Ruïnes van Caral

Breng een bezoek aan de Caral regio, de inca's hebben hier indrukwekkende bouwwerken achtergelaten. Vandaag gaat u de stad verkennen die sinds een aantal jaar ook genoteerd staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als Heilige stad van Caral-Supe.

U reist met uw Engelssprekende privé gids naar de Caral regio, 180 km ten noorden van Lima. De Inca's hebben indrukwekkende bouwwerken achtergelaten. Zo behoeft de Incastad Machu Picchu hoog in het Andesgebergte nauwelijks toelichting meer. Veel minder bekend is de regio bij Caral aan de noordkust van Peru. Hier zijn piramides opgegraven die volgens onderzoek dateren uit 3000 voor Christus. Een indrukwekkend gegeven, want daarmee steekt Peru andere zeer gerespecteerde, oude beschavingen naar de kroon. Aangenomen wordt dat Caral een van de oudste nederzettingen van het Latijns-Amerikaanse continent is, gesticht door de Norte Chico-bevolking. 


ET-logo

Het onontdekte noorden van Peru

Ga tijdens deze 22-daagse rondreis op ontdekking in het nog nauwelijks bezochte noorden van Peru. Noord-Peru biedt een ongekende rijkdom aan natuur, cultuur en historische schatten van de pre-Inca cultuur. Ontdek indrukwekkende ruïnes, graftombes en reliëftekeningen en verwonder u over de Cordillera Blanca, een van de minst bekende maar mooiste delen van de Andes, en de eindelo..

Nu vanaf € 9.795 p.p