Highlights Trujilo

Ontdek belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Trujillo. Een interessante dag waarbij u zich verdiept in de historie van de Moche-cultuur en de leuke kustplaats Huancaco verkent.

Breng een bezoek aan Huaca del Sol y Luna, 'de tempel van de zon en de maan'. In deze tempel vindt u muurschilderingen die bijzonder goed bewaard zijn gebleven. De 1700 jaar oude Tempel van de Zon staat recht tegenover de Tempel van de Maan, bekend om zijn versierde muren. Deze archeologische vindplaats was de religieuze hoofdstad van de Moche-cultuur. U bezoekt ook het Huacas de Moche-museum, waar oude archeologische stukken en graven worden tentoongesteld. Na de lunch bezoekt u Huancaco. In deze kuststad ziet u hoe de vissers nog steeds gebruik maken van hun traditionele rieten bootjes, caballitos genaamd. Hierna bezoekt u de citadel Chan Chan, de oude hoofdstad van het keizerrijk Chímu en de grootste adobestad ter wereld. Op de weg terug naar Trujillo bezoekt u de pre-Incatempel Huaca del Dragon.


ET-logo

Het onontdekte noorden van Peru

Ga tijdens deze 22-daagse rondreis op ontdekking in het nog nauwelijks bezochte noorden van Peru. Noord-Peru biedt een ongekende rijkdom aan natuur, cultuur en historische schatten van de pre-Inca cultuur. Ontdek indrukwekkende ruïnes, graftombes en reliëftekeningen en verwonder u over de Cordillera Blanca, een van de minst bekende maar mooiste delen van de Andes, en de eindelo..

Nu vanaf € 9.795 p.p