Wildlife in Argentinië

Tango, pampa en gaucho’s – Argentinië staat niet direct bekend als wildlifebestemming. Toch zijn er bijzondere dieren te zien, zoals walvissen en guanaco’s. In het moerassenlandschap van Iberá leven herten, kaaimannen en anaconda’s en langs de kust nestelen pinguïns en ziet u grote zeeleeuwen- en zeeolifantenkolonies. Kortom, op qua wildlife heeft Argentinië ook heel wat te bieden!

Orka's en Zuidkapers
Bij Peninsula Valdés zijn in de maanden oktober, november, maart en april orka’s te zien. In deze periodes gaan de zeeolifantenjongen het water in – en dat is een ideale mogelijkheid voor orka’s om aan voedsel te komen. De natuur laat zich niet voorspellen, dus 100% zekerheid dat u orka’s ziet heeft u niet. Maar een goede kans, dat zeker! Grote zuidkapers zijn vooral in de maanden oktober en november te zien bij Peninsula Valdés.

Zeeolifanten
Op de stranden van Peninsula Valdés liggen duizenden zeeolifanten. Zij paren hier en werpen hun jongen Daar gaat een hele strijd aan vooraf! Mannetjes verdedigen hun harem en vechten tot bloedens toe om hun territorium te behouden. Met hun kolossale lichaam beuken ze tegen elkaar aan. Wie dit het langste volhoudt, vergroot zijn territorium en zijn harem. Vanaf half november worden de jongen geboren en dan zijn de kolonies op z’n grootst.

Guanaco's
Guanaco’s zijn wilde lama’s die leven op open vlaktes in het zuiden van Zuid-Amerika. De rug is bruin-rossig van kleur en de buik is wit. Ze kunnen zich goed aanpassen aan hun leefomgeving; ze komen namelijk voor in graslandgebieden, woestijngebieden, langs de kust en op de hoogvlaktes in de Andes. Binnen een territorium leven ze in grote harems. Guanaco’s komen ook voor in Chili en worden veel gezien in het nationale park Torres del Paine.


ET-logo

Argentijns Patagonië

Deze 16-daagse rondreis door ruig Patagonië, in het zuiden van Argentinië, zit vol met indrukwekkende natuurbelevingen. Uitgestrekte landschappen, zeeleeuwen, zuidkapers, veel water en gletsjers. Ingrediënten van een droomreis? Zeker in het uitgestrekte en ruige Patagonië. Laat u verrassen door het rijke dierenleven en keer terug naar huis met de mooiste verhalen. Alleen hier k..

Nu vanaf € 12.975 p.p

ET-logo

Argentinië & Chili Highlights

Ontdek de diversiteit van de Argentijnse & Chileense natuur: van gletsjers en jungle tot kust en bergen. Een 22-daagse reis vol hoogtepunten, waar u naar het uiterste zuiden van het continent reist en langs de hoogtepunten van Patagonië naar het noorden trekt...

Nu vanaf € 15.175 p.p

ET-logo

Indrukwekkend Argentinië

Maak kennis met indrukwekkend Argentinië. Van Buenos Aires reist u via het faunarijke Valdés Schiereiland naar het zuidelijkste puntje van Argentinië, Vuurland. Via de ijsschotsen en gletsjers van Patagonië en het bergachtige merendistrict reist u naar het noorden. Hier maakt u kennis met de meest desolate landschappen en sluit u af aan de tropische Iguazu watervallen...

Nu vanaf € 22.095 p.p