De unieke diversiteit van Tierra del Fuego

Vroeg in de morgen reist u in een klein internationaal gezelschap, onder leiding van een Engelssprekende gids, naar het 'Vuurland’.

Dit is een fantastische introductie tot hetgeen wat Tierra del Fuego allemaal te bieden heeft. U komt vandaag alles te weten over de historie en tradities van de regio terwijl u de unieke diversiteit van het gebied ontdekt.

Vanuit Ushuaïa reist u in oostelijke richting naar Estancia Harberton. De oudste estancia in Tierra del Fuego is in 1999 uitgeroepen tot nationaal historisch monument. Deze estancia is in de 19e eeuw ontdekt door een Britse dominee en zijn vrouw en is nu eigendom van de achterkleinkinderen van de dominee. De reis leidt naar de Lashifashaj rivier, waar u eventueel met een kano richting het Beagle-kanaal kunt peddelen of u kunt ervoor kiezen om meer te weten te komen over de estancia en een bezoek te brengen aan het zoogdierenmuseum. Welke activiteit u ook kiest, u komt elkaar weer tegen op de pier waar de reis wordt vervolgd. 

Hierna stapt u op de boot naar de pinguïnkolonie op Isla Martillo. De locatie van dit eiland, dicht bij het punt waar de Atlantische en Pacifische wateren samenkomen, zorgt voor een ongelooflijk rijke variëteit aan vissen, waardoor het de ideale plek is om vogels te spotten. Veel voorkomende soorten zijn onder andere stormvogels, jagers, aalscholvers, meeuwen en albatrossen. Indien u geluk heeft kunt u wellicht de koningspinguïns bewonderen. U vaart verder naar Gable Island, het grootste eiland in het Beagle-kanaal. Hier nuttigt u een goede lunch in het knusse maar simpele verblijf op het eiland. Vervolgens maakt u een wandeling van ongeveer drie uur door de prachtige natuur. Na een warme kop thee maakt u zich op om het Beaglekanaal weer over te steken. U vaart door de mangrove met witte orchideeën, wilde bessen en aardbeien. Per transfer keert u terug naar Ushuaïa. Een behoorlijk lange, maar zeer indrukwekkende dag!


ET-logo

Argentijns Patagonië

Deze 16-daagse rondreis door ruig Patagonië, in het zuiden van Argentinië, zit vol met indrukwekkende natuurbelevingen. Uitgestrekte landschappen, zeeleeuwen, zuidkapers, veel water en gletsjers. Ingrediënten van een droomreis? Zeker in het uitgestrekte en ruige Patagonië. Laat u verrassen door het rijke dierenleven en keer terug naar huis met de mooiste verhalen. Alleen hier k..

Nu vanaf € 12.975 p.p

ET-logo

Indrukwekkend Argentinië

Maak kennis met indrukwekkend Argentinië. Van Buenos Aires reist u via het faunarijke Valdés Schiereiland naar het zuidelijkste puntje van Argentinië, Vuurland. Via de ijsschotsen en gletsjers van Patagonië en het bergachtige merendistrict reist u naar het noorden. Hier maakt u kennis met de meest desolate landschappen en sluit u af aan de tropische Iguazu watervallen...

Nu vanaf € 22.095 p.p

ET-logo

Rondreis Chileens Patagonië

Tijdens deze 16-daagse reis door Chileens Patagonië doet u onuitwisbare indrukken op. De weg naar Nationaal Park Torres del Paine leidt u door het weidse Patagonische landschap van Chili. De weg kronkelt door bergpassen en daalt vervolgens af tot aan de voet van het Andesgebergte. Een inspanning met een gegarandeerde beloning. Want die eerste blik op de besneeuwde bergen van To..

Nu vanaf € 9.995 p.p