Op zoek naar de Quetzal

Kijk daar, die lange staart. Is die niet van…? De meest bekende vogel in Costa Rica is de quetzal, zonder twijfel de mooiste soort uit de trogonfamilie. Ze komen alleen voor in de nevelwouden van Panama en Costa Rica. In Costa Rica leven ze in Monteverde, Santa Elena en het nevelwoud van Cerro de la Muerte. Quetzals hebben prachtige, felle kleuren en de mannetjes sierlijke staarten. Omdat ze vooral in boomkruinen leven, zijn ze moeilijk te zien. Wij koppelen u daarom graag aan een privégids. Hij leert u alles over de quetzal, zijn gedrag en favoriete schuilplaatsen. De kans dat u er samen één spot is beduidend groter!

Wilt u graag specifieke vogelsoorten zien? Dan raden we u aan op stap te gaan met een privégids. Veel vogels houden zich schuil in de dichtbegroeide nevelwouden en regenwouden. Een vogelspecialist kent de gewoontes van alle vogels en weet waar ze nestelen. De kans is zo groter dat u vogels ziet die u anders voorbij was gelopen. Doe uw voordeel met ons netwerk van de allerbeste vogelgidsen in Monteverde, Carara Nationaal Park, Cerro de la Muerte en Braulio Carillo Nationaal Park.

Costa Rica heeft een enorm diverse natuur. Een ideaal leefgebied voor veel vogelsoorten. De officiële vogellijst van Costa Rica kent maar liefst 900 soorten, waaronder zeven endemische. De meeste vogelliefhebbers willen sowieso op zoek naar kolibries, trogons en motmots. Welke vogels wilt u afvinken op uw vogelspotlijst? We horen het graag. Op basis van uw wensen stippelen we de meest ideale route uit. En kiezen we vogelgidsen die het beste bij u passen.

U wandelt in de ochtend, omdat u dan de meeste kans heeft om de quetzal te zien. Mogelijk hoort u ook de roep van het mannetje, dat elke ochtend weer zijn territorium claimt. Het is een redelijk inspannende wandeling door bergachtig terrein. Uw inspanning wordt beloond bij het bereiken van een van de mooiste watervallen van de vallei.


ET-logo

Bekende hoogtepunten van Costa Rica

Costa Rica mag zich scharen onder de belangrijkste natuurparadijzen op aarde. U reist langs hoogtepunten als de Arenal vulkaan, het schildpaddenoord Tortuguero en het ongerepte Monteverde nevelwoud. Ontspan aan het einde van de reis aan de prachtige stranden van Manuel Antonio...

Nu vanaf € 7.995 p.p

ET-logo

Ecolodges in Costa Rica

In deze bijzondere reis van 16 dagen per privé vervoer bezoekt u de mooiste ecolodges op de prachtigste plekken in de natuur. Zo krijgt u de beste indrukken van waar Costa Rica groots in is; van de schildpadden in het Caribische Tortuguero tot de vulkanische wateren van Rio Celeste...

Nu vanaf € 13.625 p.p

ET-logo

Familiereis Costa Rica

Wilt u een bijzondere 16-daagse reis maken met uw gezin? Dan is Costa Rica een ideale bestemming. Het land is buitengewoon afwisselend: u vindt er vulkanen, nevelwouden, regenwouden en parelwitte stranden. De rijafstanden zijn kort, de wegen zijn veilig en er is veel te ondernemen voor jong en oud. Actief de omgeving in? Ga samen raften, op een canopy tour, abseilen, snorkelen ..

Nu vanaf € 8.245 p.p

Manuel Antonio Costa Rica Beach Strand
ET-logo

Pacific Costa Rica

Een reis langs de mooiste plekjes van de Pacifische kust, waar parken met de hoogste biodiversiteit worden afgewisseld met bounty standen en bruisende kustplaatsjes. U reist per huurauto van het zuidelijke Osa schiereiland langzaam naar het paradijselijke Papagayo...

Nu vanaf € 10.975 p.p