Week tussen de carnivoren

De Luangwa Vallei is officieel uitgeroepen tot het gebied in Zambia met de grootste populatie Afrikaanse wilde honden! Men schat de populatie op meer dan 350 stuks en dit is mede dankzij het geweldige werk van het Zambian Carnivore Programme. Dit programma doet al jaren onderzoek naar alle grote roofdieren in Zambia. Slechts één keer per jaar bieden zij gasten de mogelijkheid om zich een week lang onder te dompelen in het broodnodige veldwerk dat zij verrichten. Het Zambian Carnivor Programma beschermt de hier levende carnivoren als leeuwen, hyena’s, luipaarden en wilde honden.

Blieb, blieb, blieb
De bekende bliebgeluiden van de gebruikte telemetrie apparaten gaat u deze week vast en zeker vaak horen tijdens uw verblijf in South Luangwa NP. Dit onderzoekswerk creëert een goed inzicht in het dierengedrag en draagt bij aan een nog betere bescherming van deze iconische diersoorten.

 

Activiteiten
Tijdens uw verblijf maakt u kennis met Dr. Matt Becker en zijn ZPC team en gaat u mee op verschillende trackings in het park. U maakt kennis met allerlei facetten die nodig zijn voor goed en gedegen onderzoek. Van ecologische onderzoekstechnieken tot anti-stroperij maatregelen, een leeuwen identificatieprogramma of onderzoek naar prooidieren. Tussendoor verzorgen de onderzoekers verschillende lezingen.

Lokale bevolking
Naast alle activiteiten gericht op de dieren ontmoet u ook de lokale bevolking. U brengt een bezoek aan Chipembele waar kinderen uit de lokale communities worden onderwezen over de waarde van wildlife en hoe ze deze kunnen beschermen voor volgende generaties. Verder gaat u ook naar Kawaza Village waar u een goed beeld krijgt van het lokale leven en wat duurzaam toerisme voor hen heeft betekend in de afgelopen 25 jaar.

Travel with purpose
Mede door bovenstaande initiatieven is een situatie ontstaan die voordelen biedt voor de reizigers, het wildlife en de lokale bevolking. Met uw bezoek aan deze unieke safarispecial draagt u direct bij aan deze projecten en wordt uw reis direct een reis met een positieve impact! Naast alle veldwerkactiviteiten is er uiteraard genoeg tijd om te genieten van gamedrives, wandelsafari’s, bush-meals en sundowners.

Extra informatie
Deze exclusieve Week tussen de Carnivoren vindt plaats in South Luangwa, Zambia. Uw verblijf in South Luangwa is perfect in te plannen in een rondreis door Zambia. Wij stellen uw reis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.


Zambia - National Park - dieren
ET-logo

De drie belangrijkste parken in Zambia

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 15 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!..

Nu vanaf € 11.525 p.p

Zambia - Kenyamba - Kanoe - Meer
ET-logo

Een introductie van Zambia

Maak kennis met Zambia tijdens deze 11-daagse reis waarbij u de drie belangrijkste highlights van het land bezoekt. U combineert een verblijf bij de machtige Victoria Falls met een verblijf aan de Zambezi rivier vlakbij het Zambezi National Park. Deze eerste dagen van de reis staan vooral in het teken van prachtige natuur en activiteiten op en aan het water. U sluit de reis af ..

Nu vanaf € 7.445 p.p

Nijlpaard - Takwela Camp - Zambia
ET-logo

Het echte bushleven in Zambia

Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard...

Nu vanaf € 16.595 p.p

ET-logo

Met Rovos Rail van Dar Es Salaam naar Lobito

Maak een onvergetelijke reis door Afrika met de exclusieve Rovos-trein, die u meeneemt op een avontuur door Tanzania, Zambia, Congo en Angola. Tijdens deze 21-daagse reis maakt u meerdere game drives in South Luangwa National Park en stadswandelingen in Luanda en Lubumbashi. Geniet van het comfort en aanschouw de prachtige landschappen terwijl u deze diverse regio's doorkruist...

Nu vanaf € 23.995 p.p

Victoria Falls - Zambia - Afrika - Regenboog
ET-logo

Natuurwonderen van Zambia

Ontdek de vier natuurwonderen van Zambia. Als eerste maakt u kennis met het vele wild in South Luangwa. Aansluitend verblijft u aan de machtige Zambezi rivier. Wandelingen, jeepsafari's, boottochten en kanotochten staan hier dagelijks op het programma. De natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains mag ook niet ontbreken..

Nu vanaf € 16.775 p.p

TT-logo

Rondreis South Luangwa

South Luangwa National Park in Zambia heeft een speciaal plekje in ons hart. Met een enorme wildvariatie behoort het tot de toppers van de nationale parken in Afrika. Ontdek het zelf tijdens een 15-daagse rondreis! De Luangwarivier kronkelt zich door het park, wat zorgt voor veel groen en een optimale wildbeleving. Zowel te voet als vanuit een safarivoertuig. Een groot voordeel..

Nu vanaf € 14.695 p.p

ET-logo

Safari in Malawi en Zambia

Tijdens deze reis maakt u kennis met Malawi en Zambia. Zo gaat u op safari in South Luangwa National Park en Liwonde National Park. Verblijft u te midden van groene theeplantages en overnacht u op een eiland in het uitgestrekte Lake Malawi. Een combinatiereis vol verschillende belevenissen...

Nu vanaf € 10.695 p.p

ET-logo

Wandelsafari Bush Camp Trail in Zambia

Geniet van avontuurlijke wandelsafari's in de wildernis van South Luangwa National Park. Tijdens deze 11-daagse reis laat u zich leiden door de sporen van leeuwen, olifanten en volgt u bijzondere vogels over de uitgestrekte savanne. Via kronkelende rivieren bereikt u verschillende safarikampen, voor een overnachting middenin de bush...

Nu vanaf € 7.995 p.p

Cheetah - Safari - Afrika
ET-logo

Zambia in style: the great parks

Ontdek vier verschillende natuurgebieden in Zambia, bekend en onbekend. Maak een met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park en ontdek het Lower Zambezi National Park vanaf het water per kano of boot. Bewonder de imposante Victoria Watervallen en verblijf in het westen van Zambia temidden van de Liuwa Plains. Kortom een ultieme ervaring door het stijlvolle Za..

Nu vanaf € 22.375 p.p