Over Laos

Wat is de beste tijd om naar Laos te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Welke reisdocumenten zijn er nodig? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De beste tijd om Laos te bezoeken is van oktober tot en met februari. Dat is het droge seizoen en bovendien zijn de temperaturen dan het meest aangenaam. Laos kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 25 en 38°Celsius. Van maart tot en met mei is het er op zijn heetst. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11 uur naar Vientiane in Laos. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. In de zomermaanden is het in Laos vijf uur later dan in Nederland. In de winter is het tijdsverschil met Nederland zes uur.

Voor een reis door Laos dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit visum regelt u ter plaatse aan de grens, u heeft hiervoor twee pasfoto's nodig. De kosten voor het visum kunt u in Amerikaanse Dollars betalen.

We adviseren om uw reis zo’n zes maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Laos valt in het droge, "koelere" seizoen van november tot maart. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden vooraf moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Sabrina Iriks ReisspecialistDesire Schaper ReisspecialistKirsten Vluggen ReisspecialistKatrijn Berends ReisspecialistCorine den Hartog ReisspecialistDionne van Vugt ReisspecialistReisspecialist JulietReisspecialist NatasjaReisspecialist ManonClemens Kroonen Reisspecialist

ONZE SPECIALISTEN