Antarctica - Pinguins spotten

Pinguïns spotten

Van de 17 pinguïnsoorten die wereldwijd voorkomen, komen er 8 voor in het Antarctische en het sub-Antarctische gebied.

In de Zuidpoolregio leeft de magelhaenpinguïn, de rotsspringer, de macaronipinguïn, de koningspinguïn, de adéliepinguïn, de kinbandpinguïn, de ezelspinguïn en natuurlijk de keizer van het ijs, de keizerspinguïn. De vier eerstgenoemde soorten komen alleen op de sub-Antarctische eilanden voor. Zo broedt de fotogenieke koningspinguïn in een grote kolonie op Zuid-Georgië. Op het schiereiland van Antarctica komen vier pinguïnsoorten voor: de adélie-, de ezels- en kinbandpinguïn. Ook de keizerspinguïn leeft hier, maar deze kunt u alleen zien op een vroege reis naar de Weddell zee (voorbij Snow Hill Island) of langs de westkust van Antarctica in het gebied van de Ross Sea. 


TT-logo

Antarctica Air & Cruise

Er is bestaat nog een plek op aarde die vrijwel naturel is. Een puur continent van ijzige vlakten, besneeuwde bergtoppen en een ongekende leegte die zich uitstrekt tot aan de verre horizon. Een plek waar ijs tinten van turkoois en iriserend blauw aanneemt, zo surrealistisch dat het bijna niet echt lijkt. Proberen deze plek in woorden uit te drukken is eigenlijk zinloos, niemand..

Nu vanaf € 17.695 p.p

Antarctivca - poolcirkel - Zuidpool - Pinguins
ET-logo

Antarctica Poolcirkel

Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel...

Nu vanaf € 16.425 p.p