Kunst en cultuur in Brazilië

Cultuur en de pure Braziliaanse levensstijl – dat vindt u in de regio Minas Gerais, de diamantstreek in het binnenland van Brazilië. Uw culturele reis begint in de stad Brumadinho, vlak bij Belo Horizonte. Hier maakt u kennis met de bijzondere kunstcollectie van het Inhotim Instituut.

Bijzondere kunst in Inhotim
Het Inhotim Instituut beschikt over een van de belangrijkste hedendaagse kunstcollecties in Brazilië. In een 140 hectare grote botanische tuin zijn 23 kunstgalerijen te bewonderen. Er worden grandioze kunstwerken tentoongesteld van kunstenaars uit dertig verschillende landen. Het is niet mogelijk om hier passief kunst te bekijken. Als bezoeker heeft u alle zintuigen nodig om de kunstwerken te ervaren!

Schatten in Ouro Preto
Inhotim is de perfecte bestemming om te combineren met de historische steden in Minas Gerais. De mooiste stad is Ouro Preto – prachtige huizen, kerken en authentieke straten met ouderwetse keien. Naast archeologische schatten biedt Ouro Preto ook natuurschoon. In het Parque Itacolomy ziet u watervallen en veel soorten orchideeën. Goede wandelschoenen zijn een must; de stad is heuvelachtig en een groot deel is autovrij.

Diamantroute
Reis met een privégids van Belo Horizonte via Inhotim en Ouro Preto naar het landelijke Tiradentes. Zo krijgt u een fantastische inkijk in de levensstijl van de Brazilianen. Onderweg ziet u nog meer koloniale steden en uitbundige landschappen. U leert alles over het delven van de diamanten uit de mijnen. Aan het eind van de diamantroute arriveert u in de koloniale badplaats Paraty, waar tijd is om te relaxen!


Amazone - Jungle - Bomen - mistig
EE-logo

Brazilië in Ecostyle

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië en reis naar de meest bijzondere (en kwetsbare) landschappen van het land waar u helemaal op gaat in de natuur. Tevens verblijft u in duurzame accommodaties en onderneemt u de meest duurzame activiteiten...

Nu vanaf € 7.245 p.p

EH-logo

City Trip São Paolo - Fasano Jardins

Het Fasano hotel bevindt zich in de wijk Jardins, waar diverse exclusieve eetgelegenheden gevestigd zijn. Rond de bruisende Rua Oscar Freire bevinden zich onder andere stijlvolle sushibars en Franse bistro's. In de straten van de buurt aanschouwt u chique boetieks en winkelcentra met designermerken. Daarnaast beschikt Jardins over een aan...

Nu vanaf € 2.695 p.p