Wildlife in het Noordpoolgebied

Snorkelen met narwallen, kajakken langs een walrus, met een zodiac op zoek gaan naar ijsberen en tijdens een wandeling over de toendra een poolvos of een kudde rendieren spotten. Kortom; in het Noordpoolgebied is het dierenleven zeer gevarieerd en u kunt op verschillende manieren het wild ontdekken.

IJsberen
Het Noorse Poolinstituut schat dat er ongeveer tweeduizend ijsberen voorkomen in de Noordpoolregio. Dit is een relatief groot aantal voor een beperkt gebied. Zeker als je beseft dat ijsberen zich voornamelijk ophouden in de noordelijke streken of op de randen van het pakijs. Wanneer u vanuit een zodiac langzaam langs een ijsbeer vaart ervaart u pas echt hoe machtig hun verschijning is!

Walrussen
Walrussen houden jarenlang vast aan dezelfde leefgebieden. Ze leven in grote kolonies op het strand of op grote ijsschotsen. Het meest typerende van de walrussen zijn hun enorme slagtanden. Hun bovenlip met borstelige snorharen gebruiken ze om voedsel te zeven. Het eiland Moffen, in Noord-Spitsbergen, staat bekend om de grootste kolonies walrussen. Het hele seizoen door kunt u hier kolonies van tientallen walrussen spotten.

Papegaaiduikers
Ook leven er in het Noordpoolgebied vele soorten zeevogels. Ze bevolken de klifkusten en de eilanden. Eén van de leukste verschijningen is de papegaaiduiker. Deze opvallende vogel is familie van de alken en wordt door zijn vreemde manier van voortbewegen ook wel de clown van de zeevogels genoemd. De papegaaiduiker is met zijn grote felgekleurde snavel en zwarte verenkleed één van meest fotogenieke zeevogels in de regio.