'Verloren Stad' trekking

Tijdens deze meerdaagse tocht gaat u op een trekking naar de verloren stad, ook wel Teyuna genoemd. Ontdek in 4 dagen het echte Colombia.

Teyuna was gebouwd in 800 v. Chr. door de Tayronas, een volk die het gebied al lang voor de aankomst van de Spanjaarden bewoonde. De verloren stad is gebouwd op basis van verschillende terrassen, welke destijds een unieke indeling was en een wonderlijk ontwerp. Tijdens de tocht maakt u kennis met de lokale bewoners en krijgt u een indruk van hun gewoontes en dagelijks leven. Teyuna is een gewijde en heilige plek voor haar inwoners, het is verstandig om hier rekening mee te houden. Daarnaast zijn de verblijfplaatsen tijdens de tocht eenvoudig; u kunt slapen in een hangmat of simpele bedden.

Dag 1
U wordt opgehaald bij uw hotel (vanuit Santa Marta) en naar het dorp Mamey gebracht. Dit is een avontuurlijke rit van 2,5 uur met een 4x4 auto, rijdend door het prachtige landschap van Colombia. Na de lunch begint de eerste wandeling, welke u in ongeveer 3 uur naar de eerste slaapplek zal leiden. De algemene klim op deze dag is ongeveer 520 meter. Tussendoor zijn er regelmatig pauzes waarbij u wat kunt eten, wanneer u aankomt ontvangt u ’s avonds een uitgebreide maaltijd.

Dag 2
Deze dag is een van de meest intensieve van de gehele trekking. In totaal duurt de wandeling zo’n 7 tot 8 uur voordat u de volgende slaapplek bereikt. Tijdens de wandeling steekt u de Buritaca rivier ongeveer 9 keer over, daarnaast zult u ook een dorp passeren waar u de lokale bevolking ontmoet. Tussen het lopen door ontvangt u vers fruit en in de avond staat er weer een warme maaltijd klaar.

Dag 3
Vandaag begint u vroeg in de ochtend met de klim met als eindbestemming: de verloren stad. U stijgt 660 meter hoger dan dag 1, door middel van 1200 treden. Dit zal een pittige klim worden; de treden zijn ongelijk en gemaakt van natuurlijke stenen. Wanneer u de top bereikt, zal het als een overwinning voelen! Geniet van het geweldige uitzicht en bewonder de dichte jungle om u heen. Na een heerlijk rustmoment neemt de gids u mee op een tocht door de verloren stad. Deze rondleiding duurt ongeveer 3,5 uur en u gaat ontdekken hoe groot en spectaculair deze plek daadwerkelijk is.

Dag 4
De trekking is na de geweldige ervaring van gisteren nog niet afgelopen. Vandaag keert u namelijk terug naar het dorp Mamey waar u de eerste dag aan de trekking bent begonnen. Deze wandeling duurt ongeveer 7 uur, onderweg komt u rivieren en watervallen tegen. Wanneer u aankomt in Mamey wordt u teruggebracht naar Santa Marta.