Over Namibië

Wat is de beste tijd om naar Namibië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Op welke manier kan ik het beste door Namibië reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Het droge winterseizoen tussen mei en oktober (onze zomer) is de beste tijd om Namibië te bezoeken. In deze periode laten de dieren in de wildparken zich het beste zien omdat zij voor hun water afhankelijk zijn van de permanent aanwezige waterplaatsen. Hier heeft u dan ook de meeste kans om veel wild te zien. Toch kunt u ook in onze winter (zomer in Namibië) het land bezoeken. De temperatuur kan dan overdag wel behoorlijk oplopen‚ vooral in de woestijn. Maar doordat het een heel droge warmte is heeft u daar over het algemeen niet zo veel last van.

Omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt‚ is het daar zomer wanneer het hier winter is. December is de heetste maand. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land‚ met uitschieters naar 45 graden in de Kalahari- en de Namibwoestijn. 's Nachts kan het in de woestijn ook makkelijk vriezen. Het regenseizoen in Namibië loopt van november tot en met februari met hoge temperaturen. Ook de vochtigheidsgraad en de kans op malaria nemen in deze periode gestaag toe. Tussen januari en april valt de meeste regen en de Caprivi is daarbij het zwaarst getroffen gebied. Hoewel er in Namibië ook veel gebieden zijn waar nauwelijks regen valt‚ zullen met name de hoge temperaturen u parten spelen.

Praktische informatie

Diverse maatschappijen vliegen via Johannesburg naar Namibië. De snelste verbinding naar Windhoek is een rechtstreekse vlucht vanuit Frankfurt am Main, met een vliegtijd van slechts 9,5 uur.

Namibië beschikt over een goed onderhouden wegennet, waar wegnummers en richting vaak duidelijk zijn aangegeven. De geasfalteerde wegen zijn met een normale auto goed te bereizen en verbinden met name de highlights als Windhoek, Swakopmund, Etosha, Caprivi en Fish River Canyon.Voor een bezoek aan deze gebieden volstaat een 2WD auto die hoger op de wielen staat. Verder heeft Namibië vele goede gravelwegen die u onder andere naar de Sossusvlei, Bushmenland en de rand van Damaraland en Kaokoland leiden.

Wanneer u op zoek wilt gaan naar de woestijnolifanten en -neushoorns van Damaraland, een bezoek wilt brengen aan de Himba's in Kaokoland, of aan de Bosjesmannen in Bushmenland, raden wij u aan om gebruik te maken van een gids. De wegen zijn er slecht en soms niet zichtbaar en u zult niet altijd even welkom zijn in een dorpje waar u de lokale taal niet verstaat. Door gebruik te maken van een privégids of te verblijven in accommodaties waar u gebruik maakt van lokale gidsen, kunt u deze unieke gebieden in Namibië toch op een verantwoorde manier bezoeken.

Wanneer u minder tijd heeft of het rijden van lange afstanden wilt vermijden, is het mogelijk u te laten invliegen. Op deze manier kunt u gebieden in Namibië bezoeken die met een auto niet te bereiken zijn. Met name de luxe lodges beschikken over een eigen airstrip. Per vliegtuig krijgt u de kans om in korte tijd al het moois van Namibië te ontdekken.

Sabrina Iriks ReisspecialistDesire Schaper ReisspecialistKirsten Vluggen ReisspecialistKatrijn Berends ReisspecialistCorine den Hartog ReisspecialistDionne van Vugt ReisspecialistReisspecialist JulietReisspecialist NatasjaReisspecialist ManonClemens Kroonen Reisspecialist

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl