Tunis

Tunis, gelegen op een heuvel aan het gelijknamige meer en in de directe nabijheid van de Middellandse Zee, is een stad vol geschiedenis en cultuur.

Een bezoek aan de hoofdstad van Tunesië biedt diverse hoogtepunten voor iedere cultuurliefhebber. Er kan eindeloos worden gedwaald door de uitgestrekte soek en het netwerk van gangen van de Medina, het UNESCO-Werelderfgoed versierd met enkele van de meest exquise felgekleurde geglazuurde tegelpatronen.
In een door de Hafsiden gebouwd paleis kunnen museumliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken tijdens een bezoek aan de collecties van het Bardomuseum. Het museum, dat qua grootte op het Afrikaanse continent alleen voorrang moet verlenen aan het Egyptisch Museum,  huist onder meer een van 's werelds meest gerenommeerde mozaïekcollecties en toont talloze archeologische vondsten en kunstwerken die de geschiedenis van Tunesië samenvatten, van islamitisch keramiek tot de overblijfselen van een Romeins scheepslading.
Verken ook het vijftiende eeuwse Spaanse fort in de havenwijk La Goulette, het brutalistische Hotel du Lac en de imposante Zitouna Moskee, het islamitische hart van de stad, gebouwd met 160 kolommen van die andere onmisbare bezienswaardigheid, de ruïnes van het nabijgelegen Carthago. Voor de natuurliefhebber is ook een verkenning van het Meer van Tunis, broedplaats voor diverse watervogels, de moeite waard.