Swarovski Kristalwelten Wattens

Swarovski Kristalwelten is een belevingsattractie en opende in 1995 bij het honderdjarig jubileum van Swarovski. U vindt hier een park, kunstmuseum, winkelgedeelte en een restaurant.

Bezoek het Swarovski museum in de voorstad Wattens. In 1892 ontwierp de Praagse brillenslijper Daniël Swarovski een machine om uit bergkristal sierstenen te slijpen. Hij kwam drie jaar later naar Wattens. Sindsdien werden zijn geslepen kristallen gedragen door beroemdheden als Sisi, Marilyn Monroe en Coco Chanel. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp deze unieke plek, waar sinds 2015 in 17 fonkelende wonderkamers meeslepende installaties, etherische optica en kunstwerken te zien zijn van bekende hedendaagse vormgevers en kunstenaars als Yayoi Kusama, Job Smeets, Nynke Tynagel en Tord Boontje.


EH-logo

Winter Break Dolomieten - Rosa Alpina

Het Rosa Alpina is gelegen in het door UNESCO beschermde gebergte de Dolomieten. Door de indrukwekkende omgeving is deze accommodatie de ideale uitgangsbasis voor een wintersportvakantie. Rosa Alpina biedt ongeëvenaarde toegang tot alle natuurlijke, culturele en historische aspecten van de Dolomieten. Zo bieden zij een skipas waarmee u to...