Vogels spotten in Peru

Kijk! Daar voert de rode rotshaan zijn show op om een vrouwtje te imponeren. En is dat niet een roodvleugelara? En een spatuletail? Peru is een fantastische bestemming om vogels te spotten. Toegegeven, hun verblijfplaatsen zijn niet altijd even gemakkelijk bereikbaar. U moet er dus wat voor over hebben om deze vogels te zien. Rekent u daarbij op ons. Thika Travel kent de weg in Peru – en de beste vogelexperts. Onder leiding van een ornitholoog bezoekt u de nestplaatsen en ontdekt u alles over deze kleurrijke vogels.

Cock of the rock
De rode rotshaan (cock of the rock) is de nationale vogel van Peru. U vindt hem in het nevelwoud van Manu. Een mooie uitvalsbasis voor een zoektocht is de Cock of the Rock Lodge, zo’n vijf uur rijden vanuit Cusco. De lodge ligt vlak bij een lek, de plaats waar de felgekleurde rotshaan zijn balts uitvoert. Samen met een ornitholoog doorkruist u het nevelwoud. Spot u de dansende rotshaanmannetjes, op de grond of laag in de bomen?

Geel- en roodvleugelara's
Diep in het Amazonegebied ligt het Tambopata Research Center, waar onderzoek gedaan wordt naar geel- en roodvleugelara’s (scarlet macaws). Een ideale plek om ze te zien! Dicht bij uw lodge vindt u kleiwanden, waar regelmatig grote groepen ara’s komen. Omdat ze vruchten eten die soms gif bevatten, eten ze hier klei om het gif te neutraliseren. ‘s Ochtends komen verschillende soorten ara’s naar de wanden. Als laatste ziet u de scarlet macaws van dichtbij.

Spatuletail
Het noorden van Peru is minder bereisd, maar absoluut de moeite waard. U vindt er veel culturele hoogtepunten uit de pre-Incatijd. En, met een beetje geluk, spot u de spatuletail! Deze kolibriesoort is een prachtige verschijning met zijn twee lange raketvormige staartveren die eindigen in een grote, violetblauwe schijf. Ook hier gaat u op pad met een ornitholoog die de voederplaatsen kent. En die alles weet over deze schitterende, maar bedreigde, kolibrie.


ET-logo

Beleef Peru

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, loop naar de Machu Picchu over de Inca Trail, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis...

Nu vanaf € 11.575 p.p

ET-logo

Peru Exclusief

Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!..

Nu vanaf € 17.275 p.p

ET-logo

Rondreis langs de hoogtepunten van Peru

Ontdek in 16 dagen één van de meest gevarieerde bestemmingen van Latijns-Amerika. Het erfgoed van de Inca’s, koloniale steden en het Amazonegebied bieden samen een fantastische mix van cultuur en natuur. Wij brengen u naar de hoogtepunten van Peru, laten u ervaren hoe het is om op een rieteiland te leven en leiden u in alle rust door Machu Picchu...

Nu vanaf € 7.495 p.p