San Agustín - 3 dagen / 2 nachten

Tijdens deze meerdaagse excursie maakt u kennis met de archeologische plaats San Agustín. Daarnaast brengt u een bezoek aan de Tatacoa woestijn en maakt u een paardrijdtocht naar Popayán, ook wel de ‘witte stad’ genoemd.

Dag 1 Neiva – San Agustín
In de vroege ochtend vliegt u naar de plaats Neiva. U wordt opgehaald op het vliegveld en reist daarna verder naar de Tatacoa woestijn. Dit is een van de mooiste landschappen in Colombia en is eigenlijk geen woestijn, maar een droog tropisch woud. Het staat bekend om zijn okerkleuren en diepe gekloofde landschappen. Na uw bezoek aan dit bijzondere natuurgebied wordt u naar San Agustín gebracht.

Dag 2 San Agustín
Vandaag zult u San Agustín bezoeken, het bekende archeologische park met ruim 500 beeldhouwwerken, welke ruim 5000 jaar geleden zijn gemaakt. Er is weinig bekend over de bevolking die deze beeldhouwwerken heeft gemaakt. Echter hebben ze een van de meest belangrijke archeologische plaatsen in Zuid Amerika nagelaten; een mysterieuze plaats in een spectaculair landschap. U gaat per jeep de archeologische gebieden verkennen.

Dag 3 San Agustín – Popayán
In de ochtend maakt u een paardrijdtocht, die begint vanuit San Agustín naar El Alto de la Chaquira. Dit is een archeologische plaats waar u even kunt rondkijken. Na een pauze gaat de tocht verder naar El Estrecho del Magdalena, het smalste stuk van de Magdalena rivier welke slechts 2 tot 4 meter wijd is. Dit is tevens het eindpunt van de paardrijdtocht. In de middag gaat de excursie verder naar Popayán, een van de mooiste steden van Colombia. Deze pittoreske koloniale stad is beroemd om zijn witte façades, en is na Cartagena de meest indrukwekkende koloniale stad van Colombia.  Na uw bezoek aan Popayán is deze meerdaagse excursie ten einde gekomen.