De hemel boven Chili

Wel eens op de maan geweest? Wij ook niet, maar in de maanvallei in de Atacamawoestijn in Chili kunt u zich heel goed voorstellen hoe het daar moet zijn. De grillige rotsformaties zijn gevormd door winderosie, wat u een buitenaards gevoel geeft. Als de avond valt, kleuren ze langzaam rood. En als het helemaal donker is, bewondert u de heldere sterrenhemel. Als u wilt van heel dichtbij, met een telescoop.

Sterren kijken
San Pedro de Atacama is een ideale plek om sterren te kijken. Het droge klimaat en de geringe lichtvervuiling zorgen voor optimale omstandigheden om de heldere sterrenhemel te bekijken. Dat kan heel goed vanuit het hotel waar u verblijft. Explora Atacama heeft een eigen sterrenobservatieruimte.

Alma: voor de echte sterrenkundigen
Amateursterrenkundige? Of zou u er best wat meer van willen weten? Dan is een bezoek aan de Atacama Large Millimeter Array (ALMA) iets voor u. ALMA is een begrip onder sterrenkundigen en opent in het weekend haar deuren voor bezoekers. Wij zorgen ervoor dat u een kijkje kunt nemen in dit sterrencentrum op 5000 meter hoogte.

Alarkapin Observatory
Ook de Alarkapin Observatory is een interessante plek om meer over sterren te weten te komen. Het centrum is opgericht door drie lokale ondernemers, die geboren zijn in de Atacamawoestijn. Ze nodigen u graag uit voor een lezing waarin ze de sterrenhemel boven het Andesgebergte wetenschappelijk belichten. Na afloop is het tijd om zelf te observeren – door de grootste privételescoop van San Pedro de Atacama!


ET-logo

Autorondreis Noord-Chili

Ziet u het al voor u? 16 dagen met uw eigen 4×4 over zoutvlaktes, langs geisers en vulkanen. Door een landschap dat varieert van droog en rotsachtig tot weelderig groen hoogland. Rijden door de Atacamawoestijn en Nationaal Park Lauca in het uiterste noorden van Chili is avontuurlijk en niet moeilijk. De wegen zijn goed begaanbaar...

Nu vanaf € 5.995 p.p

ET-logo

De Andes op haar mooist

U bezoekt het mooiste van de Andes en combineert de hoogtepunten van Argentinië, Chili en Bolivia. Een 22-daagse reis waarin u een diversiteit aan landschappen ervaart; van de mistige Pacific tot de Argentijnse wijngaarden en van de zoutvlaktes van Uyuni tot het woestijnlandschap van Atacama...

Nu vanaf € 18.995 p.p

ET-logo

De highlights van Chili

Deze 16-daagse rondreis is het neusje van de zalm in Chili. U bezoekt vanuit de hoofdstad Santiago de drie meest bekende hoogtepunten van het land: de droogste woestijn ter wereld van Atacama, de befaamde ‘Moai’ koppen op Paaseiland en de spectaculaire natuur van Torres del Paine in Patagonië. Uw verblijft in de meest exclusieve accommodatie op all inclusive basis met activitei..

Nu vanaf € 9.995 p.p

ET-logo

Veelzijdig Chili

Geniet 21 dagen in luxe van de veelzijdigheid die Chili te bieden heeft. U verblijft in exclusieve accommodaties terwijl u kennismaakt met de uithoeken en contrasten van Chili...

Nu vanaf € 20.995 p.p