Een duurzaam verblijf in de Andes

Een overnachting in een hotel of villa? Dat kan. Maar de historie en sfeer van Ecuador ervaart u pas echt in een haciënda. Elke haciënda is uniek en heeft zijn eigen geschiedenis. Velen ervan deden vroeger dienst als boerderij en buitenverblijf. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties, waar u het Ecuadoraanse buitenleven ervaart. Haciënda Zuleta vinden wij de mooiste van Ecuador. We vertellen u graag waarom.

Warmte en persoonlijke aandacht
De Haciënda Zuleta is veel meer dan een overnachtingsplek. U bent te gast bij de familie Gallo en dineert met ze in hun sfeervolle eetkamer. Een groot deel van de lokale bevolking werkt in en rond de haciënda. Bijvoorbeeld in de keuken, de tuin of de kaasmakerij. Bij het haardvuur vertelt de familie u graag over de rijke historie van de familie en de haciënda.

Hart voor de Andescondors
De familie Gallo hecht aan het behoud van cultuur en natuur. Daarom zet ze zich in voor de bedreigde Andescondors. Ze verzorgt deze imposante vogels en zet ze daarna opnieuw uit in de Andes. Het opvangcentrum is vanuit de haciënda gemakkelijk per fiets of te paard te bereiken. De moeite waard om een bezoek aan te brengen!

Alsof u thuis bent
De omgeving van Zuleta nodigt uit om te wandelen, fietsen of paardrijden. Geniet van weidse uitzichten over valleien en het Andesgebergte. En laat de gemeenschap van Zuleta u meer vertellen over het dagelijks leven op en om de haciënda. Ze ontvangt u hartelijk en open en vertelt u over het werk op het land en in de kaasmakerij. Doet u het liever even rustig aan? Kies een boek uit de bibliotheek en laat de middag aan u voorbij trekken op een van de patio’s.

Cultureel erfgoed
De geschiedenis van Zuleta gaat ruim vier eeuwen terug. De oorspronkelijke bewoners van de regio waren de vredelievende Caranquis. Op het landgoed van Haciënda Zuleta zijn 130 Caranquiterpen te bewonderen uit 1200 voor Christus. De Caranquis maakten plaats voor de Inca’s en later de Spanjaarden. Al deze periodes maken onderdeel uit van het culturele erfgoed van deze bijzondere plek.

Familie Gallo
In de achttiende eeuw kwam de Haciënda Zuleta in handen van de Spaanse familie Gallo. Na een jarenlange strijd tussen lokale bevolkingsgroepen wilde zij de haciënda haar grandeur teruggeven. Dit lukte pas aan het begin van de twintigste eeuw, onder leiding van twee Gallovoorvaders die president waren van Ecuador. Zij zorgden voor restauraties en een modernere aanpak van de landbouw. Hierdoor floreerde Zuleta weer als vanouds. U leest er alles over in de uitgebreide bibliotheek van het landgoed.


ET-logo

Beleef Peru

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, loop naar de Machu Picchu over de Inca Trail, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis...

Nu vanaf € 11.575 p.p

ET-logo

De Andes op haar mooist

U bezoekt het mooiste van de Andes en combineert de hoogtepunten van Argentinië, Chili en Bolivia. Een 22-daagse reis waarin u een diversiteit aan landschappen ervaart; van de mistige Pacific tot de Argentijnse wijngaarden en van de zoutvlaktes van Uyuni tot het woestijnlandschap van Atacama...

Nu vanaf € 18.995 p.p

ET-logo

Peru Exclusief

Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!..

Nu vanaf € 17.275 p.p