Steun de Amazone

De Amazone is niet alleen een prachtig gebied om te zoeken, maar het is ook een belangrijk ecosysteem voor een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Wilt u graag een bijdrage leveren aan de bescherming van de Amazone, reis dan naar het Mamirauá Sustainable Development Reserve. Dit is een door de staat beschermd gebied van meer dan 1.124.000 hectare en het grootste beschermde ondergelopen woud ter wereld. Slechts 4% van het Braziliaanse Amazonegebied bestaat uit zoetwatermoerasbos en het Mamirauá reserve speelt een belangrijke rol om dit ecosysteem te beschermen. Het maakt deel uit van het Amazon Biosphere Reserve.

Uakari Lodge
Om inkomsten te genereren voor de lokale bevolking en om bij te dragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen werd in het jaar 1998 de Uakari Lodge gebouwd. Bij de bouw is rekening gehouden met een duurzaam karakter daarom is bewust gekozen voor een zogenaamde floating lodge. Door de kleine schaal (maximaal 20 gasten) blijft de impact op de natuur beperkt. De lodge wordt beheerd door tien gemeenschappen uit het reservaat. Het team van de Lodge werkt in een rotatiesysteem. Elke persoon werkt ongeveer 10 dagen per maand in de lodge en is daarna vrij. Het doel is namelijk om de mensen niet afhankelijk te maken van de toeristische activiteiten, zo kunnen ze ook andere activiteiten blijven doen. Elke reiziger die in de Uakari Lodge verblijft, draagt direct bij aan de bescherming van het Mamirauá reserve.

Jaguarexpeditie
Wie een stap verder wil gaan, kiest voor deelname aan de speciale jaguarexpedities. De opbrengsten van deze expedities worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Jaguars worden gevolgd door middel van GPS-halsbanden. De geografische locaties geven de onderzoekers informatie over het leefgebied van jaguars en helpen hen beter het gedrag te begrijpen. De opbrengsten worden ook gebruikt om kinderen in de gemeenschappen te onderwijzen, voor het verminderen van de jacht en om conflictsituaties tussen jaguars en lokale gemeenschappen te voorkomen.

Amazonebeleving
Tijdens de jaguarexpeditie helpt u ook onderzoekers bij een luiaardentelling. Luiaarden zijn een belangrijke voedselbron voor luiaarden. Deze informatie is daarom uiterst relevant voor dit project. Bij zonsondergang maakt u een adembenemende tocht over het Meer van Mamirauá in een privéboot. Zodra de duisternis inzet, neemt het water mysterieuze kleuren en nemen de junglegeluiden flink toe. Voor een extra bijzondere beleving vergezelt u de onderzoekers tijdens een vlucht boven het woud. De radio pikt de signalen van de halsbanden van de jaguars op om u de juiste weg te wijzen.

Extra informatie
De jaguarexpeditie duurt vier nachten/vijf dagen en wordt slechts enkele keren per jaar georganiseerd voor telkens slechts vier gasten. De expeditie is in te plannen in uw reis door Brazilië. Wij stellen uw rondreis op maat samen op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.


Amazone - Jungle - Bomen - mistig
EE-logo

Brazilië in Ecostyle

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië en reis naar de meest bijzondere (en kwetsbare) landschappen van het land waar u helemaal op gaat in de natuur. Tevens verblijft u in duurzame accommodaties en onderneemt u de meest duurzame activiteiten...

Nu vanaf € 7.245 p.p

ET-logo

Highlights van Brazilië

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië en combineer zowel de bruisende stad Rio en het koloniale Salvador, maar geniet ook van de schitterende natuur in Iguazu, Pantanal en de Amazone. Sluit af aan het strand in Morro de Sao Paulo...

Nu vanaf € 11.245 p.p

ET-logo

Natuurrondreis Brazilië

De natuur in Brazilië is al even overweldigend als afwisselend. In deze reis bezoekt u alle landschappen: de Pantanal, het grootste moerassen- en wildgebied ter wereld, het Amazonegebied als ‘long van de aarde’, de meer onbekende savanne van Brazilië bij de hoofdstad en het ultieme tropische eiland Fernando de Noronha. Elke dag wordt er wel een nieuwe plant- of diersoort ontdek..

Nu vanaf € 12.995 p.p