De wildernis van Darién

De Darién regio, in het zuidoosten van Panama, is een van de laatste stukken ongerepte natuur op de wereld. Het tropisch regenwoud is hier zó dicht dat het zelfs de Pan-American Highway tegenhoudt. Toerisme is er nauwelijks, wandelpaden zijn er niet. Toch – of juist daarom – vinden we dat u de Darién gezien moet hebben. Samen met de beste gidsen gaat u van het gebaande pad, op verkenningstocht door de wouden en valleien. Staat u straks oog in oog met de harpij?

Door de dichtheid van het tropisch regenwoud leven er veel diersoorten in Darién. U ziet hier krokodillen, luiaards en veel vogelsoorten, zoals de harpij (harpy eagle) en de rosse piha (rufous piha). Wist u dat u in Darién ook familie van de Afrikaanse Baobabbomen kunt zien? Ze worden Cuipos genoemd en komen in Latijns-Amerika alleen voor in Darién.

Panama is een droombestemming voor vogelliefhebbers die graag in alle rust de meest diverse vogelsoorten zien. Een uitstekende plek om dat te doen is Soberania National Park. Vanuit de Canopy Tower Lodge gaat u op zoek naar vogels bij de beroemde Pipeline Road en op de Chagresrivier. Onderweg komt u miereneters tegen en ziet (of hoort) u brulapen. In het nevelwoud in de Antonvallei gaat u op zoek naar kolibries, tanagers en motmots.

In alle eerlijkheid: Darién is niet overal even veilig, zeker niet in het grensgebied met Colombia. We zorgen er daarom voor dat u ver van dit gebied blijft. U wordt altijd begeleid door lokale, zeer ervaren gidsen, die de risico’s van de regio kennen. Zij zorgen ervoor dat u in alle veiligheid kunt reizen.