Tropische fjorden en walvissen

Fjorden in Costa Rica? Jazeker. Golfo Dulce is één van de vier tropische fjorden ter wereld. Eigenlijk klopt de bewoording niet helemaal, een fjord wordt gevormd door een gletsjer. Maar het beschrijft het natuurverschijnsel het best: een grillige kustlijn met tropisch woud en bergwanden tot de waterlijn. Golfo Dulce ligt verscholen in het regenwoud in het zuiden van Costa Rica. Er leeft een verscheidenheid aan zeedieren, zoals dolfijnen, bultrugwalvissen en walvishaaien.

Door de vele mangrovebossen en rivieren die in de Golfo Dulce uitkomen, is de oceaan er rijk aan mineralen. Dit maakt het een gezonde voedselbron voor dolfijnen, bultrugwalvissen, walvishaaien en mantaroggen, die er dan ook graag komen. Dolfijnen en bultrugwalvissen kunt u er zien van juni tot september. Vanuit de Playa Cativo Lodge komt u per boot dicht bij de fotogenieke walvissen.

Het leven in zee bewondert u het beste ín het water. Vlakbij de Playa Cativo Lodge liggen de beste snorkelgebieden in de Golfo Dulce. De gemiddelde watertemperatuur is hier een aangename 26 graden, ideaal voor een kleurrijk snorkelavontuur. Bij laag water bewondert u de prachtige koraalriffen. En als het hoogtij is, vergaapt u zich aan de tropische rifvissen. Zeeschildpadden laten zich er ook vaak zien. Zwemt u er één tegemoet?


ET-logo

Ecolodges in Costa Rica

In deze bijzondere reis van 16 dagen per privé vervoer bezoekt u de mooiste ecolodges op de prachtigste plekken in de natuur. Zo krijgt u de beste indrukken van waar Costa Rica groots in is; van de schildpadden in het Caribische Tortuguero tot de vulkanische wateren van Rio Celeste...

Nu vanaf € 13.625 p.p

Manuel Antonio Costa Rica Beach Strand
ET-logo

Pacific Costa Rica

Een reis langs de mooiste plekjes van de Pacifische kust, waar parken met de hoogste biodiversiteit worden afgewisseld met bounty standen en bruisende kustplaatsjes. U reist per huurauto van het zuidelijke Osa schiereiland langzaam naar het paradijselijke Papagayo...

Nu vanaf € 10.975 p.p