Skiën op de Zuidpool

Fanatieke sporters en avonturiers, opgelet! Bent u klaar voor een échte uitdaging? Uw doel: het bereiken van het meest zuidelijke punt op aarde. Niet per vliegtuig of schip, maar op ski’s. Op eigen kracht met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Dit is een afstand van ruim honderd kilometer over het uitgestrekte Antarctische landschap. Een unieke ervaring voor avonturiers die barre omstandigheden als een uitdaging zien!

Naar 89 graden Zuiderbreedte
U vliegt vanuit het Union Glacier Camp over de Zuidpool en ter hoogte van 89 graden zuiderbreedte zet uw piloot de landing in. Hier, op 111 kilometer verwijderd van de geografische Zuidpool, begint uw avontuur. Samen met uw medereizigers geniet u van de eindeloze witte vlakte om u heen. De piloot neemt afscheid en vliegt naar het basiskamp. Er is geen weg meer terug. U bindt de ski’s onder en legt de eerste meters af.

Fysieke kracht en doorzettingsvermogen
Met een slee van ongeveer 30 kilo trekt u de komende dagen door het Antarctische landschap. Langzaam maar gestaag passeert u besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Terwijl de wind in uw gezicht snijdt, houdt u uw doel voor ogen: het meest zuidelijke punt op aarde. Om hier te komen, is een sterk teamgevoel nodig. Daaraan werkt u elke dag door samen te skiën, het kamp op te bouwen en te koken.

De geografische Zuidpool
U voelt elke spier in uw lichaam en verlangt naar een warm bad. Maar dan denkt u aan wat u vandaag gaat bereiken en u trekt uw warme kleren aan en stapt weer op uw ski’s. Aan het einde van deze dag bent u er: de geografische Zuidpool! Missie volbracht. Hier wordt het kamp voor de laatste keer opgezet. Geniet van deze ongerepte plek voor u wordt opgehaald en terugkeert naar het basiskamp.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor uw reis naar de Zuidpool. Een uitstekende conditie is een vereiste voor deze once in a lifetime-ervaring. Een langere tijd lange afstanden hardlopen door bergachtig gebied of over het strand is een goede test. Net als een autoband voorttrekken door het mulle zandstrand. Behoefte aan advies? Wij helpen u graag met het opstellen van een trainingsschema.


TT-logo

Antarctica Air & Cruise

Er is bestaat nog een plek op aarde die vrijwel naturel is. Een puur continent van ijzige vlakten, besneeuwde bergtoppen en een ongekende leegte die zich uitstrekt tot aan de verre horizon. Een plek waar ijs tinten van turkoois en iriserend blauw aanneemt, zo surrealistisch dat het bijna niet echt lijkt. Proberen deze plek in woorden uit te drukken is eigenlijk zinloos, niemand..

Nu vanaf € 17.695 p.p

Antarctivca - poolcirkel - Zuidpool - Pinguins
ET-logo

Antarctica Poolcirkel

Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel...

Nu vanaf € 16.425 p.p