Westfjorden IJsland Kustlijn

Westfjorden

Het uiterste noordwesten van IJsland luistert naar de fabelachtige naam Westfjorden. Steile bergwanden, diepe fjorden, fotogenieke kliffen, gouden zandstranden en uitgestrekte natuurgebieden worden hier op aangename wijze afgewisseld.

In het onherbergzame gebied wonen maar enkele duizenden mensen. Poolvossen en grote kolonies vogels zijn hier wel rijkelijk vertegenwoordigd, evenals in het water zeehonden en walvissen. In het juiste seizoen (doorgaans van april tot en met augustus) laten ook papegaaiduikers hun karakteristieke snuiten hier zien. Een andere bijzonderheid van de Westfjorden is dat het gebied miljoenen jaren geleden ontstond en sindsdien nauwelijks nog veranderd is. De mogelijkheden om hier te hiken, mountainbiken en kajakken zijn bijna eindeloos en gunnen u stuk voor stuk een ongeëvenaard ‘alleen op de wereld’ gevoel. 


nrc-label

NRC Academie IJsland

Met inleiding en onder beleiding van cultuurhistoricus dr. Simon Halink, met bijdragen van paleoklimatoloog Willem van der Bilt en schrijver Laura Broekhuysen. IJsland is een sciencefiction-landschap, met grillige ijsformaties en vulkanen, bemoste lavavelden en watervallen, van ...

Nu vanaf € 6.995 p.p