Pinguïns observeren en fotograferen

Gekleed in hun zwart-witte winterjas en wiebelend op hun zwemvliezen zijn pinguïns een plezier om naar te kijken. Op het Antarctisch Schiereiland zult u drie soorten regelmatig zien: ezelspinguïns, kinbandpinguïns en adéliepinguïns. De adéliepinguïn is de enige echte Antarctische pinguïn van de drie. Zij komen tot in de Rosszee voor. Een andere pinguïnsoort die alleen op Antarctica voorkomt, wordt maar zelden waargenomen op het schiereiland; de sierlijke keizerspinguïn. Spot u er één? Dan wilt u hem ongetwijfeld vastleggen met uw camera. Aan boord leert u hoe!

Fotografieworkshops
Op veel expeditieschepen reist een professionele natuurfotograaf mee. Tijdens de dagen op zee kunt u workshops volgen. U krijgt fotografietips, die u daarna samen in de praktijk brengt. Alvast een tip: neem de tijd! Wacht rustig op een rotsblok. Als u een tijdje blijft zitten, komen de pinguïns vanzelf naar u toe. En krijgt u ze vlak voor uw lens.

Kinbandpinguïns
De kinbandpinguïn, ook wel bekend als stormband- of keelbandpinguïn, herkent u aan de zwarte band die onder hun ogen doorloopt. Omdat ze langer en zwaarder zijn dan bijvoorbeeld adéliepinguïns, bewegen ze zich onhandig voort op het land. Ze worden daarom ook wel de clowns van Antarctica genoemd. Kinbandpinguïns kunt u fotograferen bij het Antarctisch Schiereiland, de South Shetland eilanden en South Georgia.

Ezelspinguïns
Ezelspinguïns danken hun naam aan het balkende geluid dat zij maken. U herkent de ezelspinguïns aan hun oranje snavel. In het Antarctisch gebied ziet u ze van de Falklandeilanden tot op het Antarctisch Schiereiland. Zelfs in de sub-Antarctische regio bij Nieuw-Zeeland kunt u deze pinguïns fotograferen.

Adéliepinguïns
Adéliepinguïns onderscheidt u gemakkelijk van andere soorten door hun kleine snavel en witte oogring. Probeer ze vast te leggen terwijl ze op hun karakteristieke manier buikschuiven over het ijs. Met hun vleugels duwen ze zich voort. Dit trucje ontwikkelden ze omdat ze zich op hun voeten moeilijk konden voortbewegen op het gladde oppervlak. Op het eiland Ross in de Rosszee leven ruim twee miljoen adéliepinguïnparen. Prachtig fotomateriaal!


Kajakken - Antarctica - Zuidpool
ET-logo

Actief op Antarctica

Op deze expeditiecruise naar het schiereiland van Antarctica kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals kamperen op Antarctica, kajakken, sneeuwschoen-wandelingen maken, gletsjerbergbeklimmen, langlaufen en deelnemen aan fotoworkshops. Op enkele afvaarten is ook duiken op Antarctica mogelijk...

Nu vanaf € 7.600 p.p

TT-logo

Antarctica Air & Cruise

Er is bestaat nog een plek op aarde die vrijwel naturel is. Een puur continent van ijzige vlakten, besneeuwde bergtoppen en een ongekende leegte die zich uitstrekt tot aan de verre horizon. Een plek waar ijs tinten van turkoois en iriserend blauw aanneemt, zo surrealistisch dat het bijna niet echt lijkt. Proberen deze plek in woorden uit te drukken is eigenlijk zinloos, niemand..

Nu vanaf € 17.695 p.p

Antarctica - Zuidpool - Pinguins
TT-logo

Antarctica Onderzoeksexpeditie

Gaat uw interesse in onze wereld verder dan fysieke grenzen te willen overschrijden? Dan is deze onderzoeksexpeditie naar Antarctica wellicht geschikt voor u. Niet alleen bevindt u zich in een uniek landschap met ijsbergen, pinguïns en walvissen, u kunt actief een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke programma’s die hier worden uitgevoerd. Zo geeft u iets terug, terwijl u ..

Nu vanaf € 11.725 p.p

Antarctivca - poolcirkel - Zuidpool - Pinguins
ET-logo

Antarctica Poolcirkel

Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel...

Nu vanaf € 16.425 p.p

Zuidpool - IJs - Antarctica
ET-logo

Antarctica Zuidpoolcirkel

Op deze expeditiecruise komt u op de Zuidelijke Shetland eilanden en het schiereiland van Antarctica. U gaat dus voorbij de Zuidpoolcirkel!..

Nu vanaf € 6.450 p.p

TT-logo

De ultieme reis naar Antarctica

Kajak of cruise met een zodiac tussen ijsbergen, verken de verroeste ruïnes van een verlaten walvisstation en wandel op de plek waar Sir Ernest Shackletons trektocht eindigde op het eiland Zuid-Georgië. Ga dagelijks met een andere natuuronderzoeker mee op pad en breid zo uw kennis uit. Maak bovendien topfoto's met de hulp van een National Geographic-fotograaf, want op een plek ..

Nu vanaf € 24.495 p.p

ET-logo

Falkland eilanden, Zuid-Georgië, Orkney en Antarctische schiereiland

Dit is de meest complete vaarroute naar het Antarctisch gebied. Antarctica & de sub-Antarctische eilanden bieden u zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna een volledig beeld van deze bijzondere streek...

Nu vanaf € 11.500 p.p

ET-logo

Klassiek Antarctica

De ideale expeditiecruise naar Antarctica als u weinig tijd heeft. U vliegt naar Antarctica en maakt de klassieke Antarctica vaarroute langs het westelijke deel van het Antarctische schiereiland...

Nu vanaf € 10.700 p.p

Zuidpool - Pinguins - IJs
ET-logo

Klassieke Antarctica reis

Dit is de meest klassieke vaarroute naar het Antarctisch schiereiland, waarin u een goed beeld krijgt van wat het 'witte continent' u allemaal te bieden heeft...

Nu vanaf € 8.595 p.p

TT-logo

Zeiljachtexpeditie naar Antarctica

Met het aan de omstandigheden aangepaste zeiljacht Australis vaart u richting Antarctica. Zeilen is vanwege het ijs niet mogelijk, maar dat maakt de trip er niet minder op. Integendeel! Met slechts zeven medepassagiers, een expeditieleider en drie bemanningsleden is dit de meest intieme en exclusieve expeditie naar Antarctica. Met zo weinig mensen is het mogelijk om landingen t..

Nu vanaf € 34.745 p.p

ET-logo

Zuid-Georgië, Antarctische schiereiland en de Falklandeilanden

Tijdens deze afwisselende vaarroute naar het Antarctisch gebied bezoekt u zowel Antarctica als de sub-Antarctische eilanden. Zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna geeft deze reis een divers beeld van deze bijzondere streek...

Nu vanaf € 18.295 p.p