Australië reizen

Australië is een bijzonder eiland met een sterke aantrekkingskracht. Er leven unieke dieren die nergens anders op aarde voorkomen. Ook de ontspannen levensstijl werkt als een magneet op moderne ontdekkingsreizigers. In Australië reizen betekent dan ook keuzes maken, want elke streek heeft z’n eigen charme. Al ligt Australië aan de andere kant van de wereld, toch zult u zich vrijwel zeker direct thuis voelen in dit welvarende westerse land. De kans is groot dat u na thuiskomst snel weer wilt terugkeren.

Australië is een enorm continent dat in omvang bijna net zo groot is als Europa. Als Australië specialist wijzen we u graag de weg. Langs de oostkust zijn de kleurrijke koraalriffen en de paradijselijke eilanden van het Great Barrier Reef echte blikvangers. De grote steden vindt u met name in het zuidwesten. Sydney en Melbourne hebben beiden een uitgesproken eigen karakter. De iconische outback staat garant voor uitgestrekte landschappen met wereldberoemde bezienswaardigheden als Ayers Rock, dat door de oorspronkelijke Aboriginal bevolking Uluru wordt genoemd. De afwisseling aan regenwouden, woestijnen, bossen en tropische kusten maken deze reisbestemming verslavend.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Australië? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor een persoonlijk advies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Bamurru Plains

Het exclusieve Bamurra Plains bushcamp ligt op een prachtige locatie aan de rand van de Mary River Delta in het westen van Kakadu National Park. Voor het echte bushgevoel verblijft u in een ruime, open houten bungalow. Vanuit uw bungalow heeft u prachtig zicht op de rustgevende d...

Arkaba

Arkaba Station was vroeger een schapenboerderij, welke in 1851 werd gerund door twee Britse broers. De homestead is een van de oudste landerijen in het zuiden van Australië en is schitterend gelegen nabij de Flinders Ranges. De boerderij is omgebouwd en nu een stijlvol en gezelli...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Australië reizen op maat

Australië reizen

Ooit naar Australië reizen is voor velen een droom. Een droom die misschien sneller uitkomt, dan u denkt. U kunt een auto of een camper huren en zelf gaan rondrijden. Het wegennet is uitgebreid en van goede kwaliteit. Er zijn een aantal mooie themaroutes die u kunt volgen waaronder The Great Ocean Highway en The Explorers Highway. Als u de meer ongerepte natuur op wilt zoeken, loont het de moeite om een 4WD te huren. Men rijdt in Australië aan de linkerkant van de weg. Ter afwisseling is het mogelijk om een meerdaagse treinreis te maken met de legendarische Indian Pacific of The Ghan treinen. Het oneindige landschap trekt dan aan u voorbij terwijl u in alle comfort van het uitzicht kunt genieten. Vanwege de omvang van het land is het in veel gevallen verstandig om een binnenlandse vlucht te maken. Zo bespaart u kostbare reistijd en kunt u verschillende ervaringen opdoen in afwisselende regio’s. Wat overnachten betreft is er ruime keuze uit bijzondere onderkomens. Breng de nacht bijvoorbeeld door in een authentieke homestead of kies voor een comfortabel ingerichte safaritent of een afgelegen wildernislodge. In de steden vindt u sfeervolle boetiekhotels. Door in deze originele accommodaties te verblijven voegt u echt iets toe aan uw reis. Als Australië specialist adviseren wij u graag.

Reistips Australië

Gaat u voor het eerst naar Australië reizen? Dan zijn Sydney, het Great Barrier Reef en de outback niet te missen. Als u iets verrassends wilt zien of al vaker in Australië bent geweest, zijn de meer onbekende landstreken als het noordwesten en Tasmanië interessante opties. In het noordwesten zijn Kakadu National Park en de Kimberley ongerepte natuurgebieden voor mensen die een beetje avontuur zoeken. Dit zijn ook goede gebieden om met de aboriginalcultuur in aanraking te komen. U vindt er duizenden jaren oude rotstekeningen op grotwanden en kunt er op stap met gidsen voor meer uitleg over de betekenis hiervan. Veel afbeeldingen zeggen iets over de Dreamtime, een verzameling van aboriginal verhaallijnen. Voor westerlingen niet direct te begrijpen, maar in Australië reizen betekent dan ook een andere levensstijl aannemen. ‘No worries’ is een veelgehoorde kreet. Het betekent zoveel als ‘niets om je druk over te maken’ of ‘komt goed’. Een goede plek waar u even kunt onderduiken is het Ningaloo Reef aan de westkust en een waardige tegenhanger van het beroemde Great Barrier Reef. In het binnenland overheerst de woestijn. Uitgestrekte landschappen, oude mijnstadjes en rode aarde kenmerken dit deel van het land. Het zuidelijke eiland Tasmanië is daarentegen weer heel groen en bergachtig en zeer geschikt voor wandelaars.