Inside Lima

Lima is culinair dé hoofdstad van Peru – of eigenlijk van heel Zuid-Amerika. De sterke drank pisco, aardappelen en asperges: ze komen allemaal uit Peru. Daarom voegen we graag een smakelijke dimensie aan uw reis toe. U maakt kennis met alles wat dit land zo verrukkelijk maakt, van de rauwe visschotel ceviche tot de vele toprestaurants en de sublieme empañada’s die u op straat eet. Wilt u Lima met een esthetisch oog bekijken? Dan koppelen we u graag aan een kunstenaar of architect met dezelfde passie als u. Hij of zij zal u zijn of haar deze Peruaanse stad laten zien zoals niemand anders dat kan.

De Lima Food Experience
Lima leert u pas écht kennen op die plekken waar de inwoners ook komen. Met een chef-kok gaat u daarom de Mercado Central op. Hier proeft en ruikt u de basis van klassieke Peruaanse gerechten. Dat er niet altijd een sterrenmaaltijd nodig is om de ingrediënten tot hun recht te laten komen, ontdekt u als u op straat heerlijke empañada’s proeft. ’s Avonds dineert u in een lokale peña. Of wordt het toch dat sterrenrestaurant?

Dineren op niveau
Met Thika weet u zeker dat uw reis volgens uw culinaire wensen verloopt. Net zoals u in een restaurant uw voorkeuren doorgeeft, doet u dat ook bij ons. Wij verrassen u met iets dat bij u past. Voor de een is dat een diner in het toprestaurant van Astrid y Gastón in Lima, een ander neemt liever een kijkje in de keuken in het huis van een bekende chef-kok. Samen bereidt u een fantastische maaltijd, met ingrediënten uit de regio. Een heerlijke reis is gegarandeerd!

Waar reclame kunst wordt
In Lima laten we u kennis maken met Elliot Tupac, een ware reclame-artiest. Hij ontwerpt posters en belettering. Doordat hij voortdurend samenwerkt met zeer diverse kunstenaars, verheft hij zijn reclameposters tot kunstwerken. Tupac houdt er in zijn werk van om ergens aan te beginnen, zonder te weten waar het naartoe gaat. Waar uw stadswandeling eindigt? Dat is ook voor Tupac een verrassing…

Koloniaal en modern
Lima heeft een prachtig koloniaal centrum, met het San Franciscoklooster als middelpunt. Een lokale toparchitect vertelt u graag meer over dit bijzondere bouwwerk. Hij neemt u ook mee naar het moderne Lima en de kunstenaarswijk Barranco. Meer weten over de infrastructuur in armere wijken? Ga dan op pad met een medewerker van Medlife. Deze organisatie helpt deze wijken concreet vooruit. Zo bouwden ze een stenen trap, waardoor kinderen niet meer uitglijden op de steile modderwegen naar school.


ET-logo

Beleef Peru

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, loop naar de Machu Picchu over de Inca Trail, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis...

Nu vanaf € 11.575 p.p

ET-logo

Het onontdekte noorden van Peru

Ga tijdens deze 22-daagse rondreis op ontdekking in het nog nauwelijks bezochte noorden van Peru. Noord-Peru biedt een ongekende rijkdom aan natuur, cultuur en historische schatten van de pre-Inca cultuur. Ontdek indrukwekkende ruïnes, graftombes en reliëftekeningen en verwonder u over de Cordillera Blanca, een van de minst bekende maar mooiste delen van de Andes, en de eindelo..

Nu vanaf € 9.795 p.p

ET-logo

Peru Exclusief

Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!..

Nu vanaf € 17.275 p.p

ET-logo

Rondreis Peru en Galápagos

Peru en de Galápagoseilanden: een droomcombinatie. Tijdens deze 16-daagse rondreis ziet u de hoogtepunten van de Incacultuur én het wonder van de Galápagos. Cuzco is een prachtige uitvalsbasis voor het bezoeken van de Incabolwerken in de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu. Tijdens een cruise langs de Galápagos maakt u kennis met de unieke flora en fauna...

Nu vanaf € 17.125 p.p

ET-logo

Rondreis langs de hoogtepunten van Peru

Ontdek in 16 dagen één van de meest gevarieerde bestemmingen van Latijns-Amerika. Het erfgoed van de Inca’s, koloniale steden en het Amazonegebied bieden samen een fantastische mix van cultuur en natuur. Wij brengen u naar de hoogtepunten van Peru, laten u ervaren hoe het is om op een rieteiland te leven en leiden u in alle rust door Machu Picchu...

Nu vanaf € 7.495 p.p