Belmond Andean Explorer

De in het zuidoosten van Peru gelegen driehoek die gevormd wordt door Cusco, Puno en Arequipa herbergt volgens velen de mooiste en meeste diverse landschappen van Peru. Tussen deze steden banen de wagons van de Andean Explorer zich een weg door het veelal bergachtige gebied.

De hoogte van het gebied varieert van 2300 meter tot ruim 3800 meter boven zeeniveau en de hier gelegen rails vormen dan ook de hoogstgelegen spoorroute ter wereld. De relatief korte reisduur van twee of drie dagen maakt een treinreis in Peru een prima alternatief tijdens uw rondreis door Zuid-Amerika. 

U verblijft in knusse en intieme cabins of suites waar kleine details verraden dat de Peruaanse afkomst niet verloochend wordt. Stijlvolle ramen bewerkstelligen dat u de zo talrijk aanwezige panoramische uitzichten geen moment hoeft te missen. De term ‘Food with a view’ mag u als passagier van de Andean Explorer overigens zeer letterlijk nemen, want ook gedurende het diner – waarin de verrassende smaken van de Peruaanse keuken de boventoon voeren – trekken imposante gebergtes en oneindig lijkende vlaktes aan u voorbij. 

Bekijk hier de Belmond Andean Explorer.