Wildlife in Brazilië

Brazilië heeft zijn eigen Big Five: jaguars, reuzenmiereneters, reuzenotters, tapirs en capibara’s. De Pantanal en het immense Amazonegebied herbergen nog veel meer diersoorten. U vindt er blauwe ara’s en andere vogelsoorten, verschillende aapsoorten en kaaimannen. Een uitgelezen plek om wildlife in Brazilië te spotten.

Jaguars
De jaguar komt in een groot deel van Zuid-Amerika voor. In de Pantanal in Brazilië wordt deze jager en visser steeds vaker gezien. Hij lijkt oppervlakkig op het luipaard maar is zwaarder gebouwd en de tekeningen op zijn huid zijn groter. Met zijn brede kop en sterke kaken is het een machtige verschijning. Jaguars worden gerekend tot de sterkste katten en zijn niet bang voor water. De moerassige Pantanal is daarom een ideaal jachtgebied!

Capibara's
De capibara is het grootste knaagdier ter wereld. Hij komt voor in waterrijke gebieden in Brazilië, Noord-Argentinië, Peru en Ecuador. De beste plek om capibara’s te zien is in de Pantanal in Brazilië. Een volwassen capibara kan ruim tachtig kilo worden. Ze staan bekend als goede zwemmers en duikers. Hij houdt van waterplanten en gras – de Pantanal is daarom het ideale leefgebied.

Blauwe Ara's
De blauwe ara is de grootste vliegende papegaaisoort. Hij heeft een prachtige, kobaltblauwe kleur en een felgele ring om de ogen en bij de snavel. De blauwe ara komt voor in de regenwouden van Bolivia, Paraguay en Brazilië maar ook in de moerassen van de Pantanal. Het zijn echte klimvogels en klimmen liever naar een andere plek dan dat ze er naartoe moeten vliegen. Eenmaal gespot kunnen ze dus ook makkelijk gevolgd worden.


ET-logo

Natuurrondreis Brazilië

De natuur in Brazilië is al even overweldigend als afwisselend. In deze reis bezoekt u alle landschappen: de Pantanal, het grootste moerassen- en wildgebied ter wereld, het Amazonegebied als ‘long van de aarde’, de meer onbekende savanne van Brazilië bij de hoofdstad en het ultieme tropische eiland Fernando de Noronha. Elke dag wordt er wel een nieuwe plant- of diersoort ontdek..

Nu vanaf € 12.995 p.p