Dromen met de Kichwa-Indianen

Het overkomt u vast wel eens: u wordt wakker, vol van uw droom, en wilt hem meteen delen. Dit was zoiets bijzonders… De Kichwa-Indianen in Ecuador doen dit al eeuwenlang. Vroeg in de ochtend maken de vrouwen thee van guayusabladeren. De mannen drinken deze energierijke thee en vertellen wat ze droomden. Ook delen ze Kichwa mythes en legendes, die van generatie op generatie worden doorgegeven. U mag meeluisteren, uw tolk fluistert u de vertaling toe. Na afloop vertelt hij u over de guayusabladeren en de betekenis ervan. Een ochtend om nog lang over na te dromen.

De Hamadryade Lodge is één van de mooiste lodges in het Amazonegebied. Van hieruit kunt u al hikend de jungle in of genieten van een massage. Ook interessant is een bezoek aan de Runafabiek. Dit bedrijf wordt gerund door de inheemse bevolking en maakt energiedrank en guayusathee. Proeft u een slokje? Vanuit de lodge kunt u ook naar het Tena Rescue Center, waar gewonde dieren na verzorging weer worden uitgezet in de natuur.

Blijft u nog een dagje langer in de Hamadryade lodge? Ga dan een dag raften op de Jatun Yakurivier. Op deze smalle rivier komen geen andere boten en nauwelijks toeristen. Zo geniet u optimaal van het tropisch regenwoud. De stroming voert u over smalle stromen, langs watervallen en grote meren. Ervaring is niet nodig: de Jatun Yaku is uitstekend te bevaren door beginnende rafters.


ET-logo

Ecuador Exclusief

Ontdek het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet in stijl van indrukwekkende vulkanen, van een mysterieus nevelwoud, de ondoordringbare Amazonejungle en sluit af op de unieke archipel van de Galapagos. Verblijf in de meest exclusieve accommodaties van het land...

Nu vanaf € 12.795 p.p

ET-logo

Op avontuur door natuurrijk Ecuador

Altijd al oog in oog willen staan met exotische diersoorten of op bezoek willen gaan bij inheemse stammen? Tijdens deze 16-daagse rondreis ontdekt u het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet van een mysterieus nevelwoud, het Andesgebergte en van de bijna ondoordringbare Amazonejungle voordat u afreist naar een van de meest bijzondere en exclusieve bestemmingen ter we..

Nu vanaf € 12.375 p.p