Rieteilanden in het Titicacameer

Stelt u zich voor: wonen op een handgemaakt rieteiland, op het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De Urosindianen doen het, op het Titicacameer in Peru. Vanuit de oeverplaats Puno gaat u op bezoek bij de Uros en vaart u langs de drijvende rieteilanden. Een Urosfamilie nodigt u graag uit om te blijven logeren. Een unieke ervaring.

De Uros zijn ongelofelijk bedreven met riet. Door totorariet samen te binden, maken ze eilanden op het meer. Ook bouwen ze er hutten en boten mee en maken ze er meubels van. Zelfs de toppen van het riet worden gebruikt als voedsel. De rieteilanden zijn verankerd aan de bodem van het meer om te voorkomen dat ze wegdrijven. Meer over de Uros en hun bijzondere leefwijze ontdekt u op het iets verder van Puno gelegen eiland Amantani waar u kunt overnachten.

Op Amantani zijn geen wegen en er is geen elektriciteit. Een paar zonnepanelen zorgen voor wat licht in de huizen, maar verder is het eiland onaangetast door het moderne leven. Een Urosfamilie nodigt u uit om bij hen thuis te overnachten. Het uitzicht vanaf het eiland is fantastisch: u ziet terrasvormige landbouwgronden en het azuurblauwe Titicacameer. ’s Avonds geniet u van dans en traditionele Andesmuziek. Uw gids fungeert als tolk en vertaalt de soms eeuwenoude verhalen van de Uros.


ET-logo

Compleet Bolivia

Een 3-weekse reis met volop variatie en waarin u naast de verschillende hoogtepunten ook de onbekendere plaatsen van Bolivia bezoekt. Niet alleen de steden Santa Cruz, Sucre en La Paz komen aan bod, maar ook de natuurparken zoals de Uyuni zoutvlakte en het Amazone woud in het Madidi National Park. Het is een reis met een goede mix van natuur en cultuur, waaronder ook de histori..

Nu vanaf € 9.875 p.p

ET-logo

Het Incarijk en de Andes

Een reis waarin u de hoogtepunten van Bolivia en Peru combineert waarbij u de grens passeert op het hooggelegen Titicacameer in de Andes. Een reis van drie weken waarin u zowel het natuurschoon van Bolivia bezoekt; de Andes en Uyuni zoutvlakte, als de cultuur in het zuiden van Peru; Cuzco, de Heilige Vallei en Machu Picchu...

Nu vanaf € 14.595 p.p