Het onmetelijke Siberië spreekt al eeuwen tot de Europese verbeelding. Zoals de ons ontvallen Alexander Münninghoff, oud-correspondent in Moskou, in zijn boek ‘Tropenjaren in Moskou’ schrijft: ‘Siberië raakt een geheime snaar, het activeert een vergeten oercel ergens in een hoekje van de hersenen’...


Wolga

De langste rivier van Europa voert langs de historische steden van de Gouden Ring en oude handelscentra van Europees Rusland naar de Kaspische Zee. Zij voert van het orthodoxe Rusland en de roemruchte jaarmarkt van Nizjni Novgorod tot de Russische Oriënt in Kazan, en Astrachan van waaruit Dzjengis Khan en zijn nazaten gedurende 300 jaar tot aan Moskou regeerden...